Özgenç, "TFF'deki adalete bak" diyerek isyan etti. TFF'nin İstanbul kulüplerine göstermelik yeni bir nevi ayıp olmasın kabilinden cezalar verirken, Anadolu kulüplerine karşı en üst seviyeden cezalar yağdıran Federasyonun bu tavrına anlam verilemiyor.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, TFF'deki adalete bak diyen Özgenç, açıklamasının devamını şöyle sürdürdü: "Örneğin; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a 60 gün hak mahrumiyeti, cezası verirken, Trabzonspor'un Fenerbahçe ile yapacağı maçtan önce Bülent Yıldırım'ı aradığını açıklayan Trabzonspor başkanı Hacıosmanoğlu'na 180 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin TL para cezası vermesi adalet ile bağdaşmamaktadır.

Zira Aziz Yıldırım'ın geçen yıl Ekim ayında Spor Toto Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçında müsabaka hakemine yönelik tehdidi nedeniyle oy çokluğuyla 60 gün hak mahrumiyeti ve 26 bin lira para cezası aldığı biliniyor.

Trabzonsporlular "Türkiye’de futbolu da bitirdiniz, tribünü de. Futbolun dibe vurduğu, tribünlerin bomboş olduğu bir ülkede aslında boşa nefes tüketiyoruz. Sizleri vicdanınızla baş başa bırakıyoruz.” demelerinde sonuna kadar haklı oldukları söylenebilir.

TFF'den yapılan yazılı açıklama şu şekilde: Trabzonspor A.Ş. başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun kulüp resmi internet sitesinde sportmenliğe aykırı açıklamada bulunulmasından dolayı takdiren 60 gün hak mahrumiyeti ve 40.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

müsabaka öncesi müsabaka hakemini aramasından dolayı sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 60 gün hak mahrumiyeti ve 130.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

sportmenliğe aykırı açıklamada bulunmasından dolayı takdiren 60 gün hak mahrumiyeti ve 40.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Cezaların birleştirilmesi suretiyle Trabzonspor A.Ş. başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun, toplam 180 gün hak mahrumiyeti ve 210.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Ey TFF! Adalet bunun neresinde?

Hakeme yönelik tehdide sadece 26 bin lira ceza verilirken hakemi aramaya 130 bin lira ceza verilmesinin hakkaniyetle uzaktan yakından alakası yoktur.

Ayrıca Fenerbahçeli Volkan Demirel'in Trabzonspor maçı hakemlerine söylediği iddia edilen ve basına yansıyan ayrıca tekzip edilmeyen sözlerinde "İki tane o...pu çocuğunun açıklamalarından etkilenip maç yönetiyorsunuz." dediği biliniyor. O küfürlü sözlerinde kimi kast ettiği belli. Zira bırakın spor ahlakını sokak ahlakı ile bağdaşmayan böylesine çirkin bir söz sarf eden birine bakalım PFDK tarafından ne ceza verilecek.

Her ne kadar kaleci Volkan'ın sarf ettiği söylenen sözler direkt olarak hakemin yüzüne söylenmemiş olsa da yakın mesafeden ve onların işiteceği tonda kullanılan "centilmenliğe aykırı sözler"i nedeniyle maçın hakemlerinden de bilgi alınmalı.

Bülent Yıldırım'da kendisinin Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından arandığını MHK başkanına bildirdiği gibi Fenerbahçeli oyuncudan da duyduğunu da bağlı olduğu kuruluşa bildirmeli.

Ayrıca konu Trabzonspor olunca ortalığı velveleye veren spor basını ve bazı malüm çevreler her ne hikmetse mesele Fenerbahçe olduğunda nedense sesleri çıkmamaktadır.