ARSİN’DE GÖZLER SÜLALELERDE

Trabzon’un özellikle Mevcut Başkan Erdem Şen’in yoğun gayretleri ile yatırımda ve eğitimde çekim merkezi haline gelen en geniş sahile sahip Arsin İlçesi’nde AK Parti Sayit Görsoy’u aday gösterdi. Geniş bir sülaleye sahip olan Gürsoylar Sayit Görsoy’a tam destek verdiklerini ifade ettiler. Ak Parti tabanında da Gürsoy karşılık gördü.
Karşısında ise güçlü isimlerden eski belediye başkanı Ramis Sunguroğlu var.  İddialara göre MHP normalde Arsin İlçesi’ni ittifak olarak kabul edilip AK Parti’den istemiş.
Başta bu teklif kabul edilmiş. Ramis Sunguroğlu’na da ittifakın adayı olacağı söylenmiş. Fakat daha sonra AK Parti tarafından Arsin kabul görmemiş ve Çarşıbaşı tercih edilmiş.
Sunguroğlu son anda devre dışı kalınca, bağımsız olmaya karar vermiş. Fakat etkili bir isim ‘Nereden olursan ol, ama bir partinin adayı ol, 0’dan başlama’ tavsiyesinde bulunmuş.
Bunun üzerine Ramis Sunguroğlu’da kendisiyle önceden de irtibata geçen Saadet Partisi ekibiyle masaya oturup onların adaylığını kabul etmiş. Saadet Partisi’de öğretmenlikten istifa ettirip aday gösterdiği, sahaya indirdiği ismi geri çekti.
Şimdi ilçede iki önemli isim yarışacak isimlerden ziyade sülalelerin büyük rolü olacak.
Duyumlarımıza göre bundan önceki seçimlerde de, eğer güçlü bir sülale aday çıkarır ise, diğer tüm sülaleler karşısında birlik olurmuş.
Tabi ki bu önceleri böyle imiş ama şimdi böyle olur mu, hangi ismin sülalesi daha güçlü yada hangisinin ki daha kalabalık bilemeyiz. Bildiğimiz şu Arsin’de kıran kırana bir yarış ortaya çıkacak.
 

ÇARŞIBAŞI’NDA NELER OLUYOR

ÇARŞIBAŞI ile ilgili görsel sonucu

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi’nin AK Parti tarafından ittifak yapılan MHP’ye bırakılmasının ardından, ilçede birçok AK Parti’li ismin aday adayı olacağı yönünde açıklamalar gündeme gelmişti. Mevcut Başkan Coşkun Yılmaz yeniden aday olmadığını MHP’liler tarafından öğrenmiş ve bu nedenle büyük bir kırgınlık yaşamıştı. Bağımsız adaylığı konuşulan Yılmaz’ın iddialara göre Demokrat Parti’nin adayı olarak seçime gireceği ifade ediliyor.
Yine aday adayları arasından iddialı isimlerden Kamuran Çalış’ında bağımsız adaylığı gündemde idi. Fakat Çalış da şu sıralar vazgeçmiş durumda. Adaylığı düşünmediği ifade ediliyor.
Ak Parti’nin eski ilçe başkanı Zekeriya Karaçengel’de sosyal medyadan sitem dolu açıklamalarda bulunarak bağımsız adaylık sinyali vermişti. Fakat Karaçengel’inde birçok partilinin yoğun ısrarı ile bu kararından vaz geçtiği son gelen bilgiler arasında.
MHP’de de Çarşıbaşı ekseninde bazı sıkıntılar yok değil. İddialara göre son ana kadar MHP’nin aday olarak Alper Kul’u düşündüğü fakat son anda ibrenin Mümin Nuhoğlu’na döndüğü konuşuluyor. Konuyla ilgili MHP eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu’nun arandığı ve burada bir katakullenin olduğu belirtilerek kendisine sitem dolu sözler söylendiği iddia ediliyor.
Görünen o ki şu anda Çarşıbaşı’nda iki isim revaçta. Biri CHP’nin üyesi olmasına rağmen İYİ Parti’nin adayı olarak sahaya inecek olan ilçenin eski belediye başkanı Mehmet Turan, diğeri ise AK Parti MHP İttifakının adayı Mümin Nuhoğlu.
Turan ilçede nüfus ve nüfuz olarak Mehmet Turan’ın büyük bir ağırlığı var. Ve bu nedenle MHP’nin garanti gibi gördüğü Çarşıbaşı’nda sürpriz ile karşılaşması olası. Burada önemli olan AK Parti’lilerin ne yapacağı. Gerçek manada ittifaka güç verirlerse MHP beklenilen sürprizi yaşamaz.

