SÜRMENE AK PARTİ’DE İŞLER KARIŞTI

Ak Parti’nin en sessiz ilçelerinden biri olarak görülen Sürmene’de ilçe başkanlığı ile ilgili olarak işler sarpa sardı. Mevcut İlçe Başkanı Aydın Bayraktar’ın yeniden adaylığına Dursun Kardil’de eklenmişti. Kardil de mevcut yönetimdeydi. Bayraktar’a nöbeti bana ver dedi. Durum karıştı. Şimdi de iki aday ortaya çıktı.. İkisi de il genel meclisi üyesi.. Selahattin Genç ve Aslan Dilaver. Bu iki isim de adayım dedi Sürmene’de hareketlilik başladı.

NUSRET YILMAZ AYŞE SULA KÖSEOĞLU İTTİFAKI
Ak Parti Trabzon il başkanlığı ile ilgili olarak süreçe daha var ama kulisler kaynıyor. Son bir bilgi. Nusret Yılmaz ile Av Ayşe Sula Köseoğlu, ittifak yaptı. Hem de sıkı bir ittifak. Bu ittifakta şu karar alındı.. Nusret Yılmaz’ın adı öne çıkarsa Köseoğlu koşulsuz destek verecek. Köseoğlu’nun adı öne çıkarsa Nusret Yılmaz aynı desteği verecek. Bu centilmenlik anlaşmasının şahidi de iş adamı Adnan Bayram.
KÖSEOĞLU NE DEDİ
Peki Ayşe Sula Köseoğlu bu ittifak iddiasına ne dedi. Sosoyal Paylaşım sitesinde Köseoğlu iddiayı şöyşe değerlendirmiş. "Böyle bir ittifak yok ki içerisinde başka isimler olsun. Nusret Yılmaz yakın arkadaşım ve meslektaşımdır. Aynı partide siyaset yapmaktan memnuniyet duyduğum bir insandır. Politik kulislerde bu arkadaşlığa ittifak yakıştırması yapılması kişilerin bakış açısı ve değerlendirmesidir. Partimizi kamuoyunda negatif olarak tartıştıracak hiçbir hareketin içerisinde olmamız mümkün değildir. Zamanı geldiğinde aday olmak isteyen partililer tercihlerini ortaya koyar ve delegelerimize seçenek oluştururlar. Aday olmak her partilinin hakkıdır ancak partiyi karmaşaya sürüklemek, kamuoyu önünde zaafiyete uğratmak, negatif yönde tartıştırmak ben de dahil olmak üzere kimsenin haddi değildir... Olaylara bakış açımızın bu bilinç doğrultusunda olduğunun bilinmesini isterim...

NURİ AYDIN TUTAR MI ?

CHP Trabzon İl Başkanlığı Belki Nuri Aydın diyorlar. Donanımlı, tecrübeli, siyasi geçmişinde tuttuğunu koparmış, Trabzon'a ve teşkilatlara hakim bir isim. Partinin neferi fakat öyle öne çıkmayı, gövde gösterisi yapmayı sevmeyen bir isim. Partisi için sorumluluk almaktan kaçmaz, ve başladığı işi en başarılı bir şekilde tamamlamadan da o görevi bırakmaz. Ama herşey tabanda biter. Taban isterse Nuri Aydın'ı tartışmasız tek aday olur. Çok güçlü birkaç alternatif daha var. Tabanın kucaklayıp Karan ile uzlaştıracağı isimlerde var. Onlarıda önümüzdeki günlere bırakalım.

KENDİ DİŞİNİ ÇEKEN BAŞKAN 

Evet kulaklarınıza inanamayacaksınız… Bizde inanamadık ilk duyduğumuzda. Sohbet esnasında ne yapıyorsun dediğimiz eski başkan bize, dişim ağırdıda morfin vurdum şimdi onu tedavi edeceğim dedi. Evet Trabzon siyasetinin en yürekli il başkanı, DP'nin sesini en gür çıkaran başkanı Diş Hekimi Ahmet Uğur Zihni ile konuşuyorduk. Gecenin birinde muayenehanesinde kendi dişini tedavi ediyordu. Başkanım hiç doktor kendi dişini tedavi edebilir mi dedik. Ben kendi dişimi çekyorum tedavi etmek ne kelime dedi birde insan tedavi yöntemlerini kendi üzerinde uygulayacak ki karşısındakinin ne çektiğini bilsin dedi. Biraz siyaset konuşacaktık o ara morfinden ağzı uyuştu. Siyasi sohbeti bu nedenle erteledik.