VE MERAKLI BEKLEYİŞ SON BULDU!

Haydar Revi

Ak Parti’nin ilçe belediye başkan adayları belli oldu. Dün gece Haydar Revi ilçe belediye başkanı olanlara telefonla tebligatı yaptı.. Ve Ak Parti’de meraklı bekleyiş son buldu… Herkeste bir beklenti vardı.. Sürpriz olacak.. O sürpriz olmadı.. Tahmin edilen isimler belediye başkan adayı oldu.. Bugünde resmileşecek olan isimlerle, artık süreç tamamlanmış olacak.

Adayların açıklanması ile parti teşkilatı da rahatladı.

İlçelerdeki yığınla söylenti son buldu.

Dedikoduların önüne geçildi.

Şimdi,sahaya inme zamanı.

Ak Parti tabanı,seçmeni ve teşkilatı ne kadar çok merak ediyorduysa, muhalefet de adayların açıklanmasını dört gözle bekliyordu.. Zira şimdi millet ittifakı da belirlenen adaylara göre kendine bir yol haritası çizecek..

 BAĞIMSIZ ADAY PATLAMASI OLUR MU?

AK Parti

Ak Parti’nin ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması, cumhur ittifakına verilen ilçelerin de belli olmasından sonra siyasi kulislerde “Trabzon siyasi tarihinin görmediği ölçüde bağımsız belediye başkan adayını görebilir” denmeye başladı ki, biz buna ihtimal vermiyoruz.

Kim açıklanırsa açıklansın, ilk tepkiler elbette olacaktı.. Oldu da..

Dün geceden bu yana bazı ilçelerde(Çarşıbaşı, Hayrat, Şalpazarı, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Dernekpazarı) yüksek sesli itirazlar gelmeye başladı..

Ve bu ilçelerde Ak Parti’den kopacağı iddia edilen bazı isimlerin ya bağımsız ya da Demokrat Parti’den aday olabilecekleri konuşuluyor.. Ama biz buna ihtimal vermiyoruz..

İLK CİDDİ TAVIR DERNEKPAZARI'NDAN

Ak Parti’de ilçe adaylarının açıklanmasından sonra ilk ciddi tavır Dernekpazarı’dan geldi. İlçe başkanı görevinden istifa etti.

Zeki Avni Usta Bağımsız aday olacağını  açıkladı.

Dernekpazarında  üç dönem Başarılı Ak Parti İlçe Başkanlığı yapan herkesin gönlünde yer eden Zeki Avni Usta Ak Partiden Pazartesi  Bağımsız aday olmak için istifa edeceğini söyledi.

Usta, yaptığı değerlendirmelerde  Sayın Cumhurbaşkanımızın İlçemizdeki sevgisini suistimal ederek birilerinin hatırına birinin adamı diye aday gösterilip vatandaşlarımıza seçtirmek zorunda bıraktılar. Ak Partiye oy kazandırmayan oy kayıp ettirerek başkan seçtirdiler. Bizde bunlara tepki olarak bağımsız aday olduk. Dernekpazarılı hemşehrilerime tercih hakkı sunuyoruz. Hizmet için aday oluyoruz saltanat için değil. Bizlerin referansı birileri değildir. Bizim Referansımız Dernekpazarı halkıdır. Bizde halkın adayıyız. Bizde hemşerilerime güvenerek  ilçede ikamet eden herkesin bildiği  tanıdığı kolay ulaşabildiği hemşehrilerimin bir kardeşleri olarak kendimizi hemşehrilerimizin onayına sunuyoruz. Şahsımın Belediye Başkanlığını yapabileceğime inanıyorlarsa oylarına talibim.

