BÜYÜKŞEHİR ADAYI İSTİFA EDER Mİ

atakan aksoy 61saat ile ilgili görsel sonucu

Trabzon’da son günlerde özellikle İYİ Parti ve CHP’liler arasında Büyükşehir Belediye başkan adayı ile ilgili bir anlaşmazlık sürüp gidiyor. CHP’lilerin dilinde ‘Bu aday doğru aday mı, CHP tabanı bu adaya oy verir mi? sorusu var.

Bir takım CHP tabanının Atakan Aksoy isminden rahatsızlık duyduğunu ifade etmiştik. Sebeplerini önümüzdeki günlerde kaleme alacağız.

Fakat İYİ Parti kanadı da ittifak ile ilgili CHP’nin ne yapacağını, neler yapması gerektiğini ortaya koymadığını kaçak güreştiğini ifade ediyor.

İttifakta birlikte yapılacak seçim çalışmalarında CHP işin neresinde olacak, yoksa hiç karışmayacak mı? Karışacaksa sadece siyaseten mi karışacak, madden İYİ Parti’ye el atacak mı, bilboardı, süslemesi, araç giydirmesi ve benzeri işlerin CHP neresinde olacak.

Bilindiği üzere Cumhur ittifakında özellikle Trabzon yerelinde AK Parti’nin MHP’ye maddi manevi önemli katkıları olmuştu. Bakalım aynı şeyi CHP yapacak mı?

Öte yandan bazı CHP’liler de ‘İYİ Parti ittifak kararı açıklanmadan adayını belirledi, bizler o adaya mecbur bırakıldık. Keşke ittifak kararı verildiğinde İYİ Parti adayını adaylıktan istifa ettirip ortak bir isimde karar kılsaydık. Şimdi eder mi bilemiyoruz ama, doğru olan bu değil miydi? Diyor.

ORTAHİSAR ADAYININ ŞİFRESİNİ REVİ VERDİ

Haydar Revi

Günlerdir Trabzon AK Parti’nin İlçe belediye başkan adaşlarının açıklanmasını bekliyor.

Bununla ilgili herkes birbirini arıyor, ortaya sürekli bir iddia atılıyor. Bir tahmin yürütülüyor. Ortaha tahmin atan eğer tahmini tutarsa ben demiştim diyecek, tutmaz ise son dakikada müdahale oldu yalanını konuşacak.

Haliyle gerek iktidar partililerin gerek muhalefetin en çok merak ettiği ilçede merkez ilçe olan Ortahisar. Ahmet Metin Genç’in ikinci dönem devam edip etmeyeceği herkesin birinci gündem maddesi.

Genç ile ilgili bir sıkıntı olmadığını aslında bir önceki akşam canlı yayında İL Başkanı Haydar Revi verdi, ve dedi ki ‘Bizim Ortahisarda başarılı ve henüz ilk döneminde olan bir belediye başkanımız var’.

Aslında bu söz her şeyi özetliyor. Yani Ortahisar’da AK Parti’nin tartıştığı bir isim yok.

Bu arada Ergin Aydın’ın sessizce çalışmalarına devam ettiği bilgisine de ulaştık. Trabzon merkezde nokta ziyaretler yapan Aydın’ın bir değişim olması halinde kendisinin aday gösterilmesine kesin gözüyle baktığı gelen bilgiler arasında.

ZORLUOĞLU’NDAN DİKKAT ÇEKEN HAMLE

Murat Zorluoğlu

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, şehri tanıma adına ziyaretlerine devam ediyor.

Bugüne kadar birçok ilçeyi ziyaret eden Zorluoğlu her ilçede Pazar yerlerini ziyaret ediyor fakat dikkat çeken bir nokta ise eşi Sevcan Zorluoğlu’daPazar yeri ziyaretlerinde bulunuyor.

Zorluoğlu’nun ziyaretlerinde vatandaşlar gayet sıcak karşılarken eşini görmesi ise artı olarak dikkat çekiyor.

Zorluoğlu’nun çalışmalarında eşini daha sık görecekmişiz bu konuda Zorluoğlu gönül belediyeciliğini esas alıyor ve ona göre hareket ediyor.

Bire bir temaslara çok önem veren Zorluoğlu’nun sıcak teması da vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

Gittiği her ilçede kendisini tanıtan Zorluoğlu’nu birçok vatandaşın tanıması da dikkatlerden kaçmıyor. Belli ki daha gelmeden rüzgarı esmiş şehirde.

GÜMRÜKÇÜOĞLU GECE YARISI NE YAPIYOR?

2018 yılının yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Hem yeni yıla gireceğiz hem de 2019 Mart ayında Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanını seçeceğiz. Adaylar seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Son 3 ay kalan yerel seçimler yaklaşırken ‘Bazıları artık çalışmaz’ derken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Belediye personelleri seçim yaklaştığı ve değişim olacağı için rehavete kapılmış gibi olsa da Başkan Gümrükçüoğlu buna izin vermiyor.

Hiçbir çalışmasını aksatmayan Başkan Gümrükçüoğlu süren projeleri ve planlamaları didik didik inceliyor. Dün gece saat 1’de Varlıbaş’ta bulunan Belediye Binasının önünden geçerken Başkan Gümrükçüoğlu’nun ışığının yandığını gördük. Cumartesi gecesi bu saatte neden  başkanın lambaların yandığını Özel Kalem Müdürü Zahit Demirtaş’ı arayarak sorduk. Demirtaş başkanın ekibiyle beraber çalışma yaptığını iletti.

