HASAN KURT’UN REÇELİ
Hasan Kurt, kimilerine göre tehlikeli bir gazeteci. Bize göre ise iyi bir dost. Kurt’u geçen gün elinde bir kavanozla gördük. Maraş Caddesi`nde. Hayrola abi dedik.. Kavanozu gösterdi. Organik reçel dedi. Tayfun Sezeroğlu’na getiriyor. Kurt, Trabzonspor’un Mersin ile lig maçına Mersin’e gitti. Orada yakın dostundan özel organik portakallar aldı. Sonra eve getirip reçelini yaptırdı. Kurt tam bir reçel hastasıymış. Evinde her türlü reçeli varmış. Bu tam organik portakal reçelinden bir kavanozu da dostu Tayfun Sezeroğlu’na getirerek onunda organik reçel yemesini sağlamış oldu. Kurt, böyle bir dost işte..

BOL KEPÇECİ CİGERİM
Trabzon AK Parti’nin ve Trabzon’un Değirmendere sakinlerinin tanınan ismi Ciğerim lakaplı Erol Birsen. Aslında Erol Birsen’in asıl adı Sinan mı neymiş. Ama biz onu herkes gibi Erol olarak biliyor ve ciğerim olarak tanıyoruz. Şimdi ciğerim Erol, Erzurum yolu üzerinde Konakoğlu esnaf lokantasını açtı. AK Parti’nin bütün kulisleri de buraya kaydı. Sabah çorbasından, öğlen yemeğine akşam atıştırmasına kadar Ak Parti kulisleri burada. Cumartesi günü Maçka’daki ilçe genel kuruluna gidenler ile dönenlerin uğrak yeri olan ciğer’imin esnaf lokantasında porsiyonlar da bol kepçe. Espri  yine ciğer’im Erol’dan “Burada enerjisi o denli yüksek kulisler atılıyor ki kaybedilen enerjiyi kazanmak için bol kepçe porsiyonlu yemekler yemek gerekiyor..” Şaka bir yana Çiğerim Erol Ak Parti’nin Merkez ilçe delegeleri arasında yok. Ancak il delegesi olması hemen hemen kesin gibi..

TRABZONLU MÜDÜR VAN’DA
Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Çelenk’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar yardımcılığına atanacağına dair duyumlardan sonra Çelenk’i aradık. İşin aslını astarını öğrenelim dedik. Çelenk’i Van’a giderken bulduk. Van’a gidiyorum ama kendi bakanlığımla ilgili göreve dedi. Biz de, haaaa tamam işte oradan da Ankara’ya atlarsın... Çelenk, kendisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçişi ile ilgili bir talebi olmadığını ancak görevden de kaçmadığını belirtti. İkinci kez Van'a giden Çelenk, Van’da 15 gün kalacak ve deprem bölgesinde bakanlığı ile ilgili çalışmaları yönlendirecek..

CHP’DE KUTSAL İTTİFAK
Trabzon CHP’de kutsal ittifak kuruldu. Hasan Ali Genç’in il başkanlığı için bir araya gelen ağır toplar, Genç’ten de teminatlarını aldı. Bugün biz seni İl Başkanlığı için destekleriz yarın bize kazık atma diye. Genç de siyasi yaşamında kimseye kazık atmadığını aksine kazık yediğini söylemiş. Genç’in il başkan adaylığı için Cafer Hazaroğlu, Nuri Aydın, Necip Yıldız ve Murat Özçilingir anlaşmış. Genç yakında Kılıçdaroğlu’na da siyasi kulislerdeki ifade ile “Sondaj” vuracakmış..

ÇÜRÜK RAPORLU AK PARTİLİ
Ak Parti’de çift listeyle seçimlere gidileceğine kesin gözü ile bakılan ilçelerden çok ilginç bilgiler gelmeye başladı. Mesela bu ilçelerden birinin başkan adaylarından biri çürük raporu alarak askerlik yapmamış. Kim o aday neresi o ilçe.. Çok meraklanmayın. Yakında kokusu çıkar. Azıcık sabır yahu..

KAPALI GİŞE
Sümela’nın Şifresi Temel filmi Trabzon’da kapalı gişe  oynuyor. Seansların tümünde koltuklar doldu. Yönetmen Adem Kılıç mutlu. Bu arada filme Almanya’da da çok ilgi var. Filmin Almanya’da oynaması biraz zor. Kılıç bunun için ciddi parasal kaynaklar arıyor. Destek olmak gerek. Trabzonlu filme salonları doldurarak desteğini gösterdi. Bravo…