GÜĞÜMÜ GÖRÜNCE ŞAŞIRDI...

61saat.com ailesi olarak dün Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret ettik..

İmtiyaz sahibimiz Erhan Esaspehlivan ile ekip arkadaşlarımız, Vali Ustaoğlu ile A’den Z’ye Türkiye ve Trabzon üzerine sohbette bulundu.. Vali Ustaoğlu, kısa sürede Trabzon’un hassasiyetlerini özelliklerini insanının yapısını çözmüş durumda..

Alan Valiliği yapmayı da seviyor.. Makamında oturmak prensibi değil..Bir de Valimiz, geldiği il Bitlis’te Kayyum belediye başkanlığı da yaptı..

O nedenle iki gözle Trabzon’a bakıyor.. Hem Vali hem de Belediye başkanı olarak..Bu arada Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Zorluoğlu ile devre arkadaşı…

Zorluoğlu, Van’da kendisi Bitlis’te valilik ve kayyum belediye başkanlığı yaptı bunu da Van gölünü kıyısı olan iki komşu arkadaştık diyerek anlatıyor… Vali Ustaoğlu’na 61saat’in ziyaret anısın olarak bakır işlemeli bir güğüm verdik..

61saat’ın marka değeri Politik Güğüm’de esinlenerek bu mütevazi hediyeyi Vali Ustaoğlu’na verirken, sitemizin politik güğüm köşesinden esinlendiğimizi de hatırlattı.. Meğer, Vali Ustaoğlu, Trabzon’a geldiği günden bu yana politik güğüm köşesini her gün takip ediyormuş…

ATAKAN HOCA İŞİ SAĞLAMA BAĞLADI

CHP’nin Trabzon büyükşehir’i İyi parti’ye vermesi..

Bu seçim işbirliğinin ilanından önce Trabzon’da iyi parti’nin adayını açıklaması, ardından iş birliğinden sonra Atakan hocanın adaylığının geri çekileceği Hüseyin Örs’ün, aday gösterileceğine dair siyasi kulislerdeki çalkantı, son buldu..

Atakan Aksoy, Ankara’ya çağrıldı ve adayımız sensin, yoluna devam et, türlü dedikodular seni etkilemesin dendi… Aksoy da şimdi kolları sıvadı.. Millet ittifakının Trabzon adayı artık Atakan Aksoy…Şimdi seçim bekleniyor.

BALIKESİR'DEKİ İSYAN ve TRABZON

Balıkesir’deki isyan ve Trabzon

Millet ittifakının en sancılı il’lerinden biri Balıkesir.. CHP Balıkesir’de genel başkanın baş danışmasının aday gösterdi. Aday balıkesir’e gitti.. Şehrin girişinde uzun bir araç konvoyu ile karşılandı.. Aday alana indi çalışmalara başladı.. Ancak, bir anda CHP genel merkezi İl’i, İyi Parti’ye verdi. Balıkesir CHP il örgütü adeta ayaklandı.

Şimdi bu isyan Trabzon’a yansır mı..?

Trabzon CHP il yönetiminden Kabil Güven istifa etti. İyi Parti’ye oy vermeyeceğim diye.. CHP, Trabzon gibi kadim bir il’i iyi partiye bırakması örgütün emektarlarını, sevdalılarını, partilileri müthiş üzdü. Ancak Balıkesir gibi bir sert tepki yok..Fakat alttan altta rahatsızlıklarını dile getirenler de var.. İl Başkanı Güzide Uzun bu tepkileri dindirmek için ekibi ile bayağı uğraş veriyor. CHP örgütlerinde genel kanı şu.. Süreç içinde bu sürpriz duruma alışacağız…

10 YIL SONRA TRABZON SİYASETİNE DAMGA VURUR

Trabzon’un gelecek 10 yılındaki siyasi konjektürünre etkili bir rol alacağı iddia edilen ve beklentinin bu yönde olduğu Sağlık Müdürü Hakan Usta’nın asaleten görevine başlamasından sonra makamı adeta ziyaretçi akınına uğruyor..

