TRABZON'UN OTOMOBİLİ


          Trabzon'a toplu taşımanın gerçekleştirildiği minibüslerin bu şehre yakışmadığını fakat şu anki zorunlu ve en iyi çözümün bu olduğunu hep söyledik. Beyaz koca koca taşıtlar insanı bunalıma sokuyor dedik. Fakat esnaf ve sivil toplum kuruluşları bu meseleye hiç ama hiç girmek istemedi. Belki Trabozon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş'tan çekindiler ki, melayike gibi bir adamdır damarına basmazsan. Belkide rahatlarından ödün vermek istemediler. Ama bu gerçeği artık görmezden gelemeyiz. Trabzon'da kendi taşıtını seçmeli Newyork gibi. İstanbul gibi. Amacımız şoförlerimizi zor duruma düşürecek, onları ekmeğinden edecek bir uygulamayı gündeme getirmek değil. Evet Trabzon'da çok ortaklı iş yapmanın zorluklarınında bilincindeyiz. Zaten Trabzon trafiğinde güç bela çalışıyorlar. Demek istediğimiz Trabzon'un cadde ve sokaklarına uygun yeni bir taşıt modelinin seçilmesi. Evet bunu sadece biz söylemiyoruz. KTÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Otomototiv Ana Bilim Dalı Başkanı Orhan Durgun'da bizimle aynı görüşte. Minibüslerin bu şehre yakışmadığı konusunda hemmfikir olduğumuz Orhan Hoca, "Bu şehre uygun, yakışan özel bir taşıma aracının olmasını kim istemezki" dedi ve ekledi, "Fakat bu seçimler yapılırken bilime değilde, genelde firma adına bakıyorlar"… bu söz anlayana iyi ve yerinde bir söz. Gerisini söylemeye gerek yok sanırım. 



MERKEZ İLÇE TOPLANIYOR


          AK Parti Trabzon teşkilatları Trabzon Merkez İlçe kongresinin ertelenmesinin şokunu yaşarken, Merkez İlçe Başkanı Zeki Kavanoz'un dün akşam saatlerinde delegelerin cep telefonuna mesaj gönderterek 19.00'da Zorlu Grand Otel'deki yemeğe katılımları çağrısında bulunduğu öğrenildi. Basına açık olan yemekte ne konuşulacağı herkes tarafından merak konusu. Kimileri Kavanoz'un delegelerle yapacağı bire bir sohbetler sonrası göreve devam edip etmeyeceğinin kararını vereceğini söylüyor, kimileri ise bu yemeğin bir veda yemeği olacağını. Bizde kongresi ertelenmiş bir teşkilatın delegeseni  neden topluyor sorusunu Başkan Kavanoz'a ilettik. Kavanoz bu tür dedikoduların olağanüstü bir durum havası yaratmak adına çıkarıldığını belirterek, Önceden planmanmış bir yemekti. Kongre nedeniyle teşkilatlarımızla biraraya geleceğiz.  Onlarla kaynaşıp kongreye yönelik fikir alışverişinde bulunacağız. Hem de bu ertelenme konusundaki bilgi kirliliğini ortadan kaldıracağız." dedi.



BAŞKAN MAKASI MI KESTİ


          Trabzon'da iktidar partisi ile Trabzon Belediyesi arasındaki gerilimin başı herkesin bildiği malum konu. Olduğu ispat edilemeyen, fakat kesinlikle olmaması gereken bir küfür meselesi. Bu olaydan sonra il başkanı Belediye Başkanı Orhan Fevzie Gümrükçüoğlu'nun kendisine dolaylı yoladn ilettiği bir talimatı parti içi demokrasi gereği yok saydı. Sonra… Olan oldu. Karşılıklı kin tutmalar, bakışmamalar. Ve bir toplantıda yüzüne söyleyemediğini arkasından konuşamayan Başkan Gümrükçüoğlu, Adnan Günnar'a ulu orta ben sana inanmıyorum dedi. Sonrasında efelenmeler, güç gösterileri başladı. Genel Merkez ile görüşmeler, kongrelerde üstü kapalı mesajlar derken partide bir eksen kayması veya bir makas değişimi hissedildi. Belediye ile parti paralellikten çıkmaya yöneldi. İşte bu noktada Başkan Gümrükçüoğlu Ankara çıkarması ile eksen kaymasına da makas değişimine de izin vermedi. Merkez İlçe kognresinin iptale Günnar'ın mağbuliyeti, Gümrükçüoğlu'nun zaferi olarak nitelendirildi.



