ANLI ŞANLI TERTEMİZ ŞAMPİYONLUK
Anlı, şanlı, tertemiz, anasının ak sütü gibi bir şampiyonluk, Türkiye’nin Trabzon’a akın ettiği muhteşem bir atmosfer, Türkiye hatta dünyanın bir çok ülkesinde duygu dolu coşku dolu görüntüler.

Şapka çıkarılacak muhteşem bir zafer.

Trabzon ve Trabzonspor’un dik duruşun ve hak yemeden aldığı bu muhteşem kupanın mimarlarını, Başkan Ahmet Ağaoğlu’nu, yönetimini, Teknik patron Abdullah Avcı ve ekibini, bu galibiyette emeği olan şu an takımda olan veya olmayan tüm futbolcuları ve tabi ki de Bize her yer Trabzon dediğimizde inanmayanlara dün bunu gösteren yurdun dört bir yanında şehre akın eden gelemeyip bulunduğu şehirleri bayram yerine çeviren dünyanın en fanatik taraftarlarına yürek dolusu, kucak dolusu teşekkürler.

8. Şampiyonluk şehrimize ülkemize ve tüm dünyaya hayırlı uğurlu olsun ve bu tertemiz mücadele bu onurlu şampiyonluk herkese örnek olsun. Teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TARAFTARLARA SESLENDİ
Spor Toto Süper Ligin 2020 - 21 sezonunda Şampiyonluğu garantileyen Trabzonspor, dün şehre büyük mutluluk yaşattı. 


Maçı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, statta yerinde takip etti. 


Bordo - Mavililerin şampiyonluğu garantilemesinin ardından Meydan’da yapılan sevinç kutlamalarına katılan Bakanlar, burada vatandaşlarla buluştu. 
Sahneye çıkan Bakanlardan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu cep telefonundan arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bordo - mavili taraftarlara seslendi. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzonsporlu taraftarları, şampiyonluktan ötürü tebrik ederek, Şampiyonalar Liginde de bordo - mavililerin başarılı olacağına inancının tam ol duşunu söyledi. Meydanda bulunan taraftarlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a coşkulu bir teşekkür iletti.

TRİBÜNDEKİ SİYASETÇİLER VE NEZAKET  
Dün Akyazı’da Trabzonspor tribünlerinde çok siyasetçi vardı. 4 Bakan, 6 milletvekili, Büyükşehir, Ortahisar ve diğer ilçe belediye başkanları, kulübün ekonomik düzlüğe çıkmasında büyük Emeği olan Eski Maliye ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak, Ak Parti’den, İyi Parti’den, CHP’den MHP’den onlarca siyasetçi tribündeydi fakat herkesin tek partisi vardı o da Trabzonspor. İktidarı muhalefeti bakanı milletvekili il başkanı her golde ve bitiş düdüğüyle ilan edilen şampiyonlukta kucaklaşıp bu mutluluğun tadını çıkardılar. Sıfır siyaset 10 numara samimiyet vardı. 



Stadyuma ilk gelen isimlerden olan Ak Parti Trabzon Milletvekili bile yerini İYİ Parti Grup Başkan vekili Müsavet Dervişoğlu’na verip kendisi sandalyede oturdu.  

Bakanlar isteyen tüm seyircilerle fotoğraf çekildi. Gerçekten trübünler Trabzon siyasetinde görülmemiş bir kucaklaşmaya sahne oldu. Trabzonspor’un sağladığı bu

Samimiyet ve nezaket dileriz siyahi arenada da devam eder. 

İNŞALLAH BAŞKANLIĞIM DÖNEMİNDE
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu şehirdeki kutlamaların önemli iki ayağında muhteşem bir sınav verdi. Hem meydan hem millet bahçesi mitinglerin 10 katı kalabalıkla coştu. Her iki alandaki 10 binlerin katılımıyla gerçekleşen şampiyonluk şöleninin birkaç alana yayılması büyük olayların izdihamların da önüne geçti. Konserler, ışık gösterileri, canlı yayınlar ve havai fişek gösterileri de şampiyona yakışır şekilde oldu.

