TRABZON BİR DEĞERİNİ DAHA KAYBETTİ 

Trabzon’un bir önemli değeri de hakka yürüdü. Uzun zamandan bu yana amansız hastalıkla boğuşan Diş hekimi Ahmet Armutçu yaşamını yitirdi. 

Trabzon’un sosyal hayatında, siyasetinde, sanatında, kültüründe ve sporunda adı ve damgası olan Ahmet Armutçu, diş hekimliğinden çok bu özellikleri ile tanınmış ve seviliyordu. Hastalığı ile yiğitçi mücadele eden Armutçu bir ara da ABD’ye giderek, tedavi de olmuştu.

Ahmet Armutçu, Trabzon’un ünlü diş hekimleri arasında da yer alıyordu. Armutçu ailesinin önemli bir ferdi olan Ahmet Armutçu, hayırsever, alçakgönüllü ve tam bir Trabzon sevdalısıydı. 

Trabzonspor kongre üyesi, A.Sebat’ta yöneticilik yapan Armutçu, özellikle yaşı 40 ile 60 arasanda Trabzon merkezde yaşayanların bir çoğunun da diş rahatsızlıklarını tedavi eden bir isimdi.

Armutçu’nun cenazesi, ikindi namazından sonra İskenderpaşa camiinde kılınacak.

Allah rahmet eylesin…. 

Sevenlerinin başı sağ olsun.

ERDEM O İDDİALARA NE CEVAP VERDİ? 

CHP’nin büyükşehir belediye meclis üyesi Cahit Erdem, partisi ile istişare yapmadan meclis üyeliği yapıyor iddialarına cevap verdi. Erdem dedi ki…

“İl başkanı, meclis grubu başkanımızdır. Ben vekiliyim. Her meclis toplantısı öncesi bir araya gelir hangi konuları gündeme getireceğimizi kararlaştırırız. Bir karar defterimiz de var oraya yazar imza altına alırız. İl başkanına danışmıyor ifadesi söylentisi kasıtlıdır…”

Bu arada Erdem, meclis toplantılarında anında bazı gelişme olduğun spontane gelişen bu olaylara da mecliste müdahale ettiğini belirterek, bu konulardaki tavrımız elbette önceden il başkanı ile görüşülmemiş oluyor. Çünkü anlık bir gelişme yaşanıyor dedi.

Erdem özellikle A.Aker ve Y.Selim’de TOKİ’in yapacağı projenin halkın bilgisine sunulması gerektiğini belirterek “Boztepe’deki otel gibi olmasın” derken, projenin neden gizlendiğine de bir anlam veremediklerini belirtti.

Protokol camii ile ilgili olarak Belediye Başkanının sorularını cevaplandırmamasına da değinen Erdem,  kimse camiye karşı değil ama yer ve yöntemi yanlış ve bunu Cumhurbaşkanımız da dedi, başkan bu konuda çok şey biliyor ama konuşmuyor şeklinde iddialarda bulundu.

KEMAL ULUSOY TRABZON’DA NEYİN NABZINI TUTTU? 

Ali Osman Ulusoy’un oğlu Kemal Ulusoy, uzun zamandan bu yana Trabzon’a gelmiyordu. 

Önceki günlerde geldi ve bazı gazetelere söyleşi verdi ve gitti. Ulusoy’un bir dönem MHP’den ikinci sıra milletvekili adayı olduğunu da hatırlatalım. O dönem ilk sırada Koray Aydın vardı ve Aydın milletvekili seçilmişti.

Kemal Ulusoy’un Trabzon’da kaldığı süre içerisinde, Trabzonspor olayı ile yakından ilgilendiğini duyduk. Hatta bir kaynak, Trabzonspor’a başkan olabilirmiyim diye nabız tuttuğunu da söyledi bize. 

Ulusoy’un babası Ali Osman Ulusoy Trabzonspor’un kurucu başkanlarından. Kemal Ulusoy’u bir duayen gazeteci de başkanlık konusunda cesaretlendirmiş.

Bu arada Kemal Ulusoy’un Bosna’da bir futbol takımı var. Forma rengini de geçenlerde bordo mavi olarak değiştirdi.Şimdi de adını Trabzonspor yapacak.

ERSUN YANAL, BİR ÖYLE BİR BÖYLE 

Trabzonspor önceki  gece tüm gazetecilerin telefonlarına” 11.00’da antrenman basın mensuplarına açık olarak” şeklinde bir mesaj gönderdi.

