Trabzonspor'un çok kötü oynadığı bir maçı, hakem üzerinden okuyabilir miyiz? Eğer bu karşılaşma, derbi maçıysa evet okuruz! Çünkü kötü oynadığınız derbiden, puan ve ya puanlar çıkartmak altın değerinde bir kazanç oluyor...

Takımın kötü oyunu, teknik heyetin ve futbolcuların üzerinde çalışacağı bir konu! Eleştireceğimiz çok isim var ve bu isimler belkide sezonun en kötü futbolunu oynadılar. Fakat konuyu sadece burada tutarsak, çarpık düzenin ekmeğine yağ sürmüş oluruz.

Çarpık düzenin elemanları, Trabzonspor'un öyle bir penaltısını vermedi ki; nereden bakarsanız bakın, açıklanacak bir tarafı yok! Ama malum yapının bu pozisyon için açıklaması her zamanki gibi "hakem hatası" palavrası olacaktır! Artık kundakta ki bebek de biliyorki, bu ve bunun gibi durumlar asla hakem hatası olamaz!

Siz ister buna "İstanbul takımlarına yol açma" deyin, ister "Trabzonspor hazımsızlığı" deyin; ne derseniz deyin ama bu çirkin düzenin kokuşmuşluğunu değiştirmeyecek.

Peki ne yapılmalı? Hakemleri de yeneceksin! Ama kusura bakmayın, bu her defasında gerçekleşecek bir durum değil! Trabzonspor zaten galibiyet sürecinde, hakemleri de mağlup ederek geldi buraya kadar... Üst üste 6 maçta 5 penaltısı verilmeyen takımdan, her hafta hakem engelini de geçmesini bekleyemezsiniz.

Haftalardır hakem hatalarına gerekli tepkiyi vermeyen yönetime ve sahada bu pozisyonlara çıt çıkarmayan futbolculara değinmek istemiyorum. Çünkü bunu yüzlerce kez yazdık fakat bir gelişme göremedik...!