CUMHURBAŞKANI MİTİNGİNE KAÇ KİŞİ KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan miting maratonuna hız kesmeden devam ediyor.
Dün memleketi Rize’de de Trabzon’da da onbirlerce kişiye seslenen Erdoğan Trabzon’daki yoğun katılım nedeniyle Trabzon İl Başkanı Haydar Revi aracılığı ile tüm teşkilatlara ve mitinge katılan halka ayrıca teşekkürlerini iletmesini istemiş.

Resmi rakamlara göre 40 bine yakın vatandaşın katıldığı mitinge MHP’lilerin de ilgisi yoğundu.
Erdoğan alana geldiğinde mitingte otobüsüne çıkmadan önce Trabzon Milletvekilleri ve belediye başkan adayları ile birlikte uzun uzun konuştu.
Bazı başkan adayları ilçelerine özel yatırımlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek istedi bazıları ise sağlığına duacıyız diyerek Erdoğan’a olan sevgisini iletti.


ERDOĞAN HANGİ RİCAYI ÜZÜLEREK REDDETTİ

Tayyip Erdoğan’ın son dönemlerde tüm miting programlarına saati saatine uymaya özen gösteriyor. Bugüne kadar öyle büyük bir aksama herhangi bir şehirde yaşanmadı, aksine Trabzon’da ilk defa mitinge 10 dakika kala alana geldi, o nedenle de bakanlar konuşmalarını kısa tutmak zorunda kaldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a da yoğun ilgi ve sevgi vardı, Bakan Soylu kürsüye çıktığında her zaman olduğu gibi mitin alanında yer yerinden oynadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da konuşmasında terör operasyonlarında Bakan Soylu sayesinde önemli mesafeler katetildiğini terörün bitme noktasına gelindiğini ifade etti.
Mitingin sonunda AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, miting komitesi başkanı ve il başkan yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş ile birlikte il yöneticileriyle yemek yeme davetini iletti.
Erdoğan önce program yoğun dedi, Revi ve Demirtaş ısrar edince ‘Ula bi kere geldik memlekete Emine Hanım Rize’de yemekleri yapmış, ona sözüm var, ama Trabzon gerçekten çok güzeldi, teşkilatlarımıza özellikle bunu iletin’ ifadelerini kullanmış.

ERDOĞAN GENÇ’E NE DEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’a geliş güzergahında Çimento enkazına gözü takılmış ve miting öncesi görüştüğü Ahmet Metin Genç’e, o alan için özel güzel bir çalışma yapması talimatını vermiş,
Miting otobüsünün yanında Genç ile görüşen Erdoğan ‘O alanı Trabzon’a yakışır bir proje ile güzel bir hale getirelim’ ifadelerini kullanmış.
Genç’de bunun üzerine Trabzon’a gösterdiği özel ilgilerinden ötürü Erdoğan’a teşekkür ederek ‘Sayın Cumhurbaşkanı o alanı Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Murat Zorluoğlu bey ile konuştuk, komple sanayi ile birlikte güzel bir proje hazırlıyoruz. Sanayiyi de taşıyarak oraya güzel bir proje hazırlayacağız.
Ayrıca Millet Bahçesi ve Yavuz Selim Sahası için tekrar teşekkür ediyoruz. 2014’te planladığımız şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz’ ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine Erdoğan ‘Genç bu seçimde senden özel gayret bekliyorum, Allah yardımcın olsun’ diyerek görüşme sonlanmış.
Bilindiği üzere Çimento fabrikasının yeri Aşkale şirketine ait. Ve 2015 yılında faaliyetini durdurmasına rağmen yıkım işlemi 4 yılda bitirilememişti. Belli bu konu Erdoğan’ı da rahatsız etmiş olacak ki özellikle Genç’e bunu söyledi ve yeni gelecek başkan ile Genç’in ilk işi de burası olur muhtemelen.

HATİCE ÖZTÜRK’ÜN ZEKASI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, milletvekilleri, belediye başkan adayları ile birlikte dün Trabzon mitingi sonrası sahneden yüzlerce paket çay dağıtımı yaptı. Bu dağıtım esnasında ilginç görüntülürde yaşanmadı değil. Bunlardan bir tanesi de Milletvekili aday adayı olan AK Partili Mimar Hatice Öztürk’ün şemsiyesiydi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çay atarken özellikle Hatice Öztürk’ü işaret ederek ‘Ona atıyorum’ dese de diğer partililerden fırsat bulup Hatice Hanıma çayı bir türlü ulaştırmadı.
Her attığını diğer protokol mensupları kapınca bu kez Hatice Öztürk pratik zekasını konuşturum elindeki şemsiyesi ters açtı ve Erdoğan bunu fark edip çay paketini tam şemsiyenin içine attı.

