BU TURİZM SEZONUNDA DA OLMADI!

Trabzon’un bürokrasisi, turizm ile ilgili zevatı ve de konu ile ilgili her bir kişisi geçenlerde Uzungöl’de Turizm Enformasyon Danışma bürosunu açtı. Hani güzel de oldu. Eksiklikti yerinde bir müdahale ile ihtiyaç giderildi.

Ama gelen görün ki, Trabzon’un şehir merkezinde hala turizm danışma bürosu ile ilgili bir adım atılamıyor. Trabzon merkezdeki turizm danışma bürosun sanki danışılmaması için gözden ırak şehrin arka yüzünde ve dar sokaklarda labirent gibi dolaşarak ulaşabiliyorsunuz. Turistin değil Trabzon’da yaşayan Trabzonlunun bile yerini bulmakta güçlük çektiği danışma bürosunun meydanın ön yüzünde bir yer taşınması ile ilgili bir çalışma vardı. Ancak hala bir arpa boyu yol alınamadı.

Trabzon Belediyesi güya eski belediye hizmet binasına danışma bürosunun taşınacağı konusunda Valiliğe bir söz vermişti. İddiaya göre belediyenin u sözden haberi bile yok. Vali Kızılcık ise hala belediyeden bu sözü yerine getirmesini bekliyor.

Bu arada, turizm danışma bürosunu ise başvurular yerimi bulmak konusunda çok zor olduğu için kimsede gidip gelmiyor. Büroda çalışanlarla konuştuk, esprili bir şekilde bize şunu söylediler..”Abi sinek avlıyoruz..”

Öte yandan, Meydan civarındaki esnaf daha çok turizm danışmanlığı konusunda fahri çalışıyorlar. Danışmanlığı onlar yapıyor..

CEMİL USTA'NIN BAŞINA NE GELDİ?

Akçaabat Köftesinde, marka olan Cemil Usta, artık bu işin sanayisine de döndü. Entegre tesisleri ile Cemil Usta Akçaabat köftesine özündeki damak tadını kaybettirmeden endüstrileştirdi.

Cemil Usta artık Trabzon dışına Türkiye’ye hatta Avrupa’ya da açılmayı hedefliyor. Cemil Usta önce Ankara ve İstanbul’a Trabzon’daki gibi entegre tesisi kurmayı planlıyor. Yeni yerinde köfte imalatı. Bunun içinde çalışmalara başladı.

İstanbul için Trabzonspor’un Karayemiş olarak bilinen ve önceleri Volkan Konak tarafından işletilen Kartal’daki tesislerine talip olan Cemil Usta, bir türlü Trabzonspor ilgilileri ile temas kuramadığı için elinden tesisleri kaçırmış. Ama Cemil Usta yılmış değil. İstanbul’a kesin bir entegre tesisi kuracak. Ve Akçaabat köftesini tıpkı Trabzon’daki gibi üreterek İstanbulluların damak tadına hitap edecek

devamı 2.sayfada...

AYHAN SÜRMEN MAYO SEKTÖRÜNE EL ATIYOR

Başarılı girişimci iş adamı Ayhan Sürmen mayo sektörüne el atıyor. Sürmen’in şirketlerinden amiral gemisi olarak bilinen ve Maraş Caddesindeki Ayhan Sürmen kozmetik’in üst katını da özel idareden kiralayan Sürmen bu kata güzellik merkezi açıyor.

Kadın iç çamaşırı ve kadın mayosu ağırlıklı merkezde kadınlara dönük her bir AVM inşa eden Sürmen’in çalışmaları devam ediyor. Tamamlandığında Sürmen’e göre burası tam Avrupai bir mayo merkezi olacak.

Öte yandan Ayhan Sürmen Serander Restoranlar zincirini de İstanbul’a taşıyor. İstanbul’da sürpriz bir şekilde el atan Sürmen’in İstanbul Serander’i sosyete semtinde olacak. Sürmen sürpriz dediği bu yatırımı için kimseye bilgi vermiyor. Ama açıldığında Trabzon’dan kalabalık bir heyeti davet etmeyi düşündüğünü belirtirken ünlü sanatçıların da açılışta olacağını belirtti.

MİRAÇ ÖZAĞCI KİMİN PEŞİNDE?

Karadeniz Gazetesi’nin keskin kalemlerinden gazeteci yazar Miraç Özağcı şu sıralar bir yazısından dolayı mahkemelik olduğu Hasan Al ile ilgili hukuki süreçte kendi aleyhine şahitlik yapan birkaç gazetecinin peşine takılmış.

Bakalım bu süreç nasıl sonuçlanacak. Miraç Özağcı’nın kimsenin adını telaffuz etmeden yazdığı yazıdan Hasan Al kendisinin kast edildiğini iddia ederek mahkemeye başvurdu. Mahkeme sürecinde her iki tarafın gösterdiği şahitler önemli bir rol üstlenecek.

devamı 3.sayfada...

GÖKTAŞ-AYDIN ZİRVESİNDEN NE ÇIKTI?

Trabzon’un eski milletvekillerinden Kemalettin Göktaş ile KTÜ rektörlük seçimlerinde ikinci sırada yer alan Orhan Aydın arasında Ankara’daki zirveden ne sonuç çıktı.

Göktaş, Orhan Aydın’ı çok eskiden beri tanıdığını belirterek karşılıklı sohbet ettiklerini belirtti. Aydın ise bu tür ziyaretleri önceden de yaptığını bundan sonra da yapacağını ifade etti.

Bu arada Aydın’ın Ankara’da YÖK’deki görevi nedeni ile YÖK üyeleri ile yapılan toplantılarda da bire bir görüşmeleri olduğunu tahmin ediyoruz. Öte yandan Faruk Özak’ın da Aydın’la bir görüşmesi oldu. Ankara’da bu tür görüşmeler ikili buluşmalar Ankara’nın konumu gereği çok oluyor. Huylanmamak, yorumlara yorum katmamak ya da ardından bir şeyler aramamak gerekiyor.

MEĞER KARAN NEYE REST ÇEKMİŞ!

Yavuz Karan’ın il başkanı olduğu CHP’nin seçimleri nefes nefese geçmişti. Bir oyun bile hesabı yapılıyordu. Yavuz Karan’ın il başkanlığına aday gösteren delege sayısı kadar oy almaması da dikkat çekmişti.

Bunun sonunda nedenini öğrendik. Meğer son günde Yavuz Karan’ın listesine almak istediği iki önemli isim Karan’a şu şartı koşmuş..”Biz yönetime gireriz ama Büyük Şehir Belediye Meclis üyeliği ile ilgili aday olacağız. Bize seçilebilecek yere koyacaksın..”

Karan bu ön şartla gelen iki kişiye resti çekince, kendini aday gösteren delege sayısından daha az oy aldı. Çünkü Karan seçim öncesi bütün delegelere ve Trabzon kamuoyu ve partililere şu sözü vermişti..” Benim yönetimimde kimse hiçbir yere aday olmak için istifa etmeyecek..”

Bu sözün eri olmak için Karan en kritik seçiminde rest çekerek beklide seçilememe riskini de göze aldı. Ama riske girdi kazandı.