TRABZON’DA O İSİM ALANA İNDİ

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikalar Kurulu üyesi Trabzonlu siyasetçi Oktay Saral’ın şehre gelip yerel seçimlerle ilgili sorunlu ilçelerde nabız tutup Külliye’ye rapor sunacağını daha önce duyurmuştuk.
Dün Saral Trabzon’a geldi, sessiz sedasız bazı temaslar ve görüşmeleri oldu. Of İlçesi’nde de yüz yüze belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu için görüşmelerde bulunup oy istedi. Saral’ın özellikle Hayrat, Dernekpazarı, Çaykara ilçelerindeki teşkilat sorunlarını detaylı bir şekilde inceledikten sonra Külliye’ye vereceği rapor bu ilçelerdeki yerel seçimlerinde kaderini belirleyecek.
Diğer sorunlu ilçelerin de yine aynı kurulda görev yapan Trabzonlu siyasetçi Asım Aykan tarafından raporlanacağı belirtildi.

SÜLEYMAN GERÇEKLERİ, AFFEDİLECEK Mİ?

Trabzonspor altyapısında yaşanan Süleyman Cebeci olayı farklı boyutlara ulaştı. Trabzonspor U16 takımının formasını giyen Süleyman Cebeci. forvet arkası oynayan ve potansiyeli olduğu söylenen Süleyman Erdoğdu Lisesi’nde okuyor ve okul takımının da formasını giyiyor. Süleyman’ın hem okul hem de hocaları ile sorun yaşadığı iddia edilip kadro dışı bırakıldığı söylenmişti.

Süleyman Cebeci’nin kadro dışı bırakıldığı iddiaları kafaları karıştırsa da 61saat olarak yaptığımız görüşmelerde olayın farklı boyutlarda olduğuna ulaştık,

Türkiye’ye tarihi bir başarı ile Dünya Kupası’nı kazandıran daha sonra Türkiye’de finaller oynayan ve başarıdan başarıya koşan Erdoğdu Anadolu Lisesi öğrencisi Süleyman Cebeci’ye okul takımı Artvin’e giderken yolda milli takımdan davet geldi.  İlk etapta açıklanan milli takım kadrosunda ismi bulunmayan gelecek vaat eden oyuncu başka ülkelerin gelmediğinden dolayı Oluşturulan B milli takıma çağrıldı.

O sırada Artvin’e finallere gitmekte olan okul kafilesi takım aracını Rize’de durdurup oyuncuyu göndermek istedi.

Tabir bir sorun vardı. Bilindiği üzere bir lise öğrencisi olan Süleyman Cebeci’nin okulu 19 Ocak Cuma günü kapanacaktı. Milli takım ise maçlarını 14-19 Ocak tarihlerinde oynayacaktı.

Bu sırada milli takım hocasını arayan okul yöneticileri “giremediği sınavları var. İlk resmi iş günü olan pazartesi sabah erkenden okul idaresi öğretmenleri ile Süleyman’ın girmediği sınavlarını olup ilk uçakla yollayalım ki özel turnuvanın başlama günü olan Pazartesi’ye yetişsin” ifadelerini iletti. Oyuncunun durumunu dinleyen Milli takım hocaları durumu değerlendirip başka bir oyuncu çağırarak olayı sonlandırdı.

Konu ile ulaştığımız Erdoğdu 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi okul takımı antrenörü Adem Cebeci “Süleyman’ı bizim göndermek istemediğimiz tamamen gerçek dışıdır. Olay tamamen çocuğun okulsak olarak girmediği sınavları vardı. Biz Pazartesi sınavalarını yapıp göndersek daha iyi olur fikrimizi ilettik veya Milli Eğitim’den özel izin alınıp çocuğun mağdur olmaması adına gerekirse milli takım olarak siz özel ricada bulunun dedik çünkü gayri resmi işlem yapmak gibi bir hataya imza atamazdık. Aksi halde Süleyman’ın 1 yılı sınavlara giremediği için gidecekti. Asla ve asla çocuğu gönderme ve etkileme gibi bir durum yoktur. Çocuğun derslerinden kalıp mağdur olmaması adına izin istedik. Milli takım antrenörleri de bizi dinleyip başka oyuncu aldılar. Yasal olmayan bir durum oluşacaktı bizim milli takım gibi kutsal bir yere oyuncu göndermeme gibi bir durumumuz olabilir mi? Var olan ve Türkiye ve Trabzon’a fabrika gibi futbolcu işleyen projemizi karalamak adına kirli bir tezgah yapıyorlar. Biz Erdoğdu Anadolu lisesi olarak öğrencilerimizin Trabzonspor ve Türk futboluna kazandırmak adına bu kadar yoğun uğraşırken milli takıma göndermemek gibi komik bir duruma imza atacak kadar acemi değiliz. Ne kadar öğrencimiz Trabzonspor ve milli takımımızda olursa bizim için o kadar mutluluk vericidir. Biz okul takımızda takım kaptanımızın hafif ağrısı olması dolayısıyla 1 dakika bile oynatmadık. Eğer sadece sonuç odaklı olsak Süleyman’dan 2 yaş büyük takım kaptanımızı oynatırdık. Bizim için önemli olan sadece okul takımı başarısı değil çocuklarımızı en iyi şekilde korumak ve büyütmektir

Bence bu durumda Trabzonspor ve çocuğumuzun yanında olmak çok önemli. Olayı farklı boyutlata taşıyıp Trabzonsporumuz ve çocuğumuza zarar vermeme adına çok hassas davranmalıyız. Bu çocuklar hepimizin bu çocuklar Trabzonspor’un geleceği ve Süleyman özel bir oyuncu. Onu korumak Trabzonspor’un geleceğini korumak demektir. ” diyerek olayı tüm gerçekçiliği ile ortaya koydu.

