KAVANOZ'A SIKI RAKİP
Son çıkan aday eski Trabzon Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın'ın yönetiminden. İsmi Temel Altunbaş. Aynı yönetimden olan Yüksel Şahin'de "Benim adayın Altuntaş'tır diyormuş. Ahmet Metin Genç yönetiminden bir kaç isme sorduk. "Adam gibi adamdır ama yediler onu" yorumunu aldık. Aday olacağı AK Parti karargahına ulaşmış. Fazla entirkası olmadığı için kimse de arayıp bir şey söyleyemiyormuş. Edindiğimiz intiba ve yaptığımız görüşmler tepki çekmeyecek bir isim olarak ortaya koyuyor Temel Altuntaş'ı. Altuntaş siyasal mezunudur… Esnaftır. İnşaat malzemesi satar. Futbola düşkünlüğü ile bilinir. Hakkında kötü diyen çıkmadı.

RECEP ÇEBİ FORMATI
Araklı Ak Parti’de Belediye Başkanı Recep Çebi, parti ilçe yönetimini de formatlamak istiyor. Çebi buna “Partiyi daha çok tabana yaymak” olarak nitelendirirken il genel meclis üyesi Selahattin Çebi ise partiyi teslim alma olarak mı ne yorumluyormuş. Araklı’da tek aday varmış gibi gözüküyor. Ancak son bilgiye göre mevcut ilçe başkanı Mustafa Tekinbaş ile birlikte Hasan Ayvazoğlu da Ankara’ya çağrıldı. Bu iki kişinin Ankara’ya çağrılması Araklı’yı çok hareketlendirmiş durumda..

ARSİN'DE FARABİ TAMAM GİBİ
Arsin’de ise Farabi Hacısağlioğlu Genel Merkezden de onayanı aldı. Bu anlamda rahat olan Hacısağlioğlu, Belediye Başkanı Erkem Şen’in de önerileri ile yönetimini şekillendirmek üzere kolları sıvadı. Arsin’de süreç sancısız olarak geçiştirilecek gibi..

KARARLI VE NEŞELİ YAVAŞ
Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, bir bakan takibinde kışın soğunda, motorsiklet üzerindeki yunusları görünce hemen talimatı verip soğuk günlerde yunus timlerinin çalışmasının uygun olmadığını söyleyerek memuruna verdiği önemi gözler önüne serdi. Taktire şayen bu davranışı ile dikkatleri üzerine çeken Yavaş'a Trabzon kamuoyu ve bürokrasisi de kısa sürede ısındı. Espirili tavırlarının yanında kararlı davranışları işinde ne kadar uzman olduğunu gösterir niteliklte. Yavaş'ın kısa sürede ısındığı Trabzon'da başarılı işlere imza atacağından kimsenin şüphesi olmasın.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK SIKIŞTI
Bakanlıkların birleşmesiyle Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü altında yeni bir müdürlük kuruldu. Başına Ali Vedat Çiftçi atandı. Çiftçi kısa sürede önemli atılımlar ve toplantılar gerçekleştirerek Bakan Erdoğan Bayraktar'ın hamisi olduğu kurumu atağa geçirdi. Fakat eldiğimiz duyumlara göre Beşirli'de taşındıkları bina yetersiz ve tıkış tıkışmış. Olar dar ve insanlar nefes almakta güçlük çekiyorrumş. Dileriz ek bina veya başka bir binaya taşınarak bu sorun çözülür. Gelelim bu kurum ile ilgili diğer bir iddiaya. Bu müdürlük kurulduğu günden bu yana il müdür yardımcıları atanmamış. İki bakanlık ve dolayısıyla iki müdürlük birleşince tek müdürlük çatısı altında toplanan iki ayrı işin müdür yardımcılarının da bu alanlarda atanması gerekiyormuş. İnşaat ve Çevre konusunda uzman iki ismin atamasının halen daha yapılmadığı bilgisi bize ulaştı. Bakalım iddialar ile ilgili Sayın Çiftçi neler söyleyecek.

TURGAY ŞAHİN TEK ADAY
CHP’li dostlar, Turgay Şahin’in CHP’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda artık bütün engelleri bir bir atladığını belirtiyorlar. Şahin’in özellikle CHP Gurup Başkan vekilliğindeki başarısı da buna ciddi etken. Şahin yakında, partinin yerel yönetimler akademisinde de ders görmeye başlayacak. Trabzon CHP, büyükşehir seçimlerine çok ciddi asılacak gibi…