Trabzonspor camiasında iğrenç alışkanlıklar var! Bu camiada herkes bir hesap güdüyor ve bordo-mavili ekibin sportif başarısı kimsenin heybesinde ilk sırada yer almıyor! Hacıosmanoğlu yönetiminden maddi, manevi ya da siyasi rant sağlamış olanlar, İHO’nun sorun yaşadığı Onur’u topa tutmak için ufak bir hata yapmasını bekliyor! Onur bir gol yese tıpkı Sadri Şener yönetiminden rant sağlamış olanların Şenol Güneş’e saldırması gibi saldırılar başlıyor. Burak Yılmaz’dan rahatsız olanlar eleştiri oklarını Kral’a yöneltmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyor!

Onur her hafta dünyaları kurtarıyor, Burak gol kralı… Bunlar yine de fırsat kolluyor. Çok açık ve net olarak ifade etmek istiyorum. Trabzonspor taraftarlarının bile Onur ve Burak’ı eleştirmeye hakkı yoktur! Hele hele bu takım üzerinden gerek egolarını gerekse cüzdanlarını tatmin etmek derdinde olanların bu iki ismi ağızlarına almaları bile ahlaksızlıktır. Onur ve Burak’a laf edecek olan önce onların bu takıma olan katkısının 10’da 1’i kadar bordo-mavi renklere katkı verecek sonra konuşacak!..

Gerçek Trabzonspor taraftarlarına bu noktada çok önemli görevler düşüyor. Karadeniz ekibinin simsarlar tarafından katledilmesini ancak gerçek taraftarlar engelleyebilir! Taraftar gidecek kulübüne üye olacak. Kongre zamanı geldiğinde sandığa gidip sözünü söyleyecek. Burası neden mi bu kadar önemli? Trabzonspor’da bugün kongre olsa belki de binin üzerinde oy birileri tarafından para ile satın alınacak! Binin üzerinde delege oyunu satılığa çıkaracak! Para ile oy alan da para ile oy satanda bu camianın simsarıdır! Bu simsarlar yöneticisinden oyuncusuna, kulübün maaşlı çalışanından takımın gönül verenine kadar herkese rant gözüyle yaklaşır. Rant elde edemedi mi oyuncuyu da yönetimi de çalışanı da rahatsız eder ve ediyor. Tüm bunlara mani olabilecek tek kitle gerçek taraftarlardır. Bordo-mavili taraftarlar kulübüne el koymadığı sürece bu simsarlar her var olacak ve bu camiada iğrenç hesaplar hep baş gösterecektir!

Trabzonspor taraftarı her hafta biletini alıp maça gidecek. Gerçek taraftar o koltukları doldurmuyorsa bilecek ki; Trabzonspor’u elleriyle simsarlara, bedava biletçilere, yarı fiyatına kombine hediye edilen gruplara teslim etmiştir. Oysa o bedavacılar, o gruplar hep birilerinin çıkarları doğrultusunda hareket etmiştir ve edecektir. Bu zihniyettekiler sahiplerinin istediği oyuncuyu yuhalar istediğini alkışlar! Böyle bir ortamda başarıya ulaşmak mümkün mü? Tabi ki değil. O zaman gerçek taraftar ya görevini yapacak ya da simsarların bu koca camiayı katletmesine seyirci kalacak!

Son sözüm Başkan Muharrem Usta’ya: Bu sezon bitmeden kongreye git. Listeni yenile ve seçime gir. Yoksa sende tarih olacaksın ve sadece hatalarınla anılacaksın!