HEKİMOĞLU ADIM ADIM

Trabzonspor futbolunda ilginç olaylar yaşanmaya devam ediyor. Trabzon futbolunun önemli yapı taşlarından olan ve hatta “bu takımın yarısı Trabzonspor’da oynar” yorumu yapılan 1461 Trabzon küme düşerek BAL ligine gitti.
Bu yaşanan gelişmenin yanı sıra Trabzon futbolunda Celil Hekimoğlu devrimi yaşanıyor. Düzyurt’u satın alarak Hekimoğlu Trabzon FK takımını kuran başarılı iş adamı hedefine adım adım ilerliyor.
Geçtiğimiz gün kupa töreni düzenleyen Hekimoğlu Trabzon FK  ilkel bir saha olan Ahmet Suat Özyazıcı stadyumunda barakaların içinde şampiyonluğunu ilan etti.

Tabi bu şampiyonluk Trabzon halkının da içine su serpti. Büyük bir mücadele örneği sergileyen Hekimoğlu’na şehirde de ilgili 3 kat daha arttı. Zaten taraftarlar tarafından “gönüllerin başkanı” olarak adlandırılan Hekimoğlu kendisi ile ilgili yapılan yorumlara “samimiyet” cevabını verdi.

Trabzonspor başkanlığı ile ilgili her ne kadar “yönetimsel bir beklentim yok, kendi kulübümün başkanı olacağım” dese de seçimlerde sonucu belirleyecek bir isim olacağı kesin.

Trabzon’a yatırımlarını sürdüren Hekimoğlu takımını bir yandan 2. Lig’e taşırken öte yandan tam 10 milyon TL’lik günümüz şartlarına uyan bir tesis yaptırdı. Önümüzdeki sene yeni tesisleri ve Akyazı’ya yapılacak olan yeni stadyumlarıyla birlikte neler yapabileceklerini tahmin etmek hiç de zor değil...

Resim

ISMARLAMA GELİP YATANLAR GİDECEK

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu kapı kapı gezip, bakanından vekiline işadamından bürokratına kulübü içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarmaya çalışırken kulüp içinde tasarruf konusunda da kararlı bir şekilde yöneticilerinin tavsiyeleri ve kendi gözlemleriyle önemli tasfiyeler yapıyor.

Aslında her gelen başkan bundan dert yanardı fakat ilerleyen süreçte hatır gönül ile kovamadıkları için tasaruf yerine yeniden adam alma yoluna giderdi.
Konuya yakın ilgililer hiçbir iş yapmayan, ısmarlama olarak kulübe gelen isimlerin sözleşme sürelerine bakılarak kulübe zarar vermeyecek şekilde gerçekten gereksiz isimlerin çıkarılacağı bilgisini yakın çevresi ile paylaşmış.
Çok tepki alacaklarını bile bile bunu yapmak zorunda olduklarını ifade ediyorlarmış. Bunun haberini alan bazı isimlerde şimdiden yöneticilere salvo yapmaya, birilerini aratmaya, kendilerini göstermeye çalışıyorlarmış.
Kimsenin işsiz kalmasına gönül razı gelmez fakat her gün zarar eden bir yerde de göz göre göre hatıra gönüle işe alınmış salla başı al maaşı yapan bankamatik memuru gibi çalışanlar olduğu bilgisi gelince alınan kararın yerinde olduğunu söylemek zorunda kalıyoruz.

Resim

BAŞKAN ZORLUOĞLU SAVUNMASINI İSTEDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun en rahatsız olduğu konulardan bir tanesi de israf ve ihmalkarlık.
Bu manada kesinlikle affı olmayan başkan önceki gün bir görevlinin savunmasını istemiş.
Trabzon’un en büyük  kültür merkezi olan Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’ni su basmış.
Ve salonlar da dahil olmak üzere büyük çapta maddi hasar meydana gelmiş,
Bilindiği üzere bu binanın otoparkında güçlendirme yapılmıştı, bina zaten fiziki olarak sağlıksız, bunun üzerine de üst katların birinde su açık unutulmuş olacak ki alt kattaki bazı salonlar kullanılmaz hale gelmiş.
Bunun üzerine Zorluoğlu talimat vererek bu ihmalkarlığa sebebiyet veren kişilerden savunma alınmasını istemiş.
Bu arada basın toplantısında Zorluoğlu her ne kadar ‘Kadroda değişiklikler devam edecek’ dese de bazı daire başkanlarını çağırarak ‘Sizinle çalışmaya devam edeceğiz’ demiş.
Şu anda tüm daire başkanları ve bağlı müdürlükler yaşanacak değişiklikleri bekliyor.
Zorluoğlu ise acele etmiyor, belli ki performansa göre bu değişiklikleri gerçekleştirecek.