İlçe Başkanlığım döneminde yaptığımız gibi kimseyi ötekileştirmeden 14 Mahallemizi ayrıştırmadan hizmet etmek ve adamına göre değil herkese eşit ve adaletli hizmet sunmak için icraat Makamı olan Belediye Başkanlığına Bağımsız aday olarak talip oldum. Partili Partisiz siyasi görüşü farklı olan Dernekpazarılı hemheşrilerimin oylarına talibim. Karar Dernekpazarılı hemşehrilerimin Takdir Allah’tandır. Şimdiye kadar bizleri her alanda destekleyen beni yalnız bırakmayan Dernekpazarılı hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi DURMAK YOK YOLA DEVAM DEDİ “ Dedi.

HAYRAT GİTTİ GELDİ

Ak Parti’nin beklide aday belirlerken en zorlandığı ilçe en çok oy aldığı Hayrat oldu..

Burada Başkan Mehmet Nuoğlu’nun üçücü dönemi olması nedeni ile aday gösterilip gösterilmeyeceği bayağı tartışıldı..

Nuhoğlu ailesi lobisini çok ciddi kullandı.. Ve iddia o ki, külliyeye çıkan listede Mehmet Nuhoğlu vardı. Ancak, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan ilçenin dosyasını acil olarak kendisine gönderilmesini istedi..

O dosyada özellikle Trabzon parti müfettişinin raporları ve ilçe başkanı Salih Öztel’in CV’sindeki özellikleri Erdoğan’ın dikkatini çekti.. Başkan Nuhoğlu’nun da üç dönem olmasından hareketle Salih Öztel’in aday gösterilmesine karar verdi..

Yani Hayrat, direkt Cumhurbaşkanının müdahalesi ile belirlendi..

YUSUF ZİYA YILMAZ'IN RAPORLAR

yusuf ziya yılmaz ile ilgili görsel sonucu

Ak Parti ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde Trabzon’dan sorumlu samsun milletvekili Yusfu Ziya Yılmaz’ın her ilçe için belli aralıklarla birden fazla verdiği raporun belirleyici olduğu iddiası da var. Özellikle küçük ilçelerde yapılacak olan anketlerin yönlendirmeli olabileceğinden hareketle Yılmaz’ın verdiği raporların ve değerlendirmelerin önemli bir rol oynadığına dair bilgiler var..

Trabzon genelinde adayların belirlenmesinde ilçe teşkilatlarının yüzde 30, il başkanlığının kanaatinin ise yüzde 50 rol oynadığına dair bir bilgi de kulağımıza geldi. Büyük ilçelerde;

Kamuoyu yoklaması

Teşkilat yoklaması

İlçe başkanlığının kanaati

Ve il başkanlığının değerlendirmesi de belirleyici oldu.

Bu dört belirleyici faktörün:

Ortahisar ve Akçaabat’da önemli bir rol oynadığını da belirtebiliriz.

Öte yandan Akçaabat’da adayın belirlenmesinde başka bir önemli güç ise mevcut belediye başkanı Sefik Türkmen oldu. Türkmen’in tercihi önerisi genel merkez tarafından ciddiye alındı..

GÜZİDE UZUN'UN İLK TEPKİSİ

güzide uzun ile ilgili görsel sonucu

Millet ittifakı, Trabzon’da Ak Parti’nin ilçe belediye başkan adaylarının kim olduğunu merakla bekliyordu.. Ve CHP il başkanı Güzide Uzun, Ak Parti’nin adaylarının açıklanması ile “Ohhh çok çok iyi” diyerek ilk tepkisini gösterdi.

Millet ittifakı şimdi; Yomra, Beşikdüzü, Maçka, Tonya, Arsin, Şalpazarı ve Çarşıbaşı’nda Ak Parti küskünlerinin de etrafında buluşacağı adayları ile yola çıkacak.. Bu arada Millet ittifakının Of, Hayrat, Dernekpazarı ve Çaykara için SP’sinin adayını desteklemek gibi bir durum ile masaya oturulabilecek.

Özellikle Çarşıbaşı’nın Cumhur ittifakından MHP’ye verilmesi ile ilçede yükselen tepki oyları millet ittifakından iyi parti’nin lehine bir gelişme olabileceği yönünde görüşler hakim.