TRABZONSPOR’UN MAZERETİ YOK 

Trabzonspor bugün Beşiktaş ile tarihinin en önemli maçlarından birisine çıkıyor. 
Tabi bu karşılaşmanın önemi çok büyük. 
Hem Trabzonspor hem de Ersun Yanal açısından.. 
Oyuncuların, teknik heyetin hiçbir mazereti kalmadı. 
12 Milyon TL’lik ödeme gerçekleşti. 
Moraller oldukça iyi. 
Alanya faciası atlatıldı. 

Taraftar gereken sabrı gösterdi.  
Yanal oyunculara hafta başından itibaren galibiyeti aşıladı. 
Yönetim oldukça umutlu. 
Burak, Onur ve Sosa tüm kontrolü eline aldı 
Bam teline gelmiş durumdayız. 
Hiç istemiyoruz ama olası bir mağlubiyette son 12 maçta 2 galibiyet alan Yanal’ın durumu yeniden masaya yatırılıp gönderileceği konuşuyor. 

Umarız bu kötü senaryolar yaşanmaz Trabzonspor bu mücadeleden anlının akı ile çıkar ve şehrin üzerindeki ölü toprağını atar.  
Çünkü kurulan bu ekip zirveyi hak ediyor. Bunca emek ve koca yıl çöp olmasın! 


YİNE BAKANI  BEKLEDİLER  
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu en yoğun programı kendi memleketinde yapıyor, şehirdeki her etkinliğe her siyasi programa, her yatırım açılışına katılmaya özen gösteren Soylu, şehir dışındayken katılamadığı açılışları yapılar yatırımları da ziyaret etmeyi ihmal etmiyor. Dün 10.30’da başladığı programlar serisinin Trabzon ayağını akşam 18.00’da noktalayan Soylu gün içinde İlk olarak muhtarlarla bir araya gelip, burada konuşmaktan ziyade “Dinleyeceğim” diyerek onlarca muhtarın düşüncelerini dinledi. Ardından Sera Gölü’nün etrafında yıkım kararı verdiği duvarı gördüğü yerdeki otelin bu sefer açılışına katılan Soylu, bu kez de duvarın yıkılışının olduğu ana denk geldi. Günlerdir bir çalışma yapılmayan duvarda Bakan’ın geldiği gün hem de hafta sonu yıkım çalışması yapılması gerçekten şaşırtıcı idi.   
Sera Gölü’nde hummalı bir çalışma olması ve duvarın henüz yıkılmayan bölümünün topraklarla kapatılması da gözlerden kaçmadı. 
Sonrasında Çarşıbaşı kongresine katılan Bakan Soylu, burada yine büyük bir kalabalığa hitap etti. Coşkulu geçen kongrede bakana sevgi seli vardı.  Gün boyu süren katılımlara ise Ak Parti vekillerinden sadece Muhammet Balta katılmadı. Çünkü koordinatörü olduğu illerdeki kongrelere katılmayı tercih etmişti.  Çarşıbaşı kongresinin ardından Soylu, geçtiğimiz haftalarda açılışı gerçekleşen Özgüneş’in fabrikasına ziyarette bulundu. Fabrika sahibi  Halis Güneş ile uzun süre sohbet etti.  En son Atatürk Alanı’nda aşure dağıtımına katılan Soylu, gün boyu Trabzon’u karış karış dolandı, adeta nefes almadı. Soylu, 7.5 saatlik yoğun programının ardından bir düğüne katılmak üzere Trabzon’dan İstanbul’a uçtu. Soylu’yu takip edenlerin çoğu tüm programlarına eşlik etmekte yetişmekte zorlandı.  