Usta, mütevazi kişiliği, ehliyeti ve görevine tam oturan kariyeri ile Trabzon’un çok umut beklediği bir bürokrat..

Söze girerken dediğimiz gibi de gelecek 10 yılda Trabzon siyasetinin de güçlü isimlerinden biri olacak… Bu arada Usta’nın makamı tam bir çicek bahçesine dönmüş durumda.. Makam odası çiçekten geçilmiyor.

Dostları bu anlamda Usta’ya jestlerini yapmış. Şehir dışından da bir çok arkadaşı çiçek göndermiş.. Ne mutlu böyle sevilen insana…

EVE KIZ İSTEMEYE GİDİLİR AMA...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzonlu hemşerimiz Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nu evinde ziyaret etti.. Ziyarette İmamoğlu ailesinin bütün fertleri vardı.. Baba Hasan İmamoğlu anne, kardeş eş çocuk.. Tümden bir aile..

Kılıçdaroğlu’nu misafir eden İmamoğlu ailesinin en büyüğü Hasan İmamoğlu’nu aradık… Ziyaret ile ilgili birkaç not istedik. Sohbet konusu..

Siyasetin duayeni Hasan İmamoğlu bize şunu söyledi..

“Valla böyle ziyaretlerde genel olarak evin kızı istenirdi.. Şimdi oğlu istendi..”

Hasan İmamoğlu mesajı verdi..

AK PARTİ KULİSLERİNDEN SON BİLGİLER

ak parti grup toplantısı ile ilgili görsel sonucu

Ak Parti kulislerinde konuşulanları özetle aktaralım..

Akçaabat Belediye Başkanlığını şimdi merkezde olan Akçaabatlı bir vali’nin atanacağı.. Her yer vali doldu diye de bu atamaya ilçede tepkiler olduğuna dair bilgiler kulağımıza geliyor.

Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nun kısa sürede Trabzon’a alıştığı. Adapte olduğu.. Yakın korumalarına dikkat çekici hareketlerden uzak durması gerektiğini öğütlediği kulağımıza geldi. Zorluoğlu’nun köyündeki evinin de bordo mavi boyalı olduğu belirtildi.. Zorluoğlu, özellikle Trabzon ile ilgili dersine çok iyi çalışıyor.. Ve bir proje üretim merkezi kurmak için kolları sıvadığı da öğrenildi.

Ak Parti’nin belediye meclis üyeliklerinin belirlenmesi ile ilgili çalışmalara henüz başlanmadı. Ancak şu ana kadar bütün ilçeler dahil 800 yakın meclis üyeliği aday adaylığı yapıldı.. Ak Parti, meclis üyelerinin sıralamasını tamamen yerel dinamiklerinden alacağı bilgiler ile oluşturacak. Bu konuda tek yetkili il Başkanı olacak.

Ve tabi ilçelerin belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak.. Bu konuda da bir bilgi verelim.. Parti MKYK’sında görüşülen Trabzon ilçeleri dosyası Külliye’ye çıktı.. Şimdi Külliye son kararı verecek.

NİHAT GENÇ TV KURDU

nihat genç ile ilgili görsel sonucu

Trabzonlu ünlü yazar Nihat Genç, bir TV kanalı kurdu..

TV kanalının adı VeryansınTV… Youtobe üzerinden yayın yapaçak olan Veryansın TV’de Genç’in kitaplarından alıntılar Genç’in kendi açıklamaları ve zaman zaman da

Genç’in misafir edeceği konuklar ile söyleşileri yer alacak. Bu arada, Veryansın TV’de çevre hassasiyeti ile ilgili programlar ile Karadeniz Yaylalarını tanıtan filimlerde yer alacak..

Yayın ağırlığı Genç’in kendi konuşmaları oluşturacak.