Ne diyelim Başkan Gümrükçüoğlu’na helal olsun. 10 yıldır görev yaptığı koltuğunu bırakacağını bile bile çalışmalarını ekibiyle birlikte gece yarılarına kadar titizlikle sürdürüyor.

TRABZONSPOR TRANSFER YAPACAK MI?

trabzonspor kongre ile ilgili görsel sonucu

Trabzonspor bilindiği üzere ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor.

Önümüzdeki ay 100 milyon TL’yi bulan kredi ödemesi, oyuncu ödemesi, kulüplere olan borçlar, davalar var da var… Sonu yok diyebiliriz.

Transfer dönemi geldi çattı…

Taraftar haliyle transfer ister.

Çünkü öyle alıştı.

Maalesef artık deniz bitti. Kulüp zar zor ayakta dururken transfer yapmaya mecali yok.

Altyapıdan 6 oyuncu kampa götürülecek.

Yine de bir ön libero stoper arayışı var. Olursa olur olmazsa üstüne gidilmeyecek. Takımdaki maliyetli oyunculardan bir an önce kurtulmak gerekiyor. Aksi takdirde bu oyunculara da ödeme yapılmayacak ve hoş olmayan cezalarla karşı karşıya geleceğiz.

Dememiz o ki; Bu takım transfersiz de yürür.

3 yıllık bir toparlanma süreci var kimse kimseye hayal satmamalı!

Yaşadık ve gördük… Transfer çığırtkanlığı bataklığa sürükledi. Şimdi yönetim petrol ve inşaat işine atıldı. Oradan gelecek canlı paralar ile yaralara pansuman yapıp oyuncuları ve acil ödenmesi gereken meblağları karşılayacak. İşleri zor.

MEĞER BİZİM VEKİLLER KONUŞUYORMUŞ

Takip ettiğiniz üzere son dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi görüşmelerinde sürekli olarak Trabzon’un muhalif milletvekilleri İYİ Parti’den Hüseyin Örs, CHP’den Ahmet Kaya, adeta aldılar sazı ele.

Meclis kürsüsünde her gün Trabzon’un bir sorunu muhalefet tarafından gündeme getiriliyor. AK Parti’nin 4 milletvekili ve 4 bakanından hiçbiri ise Trabzon ile ilgili herhangi bir görüş veya beyanda bulunmuyor, kürsüden söz almıyor diye yazmıştık.

Bu tespitimizin hemen ardından AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ismini yazdırarak meclis kürsüsünden söz aldı ve Trabzon’un LGS’de birinci olan Trabzon’u tebrik etti.

Sonrasında İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün Trabzon’da işsizliği konu alan meclis kürsüsünden yaptığı konuşmaya bu kez Trabzon’un en genç milletvekili AK Partili Salih Cora’dan cevap geldi. Cora’da rakamlarla Trabzon’da yapılan memurluk alımlarında objektiflere yansıyan işsizlik kuyruklarının hepsinin Trabzonlulardan oluşmadığını, il dışından binlerce kişinin Trabzon’a geldiğini, ve bu gelenlerin yüzde 50’sinden fazlasının mevcut bir işi olduğunu kadro almak için Trabzon’a sınava geldiklerini ifade etti.

Belli ki yaptığımız eleştiriler ses getirdi, AK Parti’nin Trabzon’daki 4 milletvekili de bu eleştiriler üzerine söz almaya başladı. Ne diyelim, böyle devam eder inşallah ve Trabzon her zaman Türkiye’nin gündeminde olur.

BÜYÜKLİMAN İTTİFAKA ÖFKELİ

vakfıkebir ile ilgili görsel sonucu

Trabzon kulislerinde son olarak Çarşıbaşı, Şalpazarı, Beşikdüzü ilçelerinde AK Parti’nin aday göstermeyeceği bu ilçeleri MHP’ye bırakacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Özellikle Büyükliman bölgesinde iki milletvekili olan AK Parti teşkilatları, Şalpazarı ve Beşikdüzü’nden ziyade Çarşıbaşı ilçesinin de MHP’ye verilecek olmasına şiddetle karşı çıkıyor.

Teşkilatlar Çarşıbaşı ilçesinden çok kaliteli ve muhalefetinde oy verebileceği isimler olmasına rağmen bu ilçenin ittifaka kurban edilmesinin anlamsız olduğunu ifade etti.

Parti’nin emektar isimleri de Trabzon gibi AK Parti’ye her zaman en yüksek desteğin verildiği bir ilde hedefin 18’de 18 olması gerekirken batıdaki ilçelerin yok sayılmasına bir anlam veremediklerini ifade ettiler.

Genel merkezden gelen son bilgilere göre bu 3 ilçenin dışından, diğer ilçelerde yüzde 80 mevcut başkanlarla devam edileceği öngörülüyor. Özellikle Şehrin doğu ilçelerinde Arsin’deki mecburi değişimin haricinde önemli oranda bir değişiklik olmayacağı ifade ediliyor.

Ortahisar ile ilgili de önceden yazdığımız gibi Ahmet Metin Genç’te bir sorun görülmüyor.