VAN'DAN ORTAHİSAR'A, ORTAHİSAR'DAN...

İlk kez 61saatin,  politik güğüm köşesinde  Trabzon’a duyrulan bir gelişme dün itibarı ile hayata geçti..
 Elazığ valiliğinden bu yana en güvendiği yakın çalışma arkadaşı Ali Tekataş'ı, Van Büyükşehir Belediyesine Kayyum olarak atandığında bu ile getiren Murat Zorluoğlu, şimdide Trabzon'a atamasını yaptırdı. 
Tekataş, bilindiği gibi Van Büyükşehir Belediyesinde 
VASKİ genel müdürü oldu..
Zorluoğlu’nun Trabzon’a aday gösterilmesinden sonra, yakın çalışma ekibinin Trabzon’a gelmesi muhtemel gelişmeler arasında yer aldığını daha önce dile getirmiştik. 
Ve VASKİ genel müdürü Ali Tekataş, dün itibarı ile Trabzon’a geldi..
Ancak Tekataş direkt Trabzon Büyükşehir Belediyesine gelmedi.. Ortahisar Belediyesi'nde kağıt üzerinde göreve başladı ve süreç içinde Trabzon Büyükşehir Belediyesine nakli yapılacak..

Tekataş’ın TiSKİ Genel Müdürü olması bekleniyor... 
Tekataş, dün itibari ile Trabzon’a geldi, özel kalemde mesaisini sürdürüyor.
Tekataş, Zorluoğlu’nun aday olarak açıklanmasının hemen ardından geldiği Trabzon’da, Zorluoğlu’nu karşılayanlar arasındaydı..61saat.com Yayın Danışmanı Ali Savaş da Tekataş’ı VİP salonunun önünde görmüş, seçim sonrası Trabzon’a hayırla görev yaparsınız demiş, Tekataş’ı da fotoğraflamıştı..
Öte yandan Zorluoğlu’nun Van Valiliğinden bu yana yakın korumalığını yapan mesai arkadaşının eşi de Büyükşehir Özel Kaleminde göreve başladı.. Van’da Zorluoğlu’nun halkla ilişkilerini sağlayan ve metin yazarlığını yapan Bahar hanım da, Zorluoğlu’nun yakın çalışma ekibinde yer aldı.

HIZLI ADIMLARLA BELEDİYEYİ TERK ETTİ



Dün, Büyükşehir Belediyesi koridorlarında bazı gözlemler yaptık..
Bir giriş katının hemen üzerindeki katta, TİSKİ Genel Müdürü, Recep Köksal’ın son derece üzgün, sinirli ve morali bozuk şekilde kimseye de selam vermeden direkt önüne bakarak uzun koridoru adeta koşar adımlarla terk etmesi herkesin dikkatini çekti..
İddia o ki, o anda Köksal’a TİSKİ’de bu zamana kadarki görevleri nedeni ile teşekkür edildi, kurumun Arsin’deki idari binasına taşınması rica edildi..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE SÜPER ESPRİ...

TRABZON BÜYÜKŞEHÄ°R BELEDÄ°YESÄ° ile ilgili görsel sonucuDedik ya dün büyükşehir belediyesinin koridorlarında uzunca bir gözlemimiz oldu. Görevlilerle konuştuk..
Daire Başkanları ile sohbet ettik.. Memur ve işçilerle birlikte durum değerlendirmesi yaptık.. Herkesin diken üzerinde olduğunu gördük.
Sanki, büyükşehir’de bir başka parti seçimi kazanmış da çalışanlar tedirgin.. Bu arada daire başkanı ve bir alt kademedeki bazı dostlara, "yeni dönemde size görev verilecek mi?" diye sorduk.
Duyduğumuz cevap süper bir espriydi.. Bize şakayla karışık şöyle cevap verildi… “Abi, otobüs Van’dan dolu geldi ayakta bile yer yok…”

MAKAMINDAN ÇIKTI VE...


Dün yine Büyükşehir belediyesi koridorlarında alışık olmadığımız bir anla karşılaştık..
Zorluoğlu’na oy veren bir çok seçmen, özel kalemin geniş alanında koltuklarda oturarak, başkana "hayırlı olsun" demeyi beklerken bir anda Başkan Zorluoğlu makamından çıktı..
Bekleme alanına geldi ve vatandaşlarla sohbet etti.. Makamda değil, vatandaşın beklediği salonda halka ile buluşan Zorluoğlu, böylelikle gayri resmi halk günü de yapmış oldu..
Bu arada Zorluoğlu, teknik ekibinden brifingleri, eski belediye binasında alıyor.. Mesai saati dışında yapılan bu toplantılar esnasında eski belediye binasına vatandaşın girmesine de müsaade edilmiyor..

5 YIL PASİFTİ...



Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcılarından İbrahim Kul,  Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığı döneminde 5 yıl süre ile pasif bir görevi oldu..
Gümrükçüoğlu, Kul’u çok aktif çalıştırmadı.. Kul’da pasif çalışmak zorunda kaldı..
Şimdi ise Zorluoglu, Kul’u ana binaya çekti, aktif çalıştırmaya başladı.. Kul’a 5 yıl görev vermeyen  Gümrükçüoğlu'nun aksine Zorluoğlu, Kul’a tam 14 daire başkanlığını bağladı ve geçiş dönemini Kul ile sürdüreceğini gösterdi..
Bu arada Kul’u Zorluoğlu’nun nasıl değerlendireceği merak konusu.. Belediye koridorlarında Kul için Genel Sekreter olabilir de deniyor... Zorluoğlu genel sekreteri dışarıdan getirebilir de.

UZUN KONUŞTU... VE DEDİ Kİ...

