TRABZON’A YOK DİYARBAKIR’A VAR 

Şu aylarda Trabzon uçak biletleri ateş pahası.

800 liraya kadar fiyatlar uçtu.. Şehir bu konuda bayağı muzdarip.

Çeşitli kanallarda bilet fiyatlarının aşırı yüksek oluşu Ankara’ya duyurulmaya çalışılıyor ama bir netice alınamıyor.

Arz ve talep deniyor, iş geçiştiriliyor.. Ancak, görünen o ki lobiyi yiyen THY hemen gevşiyor…

Nasıl mı?

Diyarbakır’a da uçak biletleri uçuk..

Bunun üzerine önceki dönem bakanlarından Mehdi Eker bizzat THY yetkilileri ile görüşerek, Diyarbakır’a uçak seferlerinin arttırılması, ekonomik koltuk sayısının da çoğaltılması ile ilgili olarak taleplerini iletti..

Bu talep, THY tarafından kabul gördü.. Ve bu görüşmeyi Bakan Eker sosyal medyasından duyurdu..

Bakan Eker, “Ağustos ayından itibaren seferler kademeli olarak artırılacak Eylül ayında sefer sayıları 28 e çıkacak. Business koltuk sayısında azalmaya gidilecek ve ekonomi sınıfı artırılacak” dedi..

Peki şimdi elbette soruyoruz..

Trabzon ne olacak.

Bugün de Ulaştırma ve Alt Yapı bakanı Trabzonlu Cahit Turan Trabzon’da çeşitli incelemelerde bulunacak.. Ve elbette bu Diyarbakır olayı sorulacak. Bakalım ne diyecek.

Bu arada, turizm deyince akla  gelen ilk isim Murat Çavga kardeşimiz de haklı olarak bakın ne THY ne dedi..

“Bizim Bakanlarımızı, vekillerimizi, ticaret odamızı, sivil toplum örgütlerimizi dikkate almayan THY’ye sevgi ve selamlarımla...

Yav nispet yapar gibi, dalga geçer gibi bu paylaşımı yapmayın bari...^”

GÜMRÜKÇÜOĞLU VE BELEDİYE ŞİRKETLERİ 

gümrükçüoğlu ile ilgili görsel sonucuEski büyükşehir belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun önce Ortahisar sonra büyükşehir belediye başkanlığı döneminde şu andaki mevcut belediye şirketlerine atadığı yönetim kurulu üyeleri ne kadar huzur hakkı alıyordu..

Bunu araştırdık.. Gümrükçüoğlu’nun şöyle bir ilke kararı varmış: ''Yönetim kurulu huzur hakkı zenginleşme aracı olmayacak.. Huzur hakkı asgari ücreti geçmeyecek..”

Toplam 10 yıllık başkanlığı döneminde de dediğini yaptı..

Huzur hakları 500 lira ile başladı bin 800 liraya çıktı..

Şimdi ise Büyükşehirde bu hak 4 bin ile 7 bin 500 lira arasında değişiyor..

Ortahisar’da ise huzur hakları muamma..

Kaç lira belli değil…

TATİLİ TRABZON’DA GEÇİRECEK! 

Meclisin tatile girmesi ile birlikte CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya meclis açılıncaya kadar bütün zamanını Trabzon’da geçireceğini belirtti.

Bir ara İstanbul’a gidip, Ekrem İmamoğlu’nun bazı etkinliklerine katılacak olan Kaya, Trabzon sokaklarında nabız tutacak...

İlçe ve merkez mahallelerinde her sokağa ineceğini, dert dinleyeceğine ve mecliste de bunu dile getireceğini belirten Kaya, ‘’Trabzon’da halk mutlu değil. İşsiz, millet borçlu ve icralık ama hala enişte bakan ekonomi düzeldi diyor. Milletle alay etmenin mantığı yok’’ dedi..

ULUSOY SİYASETE GİRECEK Mİ?

Ünlü iş adamı rahmetli Ali Osman Ulusoy’un oğlu Kemal Ulusoy siyasete girecek mi?

Bir dönem Koray aydın’ın arkasından MHP’de ikinci sıra milletvekili adayı olarak seçimlere giren Ulusoy ondan sonra siyasete uzağım demişti..

Ancak şu sıralarda yeniden yapılanmaya giden İYİ Parti için Ulusoy’un adı geçiyor..

Ulusoy ise siyaset bana uzak diyor..

Yakın dostlarına da siyasetle ilgili bir ilişkilendirme duyarsanız inanmayın diyor..

Fakat siyaset bu.. Ne zaman ne olacağı belli değil..

Büyük bir zamanını artık Trabzon’da geçiren Ulusoy’u her parti saflarında kulvarında görmek ister..

