BELEDİYE'DE MÜDÜRLER ZİRVESİ

Cuma günü Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu birim müdürleri ile belediyede uzun soluklu bir toplantı yaptı. Toplantının içereğine ve özel sohbetlere fazla dalmayacağız fakat Başkan Gümrükçüoğlu özellikle aktiflik ve vatandaşın sorununa anında müdahale konusunda müdürleri uyardığı bilgisine ulaştık. Evet başkanın en önemli talebi hızlı ve kaliteli hizmet. dedikodular hakkında müdürlerine hiçbir durumu yansıtmayan Gümrükçüoğlu gerçek konularla ilgili fırçasını atmaktan da geri kalmıyor. Evet Trabzon'un hangi mahallesine gitseniz mutlaka bir derdi var. Birim müdürlerinin de bu mahallelere gidip anında müdahalesi şart. 4 ayda bir doğalgaz testi yapılamadı diye Trabzon halkını patates tarlası gibi yollara mahkum etmek kimsenin harcı değil. İşte başkanın dediğide bu. Sorun varsa neşteri vurun.

GÜMRÜKÇÜOĞLU'NUN ÇEKYATI

Evet böyle bir  duyum aldığımızda şaşırmış, 'Yok canım ne alakası var. Koskoca Belediye Başkanı gider evinde yatar' dedik. Sonra aklımıza gecenin bir yarısı başkanın makamında Bakan Erdoğan Bayraktar'ın programını izlediği anlar geldiği aklımıza. Birkaç kulis atınca öğrendik ki başkan gece geç saatlere kadar çalıştığı zaman makam odasının arkasındaki dinlenme ofisindeki çektaya uzanıp uyuduğu oluyormuş. Anormal birşey değil, fakat dedik ya o kadar araç, o kadar personel ve eve yakınlığı hesap edildiğinde Başkan Gümrükçüoğlu'nun işine olan aşkını kanıtlayan bir bulguda bu olsa gerek.

BAŞKAN NEDEN ANKARA'DA?

Kanuni Bulvarı ve Kentsel dönüşümlerle ilgili hızlı çalışmaların koordinasyonu zor olsa gerek. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bu nedenle yine başkente gitmiş. Projeleri yakınen takip eden Başkan tüm genel müdürlükleride uyarmış. Trabzon'un suyunu sakın kısmayın. Yoğun çalışma temposu ve sürekli hava değişikliği. Dileriz başkan nazar almaz.

KORUMALARLA MI GEZİYOR?

Trabzon'da çay ocağı sohbetleri meşhurdur. Hükümet oralarda kurulup kaldırılır. Belediye oralarda yeniden şekillendirilir. Meydan civarı bir çay ocağında ki tartışmanın konusu Trabzon Belediye Başkanının korumalarla gezmesi idi. İddiayı ortaya atan kişi "Ben gördüm başkan korumayla gezer mi" derken masadaki 4 kişi böyle bir şeyin olmadığı konusunda ısrarcıydı. Bizde şahit olmadığımız için konuyu fazla irdelemiyoruz fakat başkanın yanında şoföründe başka koruma görmediğimizi de belirtmek isteriz.

BALTA'NIN YÜZÜ GÜLDÜ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Trabzon  Ak Parti eski il başkanı, Trabzon İl Genel Meclisi eski başkanı Muhammet Balta 4 gündür Trabzon'da. Çeşitli ziyaretler yapıp, özlediği, unutttuğu, hasretini çektiği insanları kucakladı. Yoruldu yorulmasına ama yüzünden gülücük hiç eksilmedi. Özlemişti şehrini ve ihmal ettiklerini. E kolay değil. Ankara Türkiye'nin kalbi. Sayın Balta artık Türkiye'nin en önemli isimlerinden biri. Sadece Trabzon'a değil, Kars'a, Ardahan'a, İzmir'e Antalya'ya da bakması gerekir. Bu hengamenin içinden gelri memleketine. Birez telefonda görüştük, yüzünü güleç gördük nasılsın dedik. Balta ile sohbetimizde şunları söyledi.

DEVLETİN YÜZÜ GÜLEÇ OLACAK

Biz Türkiye'nin her yerinde böyle olmalıyız, oluyoruzda. Devletin yüzü milletine karşı güleç olmalı. Trabzon'da 3 gündür ziyaretlerde bulunuyorum. İnsan özlemez mi doğup büyüdüğü şehri. Bizde özlem giderdik, hasret giderdik dostlarımızla, sevdiklerimizle" dedi.

Ziyaretler esnasında karşılaştığı bazı talepleri de değerlendiren Balta, "Biz genelde kurumumuzla ilgili konuların derinine iniyoruz. İnsanların bireysel talepleri ile ilgili burada il yönetimimiz, ilçe yöneticilerimiz ve çok değerli milletvekillerimiz var. Onların işlerine karışmak istemem. Halkımızın taleplerine onlar hakim. Tabiki bize gelen hemşerilerimizle ilgileneceğiz fakat dedimya biz daha ziyade belediyelerle ve kurumumuzla ilgili işlerle haşır neşiriz. Siyasetüstü ve toplumsal sorunların çözümüne yöneleceğiz" ifadelerini kullandı.