14 ARALIK'A SARKTI
ak parti ile ilgili görsel sonucu

Ak Parti’nin Trabzon ilçelerindeki belediye başkan adaylarının ilanı bu hafta da ertelendi.

Ankara’dan gelen bilgilere göre,Trabzon ilçelerinin açıklanmasın 14 Aralık sonrasına bırakıldı. Bu arada il başkanı Haydar Revi yakın iki dostu ile Ankara’da… Ve bir müddet daha Ankara’da kalacağı öğrenildi. Uğur Aydın ile Halim Kaya ile Ankara’ya karargah kuran Revi, önce Berat Albayrak ile bir görüşme yaptı...

Bu görüşmede Trabzon masaya yattı mı bilmiyoruz.. Sadece nezaket görüşmesi dendi o kadar.. Bu arada Ankara’da partinin genel merkezinde Ortahisar aday adaylarının bu süreci değerlendirirkenki, durum tavır hal ve hareketleri raporlandırılmış durumda..

Öte yandan A.Metin Genç’in Ortahisar adayı olarak hiçbir sıkıntısının olmadığı ancak Genç için deklarasyon ve destek açıklamalarının yapılması, genel merkezde bir kenara not edilmiş olabileceğine dair bir bilgi notu da kulağımıza geldi...

Ancak ifade ettiğimiz gibi Genç, Ortahisar’da bir dönem daha görev yapacak. Bu konuda hiçbir kuşkuya yer yok.

CHP ORTAHİSAR'DA KAOS

Dün CHP Ortahisar’da Salih Akyüz’ün aday olduğu açıklandı.

İl Başkanı da evet dedi.

Salih Akyüz de tebrikleri kabul etti.

Ama bir müddet sonra hayır daha Ortahisar belli değil diye bir bilgi geldi..

Bir anda CHP kulislerine bu bilgi bomba gibi düştü.. Salih Akyüz şaşkın..

Haberi duyup, tam isabet diyen örgüt şaşkın. İl başkanı şaşkın. Genel merkezde ilgililer Trabzon’a şu haberi verdi. Panik yok, Salih Akyüz adayımız ama büyükşehir adayımız ile birlikte açıklanacak.. Bu haber ile gerilen ortam yumuşatılmaya çalışılsa da Ortahisar’da demek ki kaos var.. Ve CHP Ortahisar’ı deyim yerindeyse başına gözüne bulaştırdı. Dün gece Akif Hamzaçebi’yi aradık. Ortahisar’da durum nedir diye.. Hamzaçebi’nin uzun süre telefonu kapalıydı. Bir kaynak, Hamzaçebi İstanbul ilçe adaylarının belirlenmesi ile ilgili komitede o nedenle çalışıyor şu sıralar O’na ulaşmak zor dedi..

ZORLUOĞLU'NA İLGİNÇ MESAJLAR
murat zorluoğlu ile ilgili görsel sonucu

Daha Trabzon’a gelmeden alana inmeden, şehrin sorunlarını yerinde görmeden Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nun telefonuna ilginç mesajlar gelmeye başlamış… Şehrin dinamik yapısı, Zorluoğlu’nu çok memnun etmiş durumda.

Şehri sorunları ile ilgili kısa notlar alıyorum.

Sahil yolu ile ilgili ilginç öneriler geliyor.

Maraş Caddesi ve trafik ile ilgili fotoğraflı sorun tespiti yapan mesajlar alıyorum.

Trabzonspor ile ilgili öneriler geliyor.

Meclis üyeliği için bir çok kişi bir çok ismi öneriyor.

Zorluoğlu, telefonuna gelen tüm bu önerileri istekler tespitlerin hepsini not ediyor. Trabzon’a geldiğinde üç ayrı ekip oluşturacak.. Teşkilat ekibi.. Proje üretim ekibi ve STK’larla ortak akıl ekibi… Bu üç ekip ile çalışarak, Trabzon için projeler üreteceğiz dedi…

AYDOĞDU'NUN YARIM KALAN HESABI
Süleyman Aydoğdu, DP’den AK Parti’ye geçti.

Sonra, Ak Parti’nin Ortahisar belediye meclis üyesi oldu.