hamamizade ihsan bey ile ilgili görsel sonucu

TİSKİ GENEL MÜDÜRÜ ÖYLE BİR ŞEY YAPTI Kİ

Geldi geliyor gelecek derken, göreve başladığı gün kendisini sahildeki pis kokuların yayıldığı menfezlerin üzerinde inceleme yaparken gördük.
Sonrasında sahilin her bölgesinde hummalı bir çalışma başlattı TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş.
Tüm ekipleri sahaya sürdü ve kafanızı nereye çevirseniz bir TİSKİ aracı görmeniz mümkün.
Şehri kısa sürede analiz etmeye çalışan Tekataş, özellikle muhtarların çok işine yarayacak bir uygulama daha yapmış.
TİSKİ’deki etkili yetkili tüm müdürlerin, amirlerin, şeflerin ve kendinin dahil numarasını tüm muhtarlara göndermiş.
Devlet ile vatandaş arasında köprü kuran muhtarların hizmete en hızlı şekilde ulaşması gerektiği için bu uygulamayı gerçekleştirmiş.
Dileriz numaraları verilen kişiler, yetkililer telefonlara bakarlar. Ve sorumluluk paylışalanrak sorunlara daha hızlı müdahale edilir.

ali tekataş ile ilgili görsel sonucu

TTSO VE TRABZON’DA KONKORDATO

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Maliye ve Hazine Bakanı Trabzonlu Berat Albayrak yılın ilk 3 ayında 787 şirketin konkordatodan çıktığını ifade etmişti.
Trabzon’da birçoğu bilindik 10’a yakın firma konkordato ilan etmişti.
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile karşılaştık Berat Bey’in açıklamaları üzerine Trabzon’daki durumu sorduk.
Hacısalihoğlu Trabzon’da sayının aynı kaldığını bir düşüş veya artış olmadığını belirtti.
Piyasalar ve Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın yurt içi ve yurt dışı çalışmalarını da değerlendiren Hacısalihoğlu, ‘Piyasalarda gerçekten bir daralma ve belirsizlik söz konusu.
Fakat ülke olarak Sayın Bakanımız Berat Albayrak, artık bürokrasi mantığı ile değil özel sektör mantığı ile iş dünyası mantığı ile, sıkışmaları pratik çözümlerle süspanse edebiliyor.
Yani devletin kalıplarına sıkışıp kalmıyor. Bu manada umutluyuz, dileriz çalışmalarının karşılığını alırız’ ifadelerini kullandı.
Aynı soruyu geçtiğimiz günlerde Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Kara’ya sormuştuk. Piyasalar kötü esnafın durumu nasıl diye, o da umutsuz konuşmamış, dağıtılan krediler, teşvikler ve eğitimlerden bahsetmişti ve iyi olacak cevabını vermişti.
Açıklamalar bu şekilde, ama sokağa çıktığımızda iş adamında esnafında, işçisinden emeklisine herkes dertli mi dertli?
Kimse hayatından memnun değil.

Ä°lgili resim

TRABZON'DA KURUMLARDA KAĞIT KRİZİ

Kamu kurumlarının olmazsa olmazı bilindiği üzere evrak kağıt ve yazışmalar. Fakat ülkenin içinde bulunduğu durum, döviz kurundaki yükselişler özellikle kağıt alımı noktasında kurumları zora sokuyormuş.
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde iddialara göre kağıttan tasarruf etmek amacıyla, sınavların dahi internet üzerinden yapılması üzerine bir sistem kurulması gündeme gelmiş.
Sadece KTÜ’de değil, devlet kurumlarının tamamında bu manada sıkıntı varmış. Bir kağıt parçası denilirdi ama şimdilerde o bir kağıt parçası oldukça değerli olmuş.
Kağıt israfını önlemek için kurumların hızlıca elektronik evrak, yazışma ve imza gibi sistemleri hayata geçirmeleri gerekiyor.
Bunu en sağlıklı yapan kurumlar arasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi geliyor.
Ama diğer kurumlarda bilindik kağıt kullanımı had safhada imiş. Birçok kuruma kağıt Brezilya’dan geliyor.
Tabi ki burada yapılan yanlış özelleştirmeler kapatılan kağıt fabrikaları bizlere ‘ah’ çektirmiyor değil.
Ama bu işe bir hal çaresi bulunmalı.
E Devlet sistemi gayet hızlı güzel ve etkili bir şekilde çalışıyor. Bu manada Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı dijital dönüşüm ofisinin güzel çalışmaları var. Ama bu çalışmaların artık hızlı bir şekilde tüm kamu kurumlarına entegre edilmesi gerekiyor.

kağıt pahalandı ile ilgili görsel sonucu