ATAKAN AKSOY O GÖRÜŞMESİNİ YAPTI 

atakan aksoy zorluoğlu ile ilgili görsel sonucuİYİ Parti'nin büyükşehir belediye başkanı Atakan Aksoy için Murat Zorluoğlu’na şu soru sorulmuştu:

”Atakan hocanın bazı projeleri vardı.. O’nu dinleyecek misiniz?”

Zorluoğlu da, şöyle cevap vermişti: ” Atakan hoca bir beni önce tebrik etsin.. Sonra bakarım projelerine…”

Bu diyaloğun medyaya yansıması üzerine Aksoy, Zorluoğlu’nun makamında ziyaret etti.

Ancak ne hikmetse ne Aksoy ne da Zorluoğlu bu ziyareti sosyal medyasından paylaşmadı. 

Sır gibi kaldı bu görüşme..

Bu arada Aksoy’un başkan Zorluoğlu’na ekibi ile çalışma isteğini ve görevlendirmelerden dolayı destek verdiğini de belirtelim..

Bu ziyaret İYİ Parti kulislerinde de manidar karşılandı..

İYİ Parti il başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atakan Aksoy’un Zorluoğlu ile yaptığı görüşmede dile getirdiği her şey kendi şahsi görüşüdür partiyi bağlamaz diyerek bir çıkış yaptı..

OF İÇİN NE DEDİ? 

Ak Parti’nin sonbaharda kongre yapacağına dair karardan sonra 3 dönemini dolduran Of ilçe başkanı Hakan Terzioğlu’nun yerine kim gelecek ilçede büyük bir kulis hareketliliğini de ortaya koydu.

Partinin ilçede kuruluşundan bu yana var olan duayen ve kanaat önderi Dursun Yüksel ilçedeki hareketlilikle ilgili olarak bize aradı ve şunları söyledi:

''Erken öten horozun kafası kopar. Ortada fol yok yumurta yok. Bu ne telaş..Partimizin ilçe başkan adayını belirleme yol ve yöntemi var. Sanki siyasi kulvarda adım çıksın da ne olursa olsun diyenler  ilçe başkanlığı için nabız yokluyor imajı var.. Azıcık sakin olun…Oflu ne yapacağını bilir..Henüz çok erken..”
  

O ZİYARETTE BOZTEPE KONUŞULDU MU?

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, önceki gün TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube’sini ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili en çok merak edilen, Boztepe’de yapılan yol ve tünel çalışmasının konuşulup konuşulmadığı oldu.

Malumunuz, Boztepe’de inşaatı devam eden yol çalışmasıyla birlikte ortaya çıkan görüntü kentin büyük bir bölümünden tepki aldı ve bu tepkiler her geçen gün daha da artıyor. 

İnşaat Mühendisleri Odası, kentin vizyon projelerinde önemli tespit ve değerlendirmelerde bulunacak önemli bir sivil toplum kuruluşu. Haliyle de ziyaretin gündeminde Boztepe’nin olacağı herkesin tahmini idi. 

61 Saat olarak biz yine de öğrenelim dedik ve araştırdık. O ziyarette Boztepe konuşuldu mu, konuşulmadı mı?

Evet, konuşulmuş. Önemli tespitle yapılmış ancak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın Trabzon’a bugün yapacağı ziyaret nedeniyle toplantıda konuşulanlarla alakalı kamuoyuna konuya ilişkin bir açıklama yapılmamış.

Konunun en üstteki muhatabının kente gelecek olması nedeniyle, söz sahibi de kendisidir düsturuyla hareket edilmiş. Doğru olan da bu zaten. 

Toplantının içeriğiyle alakalı bilgi verecek olursak; Kanuni Bulvarı projesinin bir kısmının iptalinin söz konusu olup olmadığı konuşulmuş. 

Oda Başkanı Muzaffer Aydın, Kanuni Bulvarı projesinde herhangi bir iptal olmadığını söylemiş. Özellikle, Çukurçayır’ı Maçka yoluna ve Hayali Garaj olarak tabir edilen yer ile Değirmendere sahiline bağlayan yerin inşaatının iptalinin söz konusu olmadığını dile getirmiş. 

Zira, Hayali Garaj’dan Değirmendere’ye bağlanacak kavşak geçişi ve Maçka yolu bağlantısı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun da seçim öncesi kamuoyuna anlattığı önemli projelerden.

Bu nokta Boztepe’ye alternatif yol olarak planlanmış durumda.

Trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan bu projenin en önemli iki bağlantı noktasının kısa sürede tamamlanması beklenirken faklı şeyle konuşmak bizi iki adım öteye getirmez.

Ortaya konan projeyi bir an önce tamamlamak sorumluluk sahibi herkesin önceliği olmalıdır.