Çay dağıtım töreni esnasında ilginç görüntü kameralara böyle yansıdı.

TRABZON’DA EMNİYET VE 112

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon ziyaretinde özellikle Güvenlik güçlerinin ve sağlık ekiplerinin de azami gayreti gözlerden kaçmadı.
Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı 112 acil servisin 500 kişilik ekibi miting öncesi sonrası sahadaki tüm gelişmelere anında müdahale etti.
Aynı şekilde Trabzon Emniyeti’nin gerek asayiş, gerek trafik ekipleri de işlerini öylesine iyi bir şekilde yaptılar ki, düşünün meydan bölgesi her noktadan trafiğe kapalı olmasına rağmen şehirde trafik aksamadı, tanjant sıkışmadı, sahil aktı.
Trabzon Emniyeti ve Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri dünkü performansları ile alkışı hak ettiler.
Özellikle trafik konusunda aynı hassasiyetin devam etmesi gerekir.

Miting nedeniyle meydan bölgesinde ki esnafın şikayeti, Meydan Parki ikinci etap altındaki mescidin kapatılması nedeniyle çıkan kısa süreli kriz ve bir kaç kişinin kalabalık nedeniyle fenalaşması haricinde bir problem gözlemlenmedi.

PARASIZLIK YÜZÜNDEN GELENEK BOZULDU

ktü işletme ve ekonomi kulübü ödül töreni ile ilgili görsel sonucu

Trabzon’un göz bebeği bölgenin en önemli üniversitesi olan KTÜ’nin en aktif öğrenci topluluğu olan KTÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü faaliyetleri ile bir zaman gündeme gelir.
Her yıl geleneksel olarak ödül töreni düzenleyen bu kulüp Türkiye’den önemli isimlerinde şehre gelmesine vesile olurdu.
9 yıllık gelenek maalesef bu yıl son buldu. Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı yapacaklarını açıklayan kulüp üyeleri yeterli sponsor bulamadıkları için toplantıdan da ödül töreninde de vazgeçmişler.
Gerçekten üzüntü verici bir durum.
Bu organizasyon gerçekten KTÜ’nün adının tüm Türkiye’de gündem olmasını sağlayan bir organizasyondu. O kadar büyük alımlar, işler yapan KTÜ yönetimi bu öğrencileri sponsor bulma konusunda yardımcı olamadı mı diye sormadan edemedik. Dileriz bireleri çıkar öğrencilerin bu geleceğinin sürmesi için gereğini yapar.

TRABZONSPOR’DA 6 SAAT ERKEN MESAİYE BAŞLAYANLAR

Evet başlığı yanlış okumadınız tam 6 saat erkenden kulübe geliyorlar ve işe koyuluyorlar...

Kim mi onlar, tabi ki Trabzonspor’un fizyoterapistleri..

Bilindiği üzere Trabzonspor takımının oyuncuları rotasyonu dar bir kadro ile ardı ardına maçlara çıkıp bazen darbeye dayalı bazen de fiziksel olarak sakatlık geçiriyorlar.

Her maç 2-3 sakatlık yaşanıyor ve eski sakatlar da buna eklenince bir anda sakat oyuncu sayısı 9-10’u buluyor.

2019 yılında bir sağlık merkezi olmayan Bordo Mavililer de mecburi olarak insan bilgisine ihtiyaç duyuluyor. Takımda görevli fizyoterapistlerin üstün gayretleri ile oyuncuları maça hazırlamak için oyuncuların idman programından saatler önce kulübe gelip tedaviler için kendilerini hazırlıyorlar.

Futbolcuların yorgunluğunun 5 katını fiziksel ve psikolojik olarak yaşıyorlar. Oyuncularla bazen antrenman sahasında, bazen salonda bazen de yurt dışında tedavideler..

Bu arada yukarıda bahsettiğimiz sağlık merkezi olayı için kulüp tesisler içerisnde yer ayarlamış ancak maddiyata takılmış.

Önemli bir detaydı sizle paylaşalım istedik.