Trabzonspor’un sahada ismi vardı ama kendisi yoktu. Cardozo, Bosingwa, Özer, Sefa Yılmaz gibi isimlerden yoksun olarak Erciyes karşısında mücadele eden bordo-mavililer ikinci yarının ilk dakikalarında ki Deniz Yılmaz ile girdiği iki pozisyon haricinde rakip kalede doğru dürüst etkili bir pozisyon üretemedi.

Tamam Trabzonspor etkili olamadı ama Erciyes’te çok farklı bir durumda değildi. Evet topla fazla oynayan takım Kayseri Erciyes oldu ancak Trabzonspor defansı rakip takımın oluşturmaya çalıştığı etkili atakları da başarılı bir şekilde uzaklaştırmayı bildi.

Yani kısaca pozisyonsuz, tatsız, tuzsuz bir maç izledik desek yeridir.

Öne çıkan isim sorsanız valla Trabzonspor’dan hiçbir ismi söyleyemeyiz. Yeni transferlerden Mehmet Ekici, belki ilk maçının etkisiyle belki de henüz takıma alışamamanın verdiği etki ile sahada varla yok arasında bir durumdaydı.

Yine ilk defa forma giyen İshak Doğan’ın, Rostov maçında ki Musa Nizam’ın performansının gerisinde olduğunu söylemek gerek. Fakat şunu da ayrı bir not düşelim: Ishak, ilk yarıda ki tutukluğunu ikinci yarının ilk bölümlerinde atmayı başardı.

Trabzonspor’un çok şeyler beklediği Yusuf, sanırız biraz daha özverili oynasa daha faydalı olacak gibi.  Olcan’ın yerinde mücadele eden Fatih Atik’in ne yazık ki şimdilik bu ismin gerisinde kaldı.

Trabzonspor’un defansına aslında söyleyecek pek laf yok. Herhalde Allah nazardan saklasın en iyi olduğumuz mevkii burası.

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic’in deyimiyle “Bu takım lige hazır değil” Aslında bu tabloyu gördükten sonra Halilhodzic’in transfer istemesine de şaşmamak gerek.

Yani tümüyle sizi umutsuzluğa düşürmeyelim. Üstte yazdığımız gibi bu takıma Özer’in dışında 3 isim daha eklenecek. Bildiğiniz gibi Özer’in tedavi süreci falan dönmesi bir hayli zaman alacak.

Fakat bu takımın neyi eksik diye sorsanız, biz de sizler gibi orta saha ve forvet deriz. Orta sahanın top tutamadığı oyun kuramadığı noktada Trabzonspor’un baskı yemesine şaşmamak lazım. Baskı yiyen Trabzonspor ne yazık ki bizim hiç istemediğimiz bir görüntüye giriyor ve kontra atak futboluna yöneliyor.

Sonuç itibariyle baktığımızda transferin son günü geldi. Hangi mevkilere transfer yapılır bilinmez ama bu takımın iyi bir oyun kurucu ve forvet ihtiyacı olduğu da açık…