OSMAN ABANOZ'UN İLGİNÇ KADERİ!

Trabzon siyasetinde Osman Abanoz’un karşılaştığı gelişmeler olaylar hadiseler hakikaten çok ilginç ve de üzerinde roman yazılacak kadar derin ve çetrefilli bir durum.

Volkan Canalioğlu’nun belediye başkanlığını kazandığı seçimde, Abanoz kendi iddiasına göre AK Parti’nin adayı olarak belirlendi bir gecede operasyon yedi ve hakkı elinden alındı.

O günden bu yana Abanoz AK Parti’ye mesafeli. Hatta, şansını MHP’den belediye başkan adayı olarak denedi, kazanamadı. Ancak Ortahisar’da hatırı sayılır da oy aldı.

Bazı siyasi gözlemciler Abanoz’un AK Parti’den aday gösterildiği halde adaylığı elinden alındığı an, partisine küsmeseydi AK Parti saflarında kalsaydı bugün milletvekili hatta vekil olduğu anda bakan bile olur diyordu ama Abanoz nefsine yenildi. Şimdilerde ise Abanoz’u kaderi AK Parti ile yan yana getirdi. Zira, AK Parti’nin büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu çok yakın tanıdığı.. Eşi tarafından üstelik akrabası. Abanoz doğal olarak Zorluoğlu’na da bu seçimde tam destek verecek. Severlerine de destek vermeye çağıracak.

Bu durum Zorluoğlu için hem avantaj hem dezavantaj.. Zira AK Parti saflarından parti kurulduğu günden bu yana hiç ayrılmayanlar Abanoz’un şimdi Zorluoğlu’nun yanında görünmesinden rahatsız.. Öte yandan bir oy fazla almayı hedefleyen AK Parti Trabzon özelinde de Abanoz ile oylarını yükseltebilir….

Kısacası, kader Abanoz’u uzun bir aradan sonra AK Parti kulvarına attı..

ÇOK ÇALIŞKAN DEDİ AMA!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, halefi Murat Zorluoğlu’nun hemşerisi Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok için Zorluoğlu’nun da bulunduğu bir ortamda, “Çok çalışkan, çok başarılı, çok koşturuyor. Çaykara için çok uğraşıyor..” diye tanımladığı anda bir gazeteci hemen OFG’ye sondu…

”O zaman demek ki yeniden aday gösterilecek. Bir yerden bilgi almış olmalısınız…” OFG gazetecinin bu sorusu üzerine önce bir müddet sessiz kaldı..

Sonra o konuda bir bilgim yok. Bir şey diyemem.. Ne karar verilir bilemeyiz ama ben Hanefi Bey’le bayağı uyumlu çalıştım diyerek durumu geçiştirdi.

15 TEMMUZ DARBE GECESİ MEĞER TRABZON'DAYMIŞ

AK Parti’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Zorluoğlu’nun 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde nerede olduğunu merak ettik sorduk..

Meğer o gece Zorluoğlu, Çaykara’da köyündeymiş… Elazığ Valiliği görevindeyken kısa bir tatil için Çaykara’ya gelen Zorluoğlu ailesi ile birlikte 15 Temmuz gecesi köy evindeydiler.

Haber gelince hemen Elazığ’ı aradı.. Duruma hakim oldu. Sonra gece yarısı, ailesi ile helalleşerek acilen Trabzon’dan Elazığ’a hareket etti..

Bu arada Zorluoğlu Trabzon’da darbe gecesinde Vali Yücel Yavuz’un da son derece dik duruşundan övgü ile de bahsetti..

VE VOLKAN ABİ'NİN SAHAYA İNECEĞİ YER BELLİ OLDU!

Yerel seçimlerde CHP adına Volkan Canalioğlu, Trabzon’da değil ama İstanbul’da sahaya ineceği kesin.

Eğer CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu olursa, Canalioğlu, İmamoğlu için İstanbul’da bir seçim kampanyası boyunca görev alacak. Zira, İmamoğlu’nu çok seven, çok iyi yakın dost olan Canalioğlu, bir dönem yerel yönetimlerden sorumlu CHP’nin genel başkan yardımcısıyken Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye başkan adayı olarak gösterilmesinde de dahli olmuştu..

O günden bu yana da Ekrem İmamoğlu ile birlikte beraber.. Hiç ters düşmediler.. Ekrem İmamoğlu’u da Volkan Canalioğlu’a saygıda kusur etmedi... Şimdi İmamoğlu, büyükşehir adayı gösterilirse, Canalioğlu, hemen İmamoğlu’nun yanında yer alır. İstanbul’da sahaya iner..İmamoğlu için oy ister..

O ÇİÇEK ASLINDA KİME?

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı..

Bu açıklaması da çeşitli söylentileri de beraberinde getirdi.. Aday olsa, seçimi kazanamayacağını biliyor.. Parti de aday göstermeyecek zaten denildi durdu..

Bıçakçıoğlu ile “Bir dönem dedim bir dönemle kalacağım..” diyerek aday olmayacağının gerekçesini bu sözüne bağladı.. Geçenlerde Bıçakçıoğlu, Trabzon’a gelen eşi Pınar Hanım’ı Vip’te karşılamak icin alana gittiğinde VİP aracından önce İyi Parti genel başkan yardımcısı Koray Aydın çıktı..

Hoş geldin dedi.. Elinde çiçek ile Aydın’ın kolunu aldı.. O an fotoğraflandı ve Bıçakçıoğlu iyi partiye mi geçiyor diye haber yapıldı.. Oysa işin asılı VİP aracından Bıçakçıoğlu’nun eşi çıkınca anlaşıldı.

Orhan Bey eşine çiçeği verdi. Eşi de, çiceği aldı, Koray Aydın’a verdi… Anlık gelişen bu olay siyasi magazin olarak da Trabzon’un gündemine düştü..

O REKTÖR YERLİ VE MİLLİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Trabzonlu hemşerimiz, Tarsus Üniversitesi Rektörü Orhan Aydın, KTÜ’deki son rektörlük seçimlerinde kendini yerli ve milli olarak adlandırmıştı..

Aydın için seçim atmosferinde hiç de hak etmediği bazı kulplar takıldı. Sonuçta süreç, Aydın’ın yeni kurulan Tarsus Üniversitesi rektörlüğüne getirdi. Aydın yeni üniversitenin amblemini de tam yerli ve milli bir duruş ile belirledi..

Tarsus Üniversitesinin amblemi Orhun anıtlarında ki Türk yazısının At damgasının kalın T harfi olarak belirledi... Böylelikle yerli ve milli olduğunu Aydın ortaya koydu...