Ardından da Belediye başkan yardımcısı.. Sonra başkan Genç ile yıldızları barışmadı.. Ne olduysa arası açıldı. Partiden de istifa etti.. İyi Parti’ye geçti…

Şimdi iyi parti Ortahisar Belediye Başkan aday adayı.. Muhtemelen de parti O’nu Ortahisar’dan aday gösterecek… İyi Parti’ye gelişini kısa olarak şöyle özetledi…

”Bendeniz Ak partiyi ve onun muktedirlerini terkederek geldim.Yani okyanusları aşarak,şimdi gafiller bizi derede boğmaya kalkmasınlar.Bu beyhude olur ve güçleri de zaten yeterli olmaz.Bu böyle bilinmeli!.....”

Aydoğdu’nun eğer Ortahisar’dan aday gösterilmesi halinde Ak Parti’nin muhtemel adayı A.Metin Genç ile girişeceği seçim yarışı hakikatten ilginç gelişmelere sahne olacak gibi….

USTAOĞLU DA BÖYLE VALİ…

Trabzon’un yeni valisi bir aylık gözlemin ardından dün Trabzon basınının huzuruna çıktı. Gayet mütevazi, güler yüzlü, alçak gönüllü fakat konulara hakimiyeti ve devlet otoritesini ve disiplinini hissetiren bir izlenim yarattı.

Toplantı Devlet Su İşleri Sosyal Tesisleri’nin restaurant kısmında yapıldı. Basın mensupları buraya gelince ‘Yahu devletin böyle güzel yerleri var iken önceki valilerimiz bizleri otel salonlarına niye tıktı ki, bu manzara Trabzon’un hiçbir yerinde yok’ demekten kendilerini alamadılar.

Bazı gazete patronlarının katılmadığı toplantıda Protokol masasında eski basın müdürü Salih Özkan’ın da yer alması, acaba yeniden bir görevlendirme ile iş başı mı yaptı sorusunu akıllara getirdi. Fakat konunun öyle olmadığı kısa sürede anlaşıldı.

Vali İsmail Ustaoğlu toplantı öncesinde TGC Başkanı Yusuf Turgut’tan da basın ile ilgili zaman zaman bilgi aldı.

Trabzon basınının gücünün farkında olduğunu dile getiren Ustaoğlu her türlü istişareye her zaman açık olduğunu da açık yüreklilikle belirterek sorulan sorulara da içtenlikle cevap verdi.

Bazı çanak sorularda sorulmadı değil kendisini yerel yönetimlerle polemiğe sokma amaçlı. Ama işinin Ustası olan Vali Ustaoğlu bu tuzağa düşmedi ve ‘Hep birlikte kolektif yönetim anlayışı sergileyerek sorunların üstesinden geleceğiz’ mesajı verdi. Toplantının bombasını Ömer Altuntaş patlattı yine, Ortahisar Kaymakamlığının boşaltacağı Uzunsokak ile Kahramanmaraş Caddesi arasında kalan tarihi dev binayı TGC’ye istedi.

Vali Ustaoğlu gülmekten fazla bir şey diyemedi, mümkün değil bakışları arasında, bir bakalım hele bi çıksınlar orası için konuşmak erken’ imasından bulundu.

CEMİYET KULİSLERİ BAŞLADI
trabzon gazeteciler cemiyeti ile ilgili görsel sonucuİhlas Haber Ajansı’nın bölgedeki dinamosu, mesleğin en aktif ve sevilen isimlerinden Ersen Veda Küçük Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na aday olacağını bir önceki seçimde duyurmuştu. Küçük liste çalışmalarına başladı, ve çok sayıda meslektaşı ‘Artık gençlerin önü açılmalı’ diyerek Küçük’e desteğini iletti.

Küçük şimdi ince eleyip sıkı dokuyarak listesini aktif isimlerle donatmanın peşinde.

Küçük’ün yanı sıra Nevzat Yılmaz, Haluk Ayyıldız, Salih Özkan ve Ahmet Külekçi’nin başkan adaylığı için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Faruk Ata da nabız yokluyor.

Bu arada Bülent Deveci, başkan adaylarını her gün cemiyet lokalinde tartıya çıkarıyor. Şimdiye kadar Deveci tartımız okkalı bir aday tartmadı diyerek, yeni bir isimin daha ortaya çıkabileceğine dair tahminler yürütüyor.

Bu arada mevcut başkan Yusuf Turgut devam etmeyeceğini herkese duyuruyor ve kesinlikle taraf olmayacağını da özellikle belirtiyor.

Ayrıca yeni yönetime mali açıdan da rahat bir TGC bırakmak için önemli bir hamle yapmış. Yıllardır biriken borcun yarısını ödemiş, şimdi diğer yarısı için koşturuyor. TGC’nin önünü açacak bu hamlelerinden ötürü kendisini tebrik ediyoruz.