CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, miting alanı olarak Trabzon Meydan Parkı tercih edilecek ve bu alan için gerekli başvurular yaklaşık 10 gün önce yapıldı ya da çok kısa süre içerisinde yapılacak.
Etkinliğe Ordu’dan Artvin’e kadar birçok çevre ilden katılım sağlanması bekleniyor. CHP örgütü, bu mitingi özellikle son dönemdeki siyasi gelişmeler bağlamında stratejik önemde görüyor.
Ancak, parti içinde bazı isimler yer tahsisi konusunda temkinli. Endişenin kaynağında ise daha önce yaşanan bir gelişme yatıyor. Hatırlanacağı üzere, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon mitingi öncesinde Beşirli’deki Spor Salonu talep edilmiş; ancak salon başka bir etkinlik gerekçesiyle verilmemişti. Bunun üzerine miting, Ortahisar Belediyesi önündeki alana taşınmıştı.
Şimdi benzer bir durumun yaşanıp yaşanmayacağı belirsizliğini koruyor. CHP cephesinde, başvurunun kabul edilmemesi ya da başka bir gerekçeyle alanın tahsis edilmemesi ihtimali endişe yaratıyor.
Partililer, miting için yapılacak yer tahsisi kararının bir an önce netleşmesini bekliyor.