 
SOYLU: CUMHURBAŞKANIMIZ GİT DESİN GİDERİM  
Soylu’nun her Trabzon ziyaretinde olduğu gibi bu ziyaretinde de çok sayıda elden talep de bulunanlar oldu. Tüm programlara yetişmeye çalışan Soylu zaman zaman olmayacak taleplere de sinirlenmedi değil.  
Muhtarlarla yapacağı toplantıya elden talepler nedeniyle geç kalan, toplantı salonu önündeki vatandaşlarla görüşen Soylu yanına yanaşan bir gencin talebine ‘Tamam bakayım ama sen muhtar mısın, muhtarlarımıza vakit ayırdık ama sizler yüzünden onları bekletiyoruz’ ifadesini kullandı.  
Genç elindeki CV’yi Bakan Soylu’ya uzatıp, bir tayin talebi olduğunu, tayinini milli ilgilendiği spor dalını devam ettirmek için ayrıca ailesi için ve okulu için istediğini belirtince Soylu: Sevgili kardeşim, bak binlerce insan iş bulamamışken sen işe girmişsin, şimdi spor yapmak için milli sporcusun tamam. Ailenin yanına gelmek için falan. Yani hepsi bir arada olmaz, hayatta bazı tercihler yapman lazım, bazı fedakarlıklarda bulunman lazım.  
İşsiz o kadar insan var ki, nerede olursa olsun çalışacak. Sen çok şükür devletimiz imkan vermiş iş bulmuşsun, tamam talebinle ilgileneyim ama bak bize.  
Tercih yapma şansımız var mı, bir gün Hakkari’deyim bir gün Ankara’da, sabah Trabzon’dayım akşam İstanbul’da.  
Ailem, çoluk çocuğum. Benim de var. Onlar da benim yanımda olmak istiyor ama, biz ülkemiz diyoruz, vatanımız diyoruz, hizmet etmek adına gecemizi gündüzümüze katıp şehir şehir koşuyoruz. Bizim seçme şansımız yok, Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bugün bana görevi bırakacaksın gidip Kayseri’de öğretmenlik yapacaksın dese, sesimi çıkarmadan gidip yaparım.  
Burada sana bir ders veriyorum, herşey her zaman istediğimiz gibi olmaz, mevcut imkanları en iyi şekilde kullanmasını bilmeliyiz’ ifadelerini kullandı.  
Soylu ayak üstü verdiği bu hayat dersinden sonra gencin CV’sini alarak muhtarlar toplantısına girdi.  

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NUN CEVABI ŞAŞIRTTI  
İçişleri Bakanı Süyelman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde önemli icraatlarını sürdürürken Trabzon’da tüm muhtarların tek tek dinleneceği bir toplantılar serisinin startını verdi.  
Trabzon’u 3 bölgeye ayıran Soylu dün Trabzon’un batı ilçelerindeki tüm muhtarları bir araya toplayıp şehri yönetenler ile buluşturdu.  
Bugüne kadar yapılması gereken fakat yapılmayan bir birliktelik, bir güzel buluşma gerçekleştirdi. Bundan sonra her ay bir bölgenin toplantısı yapılacak ve düzenli olarak 6 ayda bir aynı bölgelerin muhtarları ile yeniden bir araya gelinip durum değerlendirmesi yapılacak.  

Soylu’nun dünkü basın toplantısında, katılımcılar muhtarlar olunca haliyle tüm şikayetlere muhatapta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu oldu.  
Birçok ilçe Büyükşehir belediyesinin yeni kurulduğu için hizmetlere yetişemediğini ve özellikle ilçeler ve mahalleler arası ayrımcılık yapıldığından dert yandı.  

Bir muhtarın ‘Bizim ilçemize bir şey yapılmadı ama komşu ilçeye sürekli yapıldı’ eleştirisine Gümrükçüoğlu ‘Sizin ilçenize geçen sene sadece 7 milyon TL’yi aşkın yol su kanalizasyon asfaltlama betonlama çalışması yaptık. Bu çalışmalar şunlar, şunlar şunlar, ve diğer ilçelere göre de yaptıklarımızın üzerinde bir çalışma gerçekleştirmişiz fakat alt yapı köylerinizde hiç olmadığı için yaptığımız yeraltı yatırımları meblaları büyük olmasına rağmen görülmüyor, hissedilmiyor’ dedi.  
bu cevap birçok muhtarın yüzünden tebessüm oluştururken, aynı şekilde eleştiride bulunmayı düşünen bazı muhtarlar ‘Acaba bizim ilçemize neler yapmıştır, biz bilmiyoruzdur kesin’ diyerek o soruyu sormadı.  
Belli ki Gümrükçüoğlu toplantı için dersine iyi çalışmıştı.  
 
MEĞERSE İLK MÜDAHALEYİ O YAPMIŞ  
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla, Sera gölü etrafındaki yol genişleme ve duvar çalışması durdurulmuştu.  
Buraya ne yapılacağı konusuna gelmeden önce olayla ilgili atlanılan önemli bir olayı aktaralım. Bilindiği üzere Bakan Soylu ‘Bu bu duvarın böyle olmasına kim müsaade etti, proje kimin fikriydi’ sorusunun cevabını bulamamıştı.  
Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak’ın duvara müdahalesinden ise kimse bahsetmedi.  
Proje Tabiat Varlıkları’nı koruma kurulu tarafından onaylanmış, Karayolları tarafından ihale edilmişti.  