Tüm gazeteciler “Ersun Yanal’ın 15 dakika inadı kırıldı” diye düşünürken tesislerde herkesi şaşkına çeviren olay yaşandı. 

Çekimler için tesis sahalarında hazırlıklarını gerçekleştiren gazetecilere Medya İletişim Direktörü Can Karyağdı “futbolcular salonda çalışıyor. Ersun Hoca ile sohbet yapacağız” dedi. 

Bu cevap karşısında şaşkına dönen meslektaşlarımız daha sonra toplantının yapılacağı bahçeye geçerek hoca ile buluştu. 

Tabi, özellikle Yanal’ın sohbetlerine idmanları istikrarlı şekilde takip etmeyen gazeteciler katılamadı. Zira, bu gazeteciler idmanlara gitmiyor ama Yanal’ın hem maç sonrası basın toplantılarını takip ediyor hem de tesislere benzer buluşmalara katılıyor.

 Önceki gün sadece idmanı takip eden gazeteciler sohbete katılınca, Yanal çok zorlanmadı. Yanal’ın oyun düşüncesi ve diğer uygulamalarına eleştiri getiren gazeteciler sohbet toplantısını katılmayınca, Trabzonspor teknik direktörünün de işi kolaylaştı..

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal düzenlediği basın toplantısında etrafına pozitif enerji saçtı. İstediği transferlerin gerçekleşmesi bir yana kazanılan Gençlerbirliği mücadelesinin verdiği özgüven ile basının karşısına çıkan deneyimli hoca toplantıya oldukça hakim bir görüntü çizdi.

Gelen soruları içtenlikle cevaplayan Yanal, uzun süre günümüz futbolunu değerlendirdi. Yabancı kuralından girip, Milli takımı değerlendirip, kadro planlaması, transfer piyasasının zorluklarından çıkan Yanal oldukça da neşeliydi. 

Umarız Trabzonspor hep kazanır, Yanal’da böyle mutlu olmaya devam eder.

Bu arada, önceki gün idman basına açık diye geçilen mesajdan sonra akşam idmanı için de ilk 20 dakikanın izlenebileceğine dair gelen mesaj ile gazetecilerin yorumu şu aldı… “Aynı gün Yanal bir öyle bir böyle…”

ABDÜLKADİR’E BUNU DA YAPTI! 

Sadi Tekelioğlu Abdülkadir’in yetiştirilmesinde emeği olan biri. Abdülkadir’in boyunun kısa olması Sadi Tekelioğlu’nun da dikkatine çektiğinden, Tekelioğlu, boy uzatma proğramları da uyguladı. Bunun için ünlü takımların ilgili birimleri ile görüşmeler bile yaptı. Ajax ve Barcelona..

Ve Abdülkadir’in boyunu Sadi Tekelioğlu, müdahaleleri ile 3 santim uzattı.

Peki, Tekelioğlu ne yaptı.

Abdülkadir’e basket idmanları ayarladı. Osman Arz Abdülkadir’le özel olarak ilgilendi.

Ardından Yüzmeye gönderildi.

Muharrem Kemerkaya, Abdülkadir’le uzun süre havuzda çalıştı.

Ardından özel beslenme programı yapıldı ve 3 santim daha uzatıldı.

Bu arada boyunun uzatılması için bir ameliyat önerildi ama Tekelioğlu ilerde bunun sakıncaları olabileceğini belirterek kabul etmedi

VE KEREM, OKULLU OLDU… 

Trabzon’un maskotu, en sevilen çocuğu, herkesin Kerem’i,  artık okullu oldu.

Kerem Akgün Ankara’da özel bir okulda eğitime başladı.

Kerem, okuma yazmayı kendi evinde öğrendi.

Ama o üniversiteye kadar okumak istiyordu. Cefakar babası ve ailesi, Kerem’in bu isteğini yerine getirdi. Kerem gibi özel öğrencilerin olduğu okula kaydını yaptırdı. Okula kayıt yaptırmada Ergin Aydın ve Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nun da büyük yardımları oldu. Kerem’in okulu gibi okulların çoğalması gerekiyor.

Kerem şimdi çok mutlu.

Kerem Avukat olmak istiyor.

Allah yardımcın olsun Kerem. Seni özleyeceğiz.. Tatillerde yine beraber olacağız.