O HEYKEL YOSUN TUTTU…!

Trabzon Kanuni Parkındaki Kanuni heykelinin ciddi şekilde bir bakıma ihtiyacı var. Heykel resmen yosun bağladı. Mevsimsel değişiklikler nedeni ile heykelin bakımı da yapılmayınca, yer yer heykelin kendisinde ve kaidesinde yosunlar oluştu. Bunu gören vatandaşlarımız da, Kanuni Heykeline gerekli bakımın yapılmasını istiyor.
Bu arada Kanuni Parkı Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyor. Ve ne yazık ki özel sektör mantığı ile değil devlet zihniyeti ile işletilince de Kanuni Parkı gibi nezih bir yer sıradanlaşıyor. Bu park, özel işletme zihniyeti gibi çalışmalı. Sabah 9 akşam 5 mesaisi ile bu güzelim yer işletilemez. Büyükşehir Belediyesi ilgililerine duyurulur.



OSMAN PEPE DEDİ Kİ…!

Trabzon’da yapılan film festivalinin kapanış töreninde bir konuşma yapan eski bakanlardan Trabzonlu hemşerimiz Osman Pepe, törenlere katılmayan Vali ile ilgili olarak 40 derece ateşi de olsa burada olması gerekiyordu dedi. Bu açıklaması o gün gündeme oturdu. Ardından sosyal medya ve basında Pepe’nin bu açıklaması ile ilgili olarak değişik yorumlar yapıldı. Pepe de ikinci kez bir açıklama yaptı. Açıklamasının özeti şöyle..
“ Adı Trabzon ile anılan bir film festivali yapılıyor. Bu organizasyona herkesin el atması destek vermesi gerekiyor. Bir bütün olarak. Festivali o yapıyor biz niye destek olalım mantığı olmamalı. Ben, Orhan Bey’e dedim, büyükşehir olarak el tutacaksın valilik el tutacak. Çünkü Trabzon’un adı var. Ve bu festival ileriki yıllarda, daha çok ses getirecek. Trabzon bu tür etkinliklerde bir bütün olmalı. Hep birlikte omuz omuza olmalı. Sonuçta Trabzon adı geçiyor. Trabzon adı geçince de bütün şehir dinamikleri birlikte hareket etmeli. Benim o gün gala gecesindeki konuşmamın muhtevasında bu vardı. Yani, Vali salonda olmalıydı. Çünkü Trabzon’un adı vardı orada…”

5 İLÇE DE 5 KOLDAN MÜCADELE


Ak Parti’de ilginçtir, görev süresi 3 yılı doldurmayan ilçe başkanlarına kimse rakip çıkmadı. 3 yılını doldurmayan ilçe başkanları yoluna devam edecek gibi. Ortada bir metal yorgunluğu olmadığı da anlaşılmış oldu.
Ancak, 3 dönem biten ilçelerde ise müthiş bir yarış var.

Yarışa, milletvekilleri müdahil.
Belediye başkanları müdahil.
Teşkilatın ağabeyleri müdahil.
Yani, müdahil olmayan yok.


Çaykara’da 4 kişi ilçe başkanlığı için yarışıyor.
Dernekpazarı’nda 3 kişi.

Sürmene’de ise tam 5 kişi ki, en sert çekişme Sürmene’de oluyor. 5 kişi kıran kırana mücadelesini yaparken parti ilkeleri de öyle görünüyor çiğneniyor. Belden aşağı dedikodular var. Ki, bu il başkanlığını da ciddi şekilde rahatsız etmiş durumda. Duyumlarımıza göre il başkanı Haydar Revi iki adayı ikaz bile etmiş.

Çarşıbaşı’nda da üç adayın adı geçiyor.
Tonya da da iki aday var ama 4’e çıkma ihtimali de konuşuluyor.

MEDEM MİLLETVEKİLİSİN BİZİ KÜLLİYEYE GETİR..!

Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, önceki gün uçakla Trabzon’a gelirken koltuğunda iki minik yolcu ile karşılaştı. Aileleri tarafından Trabzon’a gönderilen iki minik yolcu, Anadolu Jet’in emanetinde yolculuk yaptı. Balta, yerine oturulduğunda iki minik yolcu ile tanıştı. Konuştu, sohbet etti. Minik yolculardan Hafza, Balta’ya ne iş yaptığını söyledi. Balta da milletvekiliyim dedi. Hafza’nın yayındaki Osman da hangi partiden dedi… 

Balta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinde deyince hem Hafza hem de Osman Balta’dan bir şey talep ettiler…”Madem Cumhurbaşkanının partisindensin o zaman bizi Cumhurbaşkanının evine getir. Külliyeye gidelim…”
Balta da iki minik yolcuya söz verdi. Tamam dedi.
Karşılıklı telefonlar alındı.


Şimdi uygun bir zamanda Balta, bu iki minik yolcunun arkadaşının talebini yerine getirecek.

FINDIK İÇİN NE DÜŞÜNÜYORLAR?

Fındık üretici, iktidarın fındık fiyatları konusundaki son durum için ne düşündüğünü merak ediyor. Sokakta, hayatın her alanında fındıkta fiyatın tatmin edici olmadığı konuşuluyor. Bu durum iktidarın fındık yetişen bölgelerdeki milletvekillerini de zor duruma sokmuş halde. İktidar milletvekilleri ziraat odaları ve fındık üreticileri ile bir araya gelmemek gibi bir durum içindeler.

Oysa fındık bölgesinin bütün milletvekilleri bir araya gelse, gelip üreticini derdini tespit etse ve onların taleplerini bizzat Cumhurbaşkanına çıkarak anlatsalar belki durum düzelecek.
Bundan önceki siyası iktidarlarda öyle oluyordu.


Partinin fındık bölgesindeki milletvekilleri bir araya gelir, başbakana bakana çıkar ve sorunları iletirlerdi.
Şimdi Ak Parti’den de bu bekleniyor.

İŞTE HAVUZDAKİ O İSİMLER

Ak parti il başkanlığı için yeniden göreve talip olduğunu açıklayan Haydar Revi, yönetiminde yeni yüzler arayışını sürdürüyor. Revi’nin yeni yüzler diye oluşturduğu havuzunda bakın hangi isimler var.
“Münir Koçhan (Maçkalı iş adamı), Murat İskender (Ortahisar İş adamı), Murat Çavga (Ortahisar turizmci), Halis Cebi (İş adamı) Fatih Akıntürk (Çarşıbaşı Emekli Bürokrat),Doğukan Savaş (Ortahisar Avukat), Fatih Sözen (iş adamı) , Erkut Çelebi (İş adamı)