Öte yandan Trabzonspor Kulübü Süleyman’ın babası ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve oyuncuyu ilerleyen haftalarda affedeceği öğrenildi.

ŞEHİRDE  İTTİFAK OTURDU MU?

Trabzon’da ittifakın Ortahisar Belediye Başkan adayı yani, AK Parti ve MHP ittifakının adayı Ahmet Metin Genç’in en sıkı rakibi Mimar Salih Akyüz dün Zorlu Grand Otel’de yoğun katılımlı bir aday tanıtım ve proje lansman programı ile huzura çıktı.
Katılım oldukça fazlaydı, ve özellikle İYİ Parti’nin tanıtım törenine Genel Merkez nezdinde katılımı dikkatlerden kaçmadı. İYİ Parti GİK üyesi Şükrü Kuleyn, İl Parti İl ve ilçe başkanları ile meclis üyelerinin gösterdiği yoğun ilgi CHP’lileri de çok memnun etti.
Ve CHP Trabzon İl Başkanı  Güzide Uzun, kürsüden özellikle İYİ Parti’lileri hiç atlamadan teşekkür edip, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli’ye söz vermesi, İyi Parti İl Başkanının kürsüden tüm teşkilatları ile birlikte Ortahisar’da Salih Akyüz’ün tam anlamıyla arkalarında duracaklarını ifade etmesi CHP-İYİ Parti ittifakının tam manasıyla oturduğunun göstergesi oldu.
 

AKYÜZ DOLU SALON DOLU AMA HEYECAN…

Evet CHP-İYİ Parti’nin ittifak adayı CHP’li Mimar Salih Akyüz’ün dünkü proje sunum programında kendi performansı çok iyiydi, fakat özgeçmişini biraz uzun tutması, projelere geçişinin uzaması salonu biraz sıktı.
Projelere geçildiğinde ise partililere ‘Biz nasıl bir şehirde yaşıyormuşuz, gerçekten Trabzon’a yapılması gereken birçok şey var ama bunu AK Parti beceremedi’ dedirtti Başkan adayı Salih Akyüz.
Güzel uçuk olmayan yerinde, gerçekçi projelerle vatandaşın huzuruna çıkan Salih Akyüz’ün proje tanıtım töreninde dikkatlerden kaçmayan en önemli olay ise, kendine adına yazılan çok güzel bir seçim şarkısı.
Belki çoğu dikkat etmedi ama ilk kez bir aday partinin haricinde kendi ismine özel bir şarkı ile sahaya iniyor.
Şarkının söz ve müziği Trabzonlu tanınan sanatçı Salih Akyüz’ün de yeğeni olan Deniz Küçükakyüz’e ait. Küçükakyüz Trabzonlu ama Ankara’da ikamet ediyor. İyi bir sanatçı. Salih Akyüz’e nasıl destek olabilirim, Ankara’dayım yanında olamayacağım ama ona hep yanında olduğumu hisssetirecek bir destek yapayım demiş. Ve o muhteşem besteyi yazmış. Müziğini yapmış ve seslendirmiş. Öylesine güzel öylesine içten ve Trabzon’a has bir söz dizimi ve müzik ritmi kullanmış ki, hem coşturan hem de adayın isminin insanların hafızasına kazılmasına neden olabilecek güzellikte bir beste yapmış.
Salih Akyüz’e olan desteğini sosyal medyadan da ‘Başarılar Güzel İnsan’ sözleriyle dile getiren Küçükakyüz, bu bestesiyle Trabzon’da önemli bir farkındalık yaratmış oldu.
İşte o şarkının sözleri.
Doğru, dürüst, çalışan

Halkı için konuşan

Şehrimize yakışan

Adımız Salih Akyüz.

Trabzon’un evladı özümüz Salih Akyüz

Ortahisar’da olsun sözümüz Salih Akyüz

Toprağında yoğrulan

Dinleyen, umursayan

Güleryüzlü bir insan

Sesimiz Salih Akyüz.

Trabzon’un evladı özümüz Salih Akyüz.

Ortahisar’da olsun sözümüz Salih Akyüz.

Trabzon Ortahisar

Sizlere sözümüz var

Bu Mart’ın sonu bahar

Gücümüz Salih Akyüz.

Trabzon’un evladı özümüz Salih Akyüz.

Ortahisar’da olsun sözümüz Salih Akyüz.

Mutlu bir şehir için

Herkese hizmet için

Şimdi en doğru seçim

Diyoruz Salih Akyüz.

Trabzon’un evladı özümüz Salih Akyüz.

Ortahisar’da olsun sözümüz Salih Akyüz.

Söz&Müzik: Deniz KÜÇÜKAKYÜZ