YA GÜNNAR BU ERTELEMEYİ NASIL DEĞERLENDİRDİ ?


          AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ertelediği yürütme kurulu toplantısını dün akşam yaptı. Merkez ilçe kongresinin ertelenmesi konusuna kısaca değinen Günnar, Merkez İlçe Başkanı Zeki Kavanoz'un çalışkan ve dürüst bir siyasetçi olduğunu, kendisinin her zaman arkasında olduğunu belirtmiş. Günnar'ın toplantıda şöylede bir konuşma yaptığı ileri sürüldü. "Son dönemde Sayın İlçe Başkanımız Zeki Kavanoz ile ilgili konularda il yönetimi olarak dik durduk. Eğer biz reaksiyon göstermeseydik, kongre ertelenmeyebilir, kongrede Kavanoz yerine başka bir ismin aday olarak gösterilebilirdi. bu nedenle ertelenmeye olumlu yönden bakınız". Günnar Kavanoz'u sormadan başkan yapmış, ona oylesine sağlam güvenen bir yol arkadaşı için haklı mücadelesini veriyor. Hatta Kavanoz ile ilgili bir tartışmada Genel Merkeze dahi Zeki Kavanoz'suz siyasete devam etmesinin zor olduğu yönünde fikir beyan ettiği bilgisi bize ulaşmıştı. Bakalım Günnar açılan bu makası nasıl kapatacak, Zeki Kavanoz ile ilgili bu süreçte neler yapabilecek.



DELEGE LİSTESİ KRİZİ !


          AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı için aday olan 5'in üzerinde isim var. Temel Altunbaş'ı, Halil İbrahim Demirtaş'ı, Muammer Şahin'i, Adnan Kalaycı'sı, Nusret Yılmaz'ı. Hepsine sorduk hiçbiri ben aday değilim demedi. Ben adayım diyenlerde genelde ismimi yazarak yıpratma imasında bulundu.  İsmi taşıyan marifetli olsun o isim yıpranmaz. Önemli olan yüreklilikle hedefini ortaya koymak. Asıl konumuz bu adayların Ak Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı'ndan talep ettikleri delege listelerini alamamaları. Bu büyük bir ayıp, büyük bir haksızık. büyük bir çekememezlik, büyük bir kin büyük bir suçtur. Aday olan herkes partinin delege listesini alabilir. Başkan dahil kimsenin buna karşı çıkmaya yetkisi olmaması gerekiyor. Bu konuda merkez ilçenin daha ılımlı bir yol izlemesi şart. Tabii ki bu aday olan kişilerinde aday olduklarıni ispat edecek bazı gereklilikleri yerine getirmeleri gerekiyor.



ANKARA'DA TRABZON ZİRVESİ


          Bundan iki hafta sonra yapılacağı bilgisine ulaştık. Trabzon zirvesi. Ankara'da. Kimler mi var? Bakanlar, müsteşarlar, genel müdürler, başkanlar. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu son Ankara çıkarmasında farklı farklı kurumların biraraya gelerek Trabzon ile ilgili planlamalar yapması gerektiğini, bu zorunlu ihtiyacın Trabzon'un geleceğine yön verecek hamlelerin organizasyonunda çok önemil olacağını vurgulamış. Ve tüm milletvekilleri ve ilgili birimlere iki hafta sonrası için gün vermiş. Trabzon iki hafta sonra Ankara'da masaya yatacak ve kader projeleri bir bir gözden geçirilecek. Bizlerde bu önemli toplantıyı yıkanın takip edeceğiz.


 ÖNCEKİ KULİSLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN