BİR KÖTÜ SÖZÜ YOK
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na lafı hiç orta sahada dolandırmadan bir soru sorduk. Kamuoyunda parti ile arasında sert rüzgarlar estiği iması yaratılıyor dedik. Gümrükçüoğlu siyasete fazla bulaşmak istemesede "Parti teşkilatlarının işi başka benim işim başka. Tabii ki her zaman onların yanında olmak isterim. Davet edildiğim toplantılara icabet etmeyede çalışıyorum. Bakınız ilçe kongrelerine gidiyorum. Sağolsun halkımızın partimize ve şahsımıza olan yoğun ilgisi beni memnun ediyor. Tabii ki her zaman partimin toplantılarına katılmayı arzu ediyorum. Fakat nihayetinde önemli porjelerimiz var. Onları tabi ki var. Bunlarıda aksatmamamız gerekiyor. Diğer dedikodulara aldanmayın, aldırmayın. Herkes işini yapıyor. Ne yazık ki bu dedikodular Trabzon'da bitmez.

BARIŞTILAR VE BUZLAR ERİYOR
AK Parti Çarşıbaşı İlçe kongresi sakin geçti. İlk kez Maçka ilçe kongresinde biraraya gelen Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile İl Başkanı Adnan Günnar dün Çarşıbaşı ilçesinde de yan yana oturdular. Bayağıda sohbet etmişler. Hatta dünkü kongrede il başkanı Adnan Günnar'ın etkili konuşmasını Başkan Gümrükçüoğlu'da desteklercesine alkışlamış. Görünen o ki Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ile Gümrükçüoğlu arasındaki buzlar eriyor. Tabii Gümrükçüoğlu'nun sağı solu ve nasıl bir strateji izleyeceği belli olmaz.

MUHALİFİN GÜNNAR YORUMU
Eskilerden taa partinin kuruluşundan, Asım Aykan'ın ekibinden, has adamlarından bir isim ile Ak Parti'yi konuşurken İl yönetiminin ulaşılamazlığından bahsetti. Başkan haricinde il yönetiminde kimsenin vitrini olmadığını, tüm yükün Başkan Günnar'a kaldığını belirten partili, "Başkanın diş polikliniği yoğun. Fırsat bulup partiye gereken zamanı ayırmadığı görüşü yaygın. Partililerin telefonlarınada çıkmıyormuş" dedi. Belli, Günnar'ın muhaliflerinden olmuş o da. Lafı uzatmadan kongreyi sorduk. Günnar aday olmaz dedi. Şaşırdık. Tüm güç onda, partinin Trabzon'daki en önemli ismi. Gittiği her yerde ilgiyle karşılanıyor dedik. Partili ise "Güç kimdeyse ilgi onadır. Başka biri seçilir ve gücü ele alır ilgi de ona döner" dedi.

ALANZİNHO VE TRABZON EMNİYET MÜDÜRÜ
Türkiye'de rekorlar kıran Sümela'nın şifresi Temel Filmini ikinci kez izleyen Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş fuaye alanında diğer davetlilerle sohbet ediyordu. Birde ne görelim. Yavaş'ın elinde 3 namulu bir silah havaya kaldırıyor. İki kare fotoğraf patlattık, ama bu elektronik sıcak ile soğuk arasında geçiş yapınca aptallaşıyor olsa gerek hata nedeniyel fotoğrafları kayıta alamadık. 3 namlulu silahın bir benzerini Sümela'nın şifresi Temel Filmindeki Temel'in icadı olarak görmüştük. Sorduk meğer Temelin Alanzinha ismini koyduğu o silah Trabzon Emniyet Müdürü Ertan
Yavaş'ın elindeki silahmış. Gülerek silahı eline alan Emniyet müdürü Yavaş, "Valla iyi düşünülmüş" dilerek güldü. Filmin yapımcı yönetmenlerinden Emin Albayrak silahı Trabzon'a getirmiş. Neşeli sohbetlerin yaşandığı o anda Emin Albayrak'a ruhsatsız silah taşımaktan işlem yapılması espiri konusu oldu.

DOĞALGAZ YETİŞMEZ
Geçtiğimiz günlerde Trabzon'un ünlü profesörlerinden biri ile sohbetimizde İran'a yaptığı ziyaret esnasında gördüğü manzarayı anlatınca şok olduk. İran'da doğalgaz kullanmayan kesim parmakla sayılacak kadar azmış. Bizim Çaykara'nın dağına eş değer bir yerden geçerken gördüğü kar altındaki evlerin bacasından duman çıkmayınca sormuş yanındakine. Burada kimse yaşamıyor mu demiş. Yanındaki de yaşıyor cevabını verince donmuyorlar mı diye ikinci soruyu sormuş. İranlı adam ise "Onlar doğalgaz ile ısınıyor" demiş. tabii bizim hoca şokta. Trabzon'un merkezinde doğalgaza hasret, beğenmediğimiz İran neredeyse aya çıkacak. Peki Trabzon'a doğalgaz Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun dediği gibi 2014 yılının sonunda tamamen dağılacak mı? karadeniz doğalgaz'ın yediği cezaları ve Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç'ten yediği fırçaları yollok ortalamaya vurursak emin olun 2015'ide geçer bu doğalgaz işi. Karadeniz Doğalgaz şu taşeron meselesinde biraz daha profesyonel davranmalı.