GÜZİDE UZUN ile ilgili görsel sonucu

Hakkında "CHP Trabzon’da başarılı bir yerel seçim geçirmedi istifa etmeli" denilen il Başkanı Güzide Uzun şu an istanbul’da…
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem imamoğlu’na destek için gittiği istanbul’da sorunlu ilçe Büyükçekmece’de oy sayımda nöbet tuttu..
Ve istanbul’dan şu açıklamayı yaptı… "CHP Trabzon’da genel anlamda yüzde 31 oy oranını yakaladı.
Yıllarca belediye meclisine üye sokamadığı V.Kebir, Yomra belediyelerine meclis üyesi soktu.. Büyükşehir Belediye meclisinde bir dönem önceki üyesinden daha fazla üyesi oldu…”
Uzun, "benim Trabzon’da istifamı isteyenler sanki Doğu Karadeniz Bölgesinde sadece Trabzon’da başkanlık seçimini kaybettiğimiz sanıyor..
Artvin’den hariç doğu Karadeniz bölgesi illerinden CHP hiç başkanlık kazanamadı. Şimdi bölgedeki bütün il başkanları mı istifa etmeli" sözlerine ekledi... 

İSTİFAYI YİNELEDİ UZUN’A 11 SORU SORDU?
Öte yandan Uzun’un açıklamalarına karşılık olarak ismini vermesek de adının açıklanmasından bir sakınca olmadığını belirten CHP üyesi Özgür Bal
bir açıklama yaparak ''CHP’nin 31 Mart mahalli idareler seçimi sonucu oluşan tablo gereği fotoğrafını sunduğum belgeyi CHP il ve ilçe kuruluna ıslak imza ile sayı numarası da alarak teslim ettim. Alınan sonuçlar ile Trabzon CHP il ve ilçe yönetimlerinin şehri temsil yeteneğini kaybettiğine inandığımı bu neden ile göreve devam etmelerinin sürdürülemez bir süreç olduğunu ifade ettim. Bildiğim kadarı ile dilekçe ile tek başvuran benim.'' dedi.
Sonrasında 61saat sitesi üzerinden Il başkanı Güzide Uzun Hanıma ait açıklamayı hayretler içerisinde okudum. Aynen " şimdiden bazı CHP'liler ya da CHP ye oy verdiği de belli olmayanların CHP il başkanı Güzide Uzun'un istifasını istemesinin şu anda hiç bir geçerliliği yok " yazısı ile karşılaştım. 
Tek dilekçe veren kişi olarak doğan cevap hakkımı kullanmak istiyorum.
Seçimler gizli oy açık tasnif yöntemi ile yapılır . Kimin kime oy verdiği kişinin kendi bilgisi ile alakalıdır. Trabzon CHP örgütü lideri bu beyanı ile ötekileştirilmiş halk üretme konusunda ısrarını sürdürüldüğü anlamını taşıyor. Trabzonda yasayan herkesin CHP yi övme ve eleştirme hakkı olduğununu öğrenmemiş olması kendisi adına büyük bir talihsizlik diye düşünüyorum. Öyle ki seçimlerde de görüldüğü gibi bugünün iktidarı sonraki dönemin muhalefeti ,bugünün muhalefeti yarının iktidarı olabiliyor ve bunu şehirde yaşayan insanlar belirliyor. Daha güzel bir yaşam alanı için şehrin yöneticileri kadar , muhalefetinin de herkesle kolkola olmasını beklemek gerekir. Anlaşılan o ki ; bu yetiye sahip olamadığı için aşağıdaki sonuçlar oluşmuştur .

2014 seçimlerinde ( rakamlar yuvarlatılmıştır) 
Kullanılan oy 186500 geçerli oy 180000 
AK Parti 93000 oy 
MHP 49000 oy
CHP 32500 oy almıştır 


2019 seçimlerinde
Kullanılan oy 174000 geçerli oy 167000 
AK Parti 99000 oy
MHP seçimde yok 
CHP 57000 oy 

Bu seçimde İYİ Parti yeni kurulmuş ve CHP ile ittifak halinde.
Sandığa gitmeyen 13000 kişi nerenin seçmeni, AKP ye giden 9000 oy varken MHP nin oyları nereye gitti. Sorularını sormakta haklı olduğumu düşünüyorum. 

Tüm bunların ışığında CHP il başkanı Güzide Hanıma cevaplaması için; 
1 seçim sürecinde adayları belirleme sürecini hangi veriler ile düzenlediniz. ( anket, eğilim yoklaması, parti meclisi çoğunluğu, genel merkez iradesi....)
2 seçim süresince Düzköy ilçesine kaç kere gittiniz. Hangi görüşmeleri yaptınız 
3 ittifak partisi ile kaç organizasyon yaptınız. Bütçesi ne idi.
4 kaç seçim bölgesi faaliyetiniz mevcut 
5 kaç kere sandık başı eğitimi verdiniz. 
6 kaç sandıkça CHP temsilcisi vardı. CHP temsilcisi olmayan ittifak üyesi olan kaç sandık vardı. 
7 Tüm seçim süresi boyunca harcanan para miktarı nedir karşılığı nedir belgeleri mevcut mu.
8 seçim öncesi ( süreç başlamadan) ne gibi hazırlık yapıldı
9 elinizde düzenli encümen raporları mevcut mu. Mevcut ise hangi sorunları çözdünüz
10 Program düzenlemesini planlarını (seçim çalışma takvimi) kim yaptı. Ya da bir planınız var mıydı. Randemize (rast gele) mi gelişti. 
11 kerameti kendinden menkul kişi olarak kendimizi partinin neresinde görüyorsunuz. Başarıya katkınızı ( başarı yok da tutunmaya diyelim) açıklar mısınız.

Sorularını soruyorum. 
Ve istifa talebimi yeniliyorum 
Saygılarımla 
Özgür Bal