Duvar çalışması Sera gölünün tam sınırından itibaren yapılıyordu, ve çok sayıda ağaç da kesiliyordu.  
Bunun bilgisini alan ve projeye ilk müdahele eden aslında Cengiz Çolak olmuş. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nü uyararak çalışmayı durdurmuş, ardından duvar mesafesini 500 metreden 300 metreye düşürmüş, ayrıca ağaçların kesilmesini de engelleyecek şekilde projeyi değiştirmiş. Fakat Çolak’ın müdahelesini ne hikmetse Bakan Soylu’ya konuşu aktaranlar pas geçmiş, böyle bir düzeltme olduğunu söylememişler.  

Hal böyle olunca belediyenin de haberi var denilerek duvar işi belediyenin üzerine yıkılmış hem de hiç alakası olmadığı projeye önemli müdaheleleri olmasına rağmen.  
Bu bilgiyi verdikten sonra, şimdi ne olacağı konusuna gelirsek. Duvarın büyük bir kısmı yıkıldı, ama yolu tutan kısmı halen daha duruyor ve durması da lazım. Aksi taktirde yolun çökmesi ile bir facia yaşanabilir.  
Karayolları aynı şekilde benzer fakat daha az duvar kullanılacak şekilde projeyi hayata geçirecek çalışmalarını sürdürüyor.  
Tünel olacağı iddiaları ise doğru değil. Oradaki yola fiziken bir tünelin tektik olarak mümkün olmadığı bilgisi bize iletildi.  
Bakalım göl ile ilgili yapılacak olan yeni proje nasıl gerçekleşecek. - 

AK PARTİ’DE YÖNETİM SİL BAŞTAN 
Ak Parti Trabzon Gençlik Kolları başkanlığına atanan Sefa Küçükali uzun zamandır liste çalışması yapıyordu. Küçükali genel merkezle ve içişleri bakanıyla görüştükten sonra şehre geldi. Parti yönetimindeki büyüklerinden, kadın kollarından ve arkadaşlarından isimler aldı. İsim havuzundan daha sonra 50 kişilik yönetim oluşturma sürecine girdi. Ardından yönetimini oluşturup sosyal medyadan fotoğraf ile ilk duyurusunu yaptı.  
Listesini  ilk kez 61saat.com olarak biz açıkladık... 
50 kişilik genç kadro analizini yapalım: 
Yeni başkan Küçükali sil baştan bir liste yaptı diyebiliriz... 

Küçükali, 3 ilçe başkanını istifa ettirerek yönetimine aldı. Bunlardan Ortahisar ile Sürmene’ye yürütmede görev verirken Akçaabat İlçe Başkanına görev vermemesi dikkat çekti.  
Eski listede olup yeni listeye giren 10 isim var. Bunlar Uğur Cenk Zihni, Gökhan İskenderoğlu,  Oğuzhan Mercan, Muhammet Enes Baştürk, Ahmet Yücel Sezgin, Rüveyde Yeşilbağ, Ceren Aleyna Üçüncü, İrem Gümüş, Halit Aydın, Mira Selin Bekaroğlu... 
Yani 50 kişilik yeni yönetimin yüzde 80’i yeni isimlerden oluştu.  
Ayrıca listede 7 kadın yer alıyor... 
Yönetime giren ilçe başkanlarının yerine kongreye kadar teşkilat başkanlarının devam edeceği öğrenildi... 
İlk olarak 61saat.com olarak açıkladığımız yeni yönetime ilginç yorumlarda geldi.  
Bunlardan bir kaç tanesi şu şekilde 
“Bir kepçe TÜGVA bir kepçe MÜSİAD bir tutam teşkilat hayırlı olsun” 
“Yazıklar olsun. Bu teşkilatta 6_7 yıllık emek verenler değil de Ak Parti’nin kapısını ilk defa açanların dolu olduğu bir yönetim olmuş” 
“Ak parti teşkilatlarının bittiği anlamına gelen bir haber olmuş. İlk defa teşkilat kavramını ve AK Parti’de görev alacam diyenlere dolu dolu bir yönetim kurulu oluşmuş emekleri ve mücadeleleri ziyan edilen onca teşkilat mensuplarının hakkını ödeyemeyeceksiniz.”