Ortahisar Belediyesi’nin de tüm imkanlarıyla destek verdigi Trabzon Valiliği ve Emniyetinin, Sağlık ekiplerinin üstün gayret gösterdiği rüya gibi geceye ilişkin konuşan Başkan Zorluoğlu, ‘Böylesine büyük bir camianın şehrine başkan olmak gerçekten tarifi imkansız bir duygu. Düğünümüze, bayramımıza yakından uzaktan iştirak eden herkese gönülden teşekkür ederim. Bakanlarımız düğünümüzü onurlandırdı, vekillerimiz siyasilerimiz, bürokratlarımız, taraftarlarımız.

Onlar için hazırladığımız tüm etkinlikleri çok ama çok fazlasıyla hak ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız sağolsun, meydandaki kutlama programımıza telefonda bağlandı. Anlatılmaz yaşanır denir ya öyle bir gece yaşadık. Hep söylerdim başkanı olduğum şehir inşallah benim dönemimde şampiyonluk yaşar. Çok şükür. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun’ ifadelerini kullandı. 

İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANI OLMAK İSTİYOR MU?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın 2 ve 3. Günü memleketi Trabzon ve Rize’de olacak. 3 Mayıs günü sabah 08.50’de havalimanında olması beklenen İmamoğlu, Rize’ye hareket edecek. 

Rize’de Çayeli, Pazar, Ardeşen, Fındıklı, Arhavi, Hopa, İkizdere, Dernekpazarı ilçelerini ziyaret edecek olan İmamoğlu, Rize Merkez’de Rizelilerle bayramlaşacak. İmamoğlu, 4 Mayıs günü memleketi Trabzon’da basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelecek. 13.00-14.00’da Trabzon’da Meydan

Parkı’nda hemşerileriyle bayramlaşcak olan İmamoğlu, baba toprağı Akçaabat’ta da hemşerileriyle bayramlaşacak ve Akçaabat’ta mezar ziyareti yapacak. Buradan da Yomra İlçesi’nde destekleriyle yapılan Hürriyet Parkı’nın açılışını gerçekleştirecek. 



İmamoğlu’nun daha önceki Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum programları ve şimdi de Rize, Trabzon programları doğal olarak akıllara “Cumhurbaşkanlığı adaylığı turu mu?” sorusunu getiriyor. 

Bunu şimdiden kestirmek mümkün gözükmese de Ekrem İmamoğlu’nun Anadolu’daki karşılığının çok yüksek olduğunu gittiği bölgelerdeki izdihamlardan anlamak mümkün gibi… 

İmamoğlu’nun seçildiği günden itibaren hemen hemen bütün bayramlarda memleketine gelmiş olması, bir anlamda hasret gidermek ve moral bulmak olarak da değerlendiriliyor…

UÇAKLARI İNDİRECEK SİSTEM YOK MU 
Dün öylesine bir gündü ki adeta şehir nüfusu 2 katından fazlaşa çıktı. Kimisi uçak ile kimisi otobüs ile kimisi kendi otomobili ile Trabzon'a akın etti.  Büyük takımın büyük taraftarına bu onurlu gururlu yolda gösterdikleri azim ve ilgi nedeniyle teşekkür ediyoruz. 
Fakat cuma gecesi trabzon semalarını sis kapladı. 



Uçaklar inecek mi inmeyecek mi. Birçok sefer iptal edildi. Yeni seferler açıldı. Fakat herkesin kafasında bir soru vardı. Sis zamanlarında neden Trabzon Havalimanına uçaklar Aletli İniş sistemi ILS ile neden otomüatik iniş yapamıyor. 
Konuyu yetkililere sorduk. Evet ILS sistemi Trabzon halavilanında var ama mania alanındaki yüksek binalar bu sistemin kullanılmasını sakıncalı kılıyor. Özellikle güneye pas geçmelerde Trabzon havalimanı büyük bir risk taşıyormuş Samsun ve benzeri havalimanlarında bu sistem sorunsuz çalışıyormuş fakat Trabzon'da birçok etken nedeniyle bu sistem kullanılıyormuş. 

E sormazlar mı adama bu sisteme milyonlar harcanırken mania yokmuydu diye.