KAVANOZ MU ALTUNBAŞ MI?
AK Parti Trabzon Merkez İlçe'de seçimin iki isim arasında geçeceği kesinleşti gibi. Çünhkü eski partililerden Temel Altunbaş'ın ismi gündeme geldi geleli, Halil İbrahim Demirtaş sanki geri adım attı. Acaba Demirtaş Temel abisinin listesinde mi? diye herkes birbirine bu soruyu yöneltmeye başladı. Oysa ki Demirtaş iddialı ve kendinden emin bir şekilde bu yola çıkmış, geri adım atmamıştı. Altubaş ile münasebetini bilemeyiz. Ankara'dan dönelide sesi soluğu çıkmıyor. Meydan Mevcut Başkan Zeki Kavanoz ile Altunbaş'a kalıyor. Demirtaş'ın Genel Merkez ile ne görüştüğü de bir sır tabii ki.. Altunbaş'ın bazı hantikapları olsada gerek parti içinden, gerek partinin muhalif kanadından olumsuz bir söz söyleyen yok hakkında . Fakat işin enteresan olan yanı Kavanoz içinde herkes iyi ve başarılı diyor. Anlayacağınız bu iş Ankara'da bitecek, Altunbaş resmi bir açıklama yaparsa dananın kuyruğu kopar. Yapmaz da alttan alttan giderse, Genel Merkez Kavanoz'a devam der. Ve Kavanoz seçimi tek başına götürür.

ARAKLI VE ARSİN KESİN
AK Parti'de her ne kadar genel merkezin seçimlere fazla müdahale etmeyeceği konuşulsada, eyleme gelindiğinde tüm seçimler öncesi genel merkezin isimlere bizzat müdahil olup kendi adayını belirlediği aşikar. Bunun en önemli örneğini Araklı'da yaşadık. 3 isim vardı. 3'üde genel merkeze çaığrıldı, hepsine Mustafa Tekinbaş'ın arkasında durun, bizim adayımız O dur dendi. Genel Merkez'e bir bir çağrılan ilçe başkanları bir isim ile geri dönüyorlar. Arsin'de de iş böyle olmuş fakat çağrılan tek isimmiş. Mevcut İlçe Başkanı Farabi Hacıhasanoğlu genel merkezinde güvenini arkasına alarak Arsin'de listesini oluşturmaya başlamış. Araklı'da Of gibi içten bir başkaldırış olmazsa Tekinbaş ile parti devam eder.

OSMAN NECİP SEVİNÇ BAŞLADI
En büyük sıkıntısı asfalttı. yeni tesisin açılması ile Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç'inde önü açıldı. Baktık şikayet giden mahalleleri bir bir  asfaltmaya başlamış. Arafilboyu'nda yıllardır o beton kalıntıları üzerinden çıktığınız dik bayır artık kaymak gibi. Bostancı'nın altındaki tarihi Değirmendere köprüsü'nün yanındaki mahalle çiçek gibi. Fatih Mahallesi ile tanjant'ıda birbirine bağlamış. Fakat şu an Sevinç'i mutsuz kılan en büyük husus Boztepe ve Yenicuma güzergahında doğalgaz şirketinin yaptığı kazıyı bitirememesi. Söz verdikleri 15 günlük süre de doldu. Fakat Karadeniz doğalgaz enkazı kapatacağına yeni kuyular açmaya devam ediyor. Trabzon Belediyesi'nden bir ceza daha yiyecekleri aşikar. Trabzon'un en işlek yolu olan güzergahta 5 aydır halk lanet okuyor. Esnaf toz duman, şoför kan ter içinde kalıyor. Başkan Sevinç bu güzergahın üstüne düşmeli, gereğini fazlasıyla yapmalıdır.

ÖZEL HASTANELERİN SIKINTISI
Trabzon'un 3 özel hastanesi var. En moderni ve büyüğü Yıldızlı Güven. İlk göz ağrısı Karadeniz. İmperial en iyi kadroları bünyesine toplamış. Hepsinin ortak bir sıkıntısı var. Otopark ve trafik. İmperial'e gidiyorsun anayolun üstü araç kuyruğu, hastane önünde ölüme meydan okuyorsun. İnsanlar orta refüjdeki korkulukların üzerinden atlıyor.  Yıldızlı Güven, çok güzel ve modern bir yapı. Ortakları Trabzon'un önde gelenleri. Fakat onunda otoparkını gördünüz. Araçlar genelde güvenlik şeridinde sıralanır İmperialde olduğu gibi. Karadeniz Hastanesi'nde yer yoksa çekebileceğiniz yeri bulmakta büyük sıkıntı. Sözün nereye geleceğini merak ediyorsanız söyleyeyim. 3 sağlık kurumununda ortak sıkıntısı otopark ve hepsi birbirinden belkide en az 5-10 yıl ara ile açıldılar ve kimse sonradan açılana bir otopark standartı koymadı. Varın ilersini siz düşünün.

ARSİN ALEV ALEV YANDI
Trabzon'un Arsin İlçesi'ndeki bazı belde ve köylerde çıkan yangınlar 3 gün sürdü. Fındıklı Beldesi ile Güneyce, Elmaalan ve Karaca köylerini etkisi altına alan yangın 3 gün 3 gece sürdü. Arsin Belediyesi itfaiye ekipleri günlerdir göz kırpmadan yangınlara müdahale ediyor. Sadece Arsin Belediyesi değil, Orman Bölge Müdürlüğü Ekipleri, Yomra Belediyesi ve Trabzon Belediyesi'de yangına müdahale etti. Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen'de gece gündüz yangın olan bölgeleri kontrol ederek tehlikeli durumlarda takviye istedi. Başkan Şen tüm vatandaşları uyararak özellikle havaların anormal sıcak gittiği günlerde anız yangınlarının büyük yangınları tetikleyebileceğini belirterek herkesin dikkatli olmasını istedi.

YAVAŞ TRAFİKTE KARARLI
Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş Trabzon'un kanayan yarası trafik sorununa el attı. Güzel işler yapıyor. denetimleri arttırdı. Yapılması gerekipte bugüne kadar ihmal edilen bir çok noktaya özel ekipler gönderiyor. Dün de Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası yöneticileri ve bazı şoförlerle biraraya gelmiş. Sadece konuşmamış, bilgisayara kayıt ettiği sürücü hatalarını bir bir izletmiş şoförlere. Ve ciddi ciddi uyarmış, "Siz ekmek paranızı kazanırken başkasının huzurunu, rahatını bozmayacaksınız. Gerektiği yerden gidip, gerektiği yerde duracaksınız" demiş. Yavaş'ın görüntülü toplantısı büyük taktir topladı. Kimse şoförlerin karşısına hatalarıyla çıkmamıştı. Yavaş Trabzon'da trafik sorununa son vermekte kararlı.