YOKSA HALİLHODZİC…?

Halilhodziç’in son Köln maçından sonra yaptığı sert yorumlar, tahliller Trabzon’da spor çevrelerinde büyük bir heyecan yarattı.

Hemen uzman görüşleri anında devreye girdi. Dün bir bugün iki dendi ki, Halilhodziç, kaçacak. Görevi bırakacak. Hayal kırıklığına uğradı biçimindeki yorumlar ciddi ciddi taban da bulmaya başladı.

Oysa, Halilhodziç’i tanıyanlar bu anlamda paniklemedi.

Boşnak hocanın bu tür ani çıkışları olduğunu biliyoruz. Halilhodziç, 8 yıl önce de, futbolcularına dönük Trabzonspor’da çok ciddi tespitler ağır tahliller yapardı. Bu durum karşısında da herkes şaşkına dönerdi.

Halilhodziç’in bu anlamdaki tahlillerine tepkilerine alışık olacağız. Yöntemi bu.

Bu yöntem ile Halilhodziç değişik bir motivasyon uyuguluyor.

Hoca, futbolcularına diyor ki, sizi sizin arkanızdan kapalı kapılar arkasında infaz etmiyorum. Yüzünüze söylüyorum, kamuoyuna da açıklamalarımı yapıyorum.

Kamuoyu da bilsin diyor.

Çok kimsenin 8 yıl önceki tavrını da bilmediği Halilhodziç’in bu açıklamalarını lig başlamadan pes etti diye yorum yapması bundandır.

Hocanın bu tür kontra ataklarına herkes hazır olmalı.

Önemli olan bu kontratakları yönetime karşı yaptığında ne olaçağı.

İşte onu hep birlikte göreceğiz.

TRABZON’DA FENER BAYRAĞI SATILIR MI?

Burası Türkiye, Trabzon’da Türkiye’nin bir ili. Vatan parçası.

Trabzonspor’un şampiyonluğunu şike ile ahlaksızca gasp eden Fenerbahçe’nin ürünleri Trabzon’da satılır mı?

Satılır elbette.

Niye satılmasın ki..!

Satılmalı da.

Taş başında bir esnafımız da bayisi olduğu tekstil firmasının kendisine gönderdiği ve artık bunları da satmalısın dediği, Fenerbahçe ürünlerini satmak için vitrine koydu.

Koydu ama fotoğraftaki gibi.

Trabzon’da Fener’in ürünleri niye satılmaz ki.

Satılır elbet.

Ama bu uyarı da yapılır muhakkak.

İMZACILARIN EN BAŞARILISI KONUŞTU

Trabzonspor’un noter imzalı genel kurul çağrısı ile ilgili operasyonel hamlede en çok imza toplayanlardan biri de Alpaslan Özdemir oldu.

Özdemir, mevcut yönetim tarafından işinden atılan bir spor adamıydı.

Özdemir’in, Trabzon futbolunda ciddi bir tabanı ve seveni var. Toplanan imzaların üçte birini kendi tek başına toplayan bir isim.

Özdemir, imzacıların aslında İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yararına bir girişim yaptıklarını söyledi ve “Başkanın yeniden yeni bir ekip ile yola devam etmesinin zeminini hazırladık. Aslında başkan bize darılmaması gerek” dedi.

Genel Kurula gidilmesinin artık yasal bir zorunluluk olduğuna inanan Özdemir “Başkan ben yüzde 50 hata yaptım diyor. Daha fazla hata yapmaması, kendine bu hatayı yaptıran yönetimi değiştirmesi, yeni bir ekip ile yola  devam etmesi için fırsat veriyoruz. Başkan genel kurulda yeniden aday olur..”

Bunu Özdemir latife olsun diye mi yapıtı, yoksa gerçekçi mi..?

Bizce, ikisinin ortasında.

O FOTOĞRAFLA NE MESAJI VERMEK İSTEDİ?

Trabzon’un star gazetecilerinden Yusuf Turgut, Bayram gazetesindeki köşesinde ilginç bir fotoğraf yayınladı.

Ve o fotoğraf Trabzon’da bir günde gündemi belirledi.

Gazetecilik yaptığı yıllardan bu yana özellikle siyah beyazlı dönemlerin fotoğraflarını arşivlerinde saklayan Yusuf Turgut, Bayram gazetesindeki köşesinde Karadeniz Gazetesi’nde yıllar önce ekip arkadaşları ile gazetenin kuruluş yıldönümünde Değirmendere’de şimdi plaza dikilen binanın önünde toplu olarak çektirdiği fotoğrafı yayına koydu.

Altına da duygusal anlamlı ve de okkalı bir yazı kaleme aldı.

Bugünkü gazetenin ekibine çalıştığınız gazetenin geçmişteki çalışanlarına iyi bakan. Onların yarattığı bir markanın keyfini sürüyorsunuz mu demek istedi bilemiyoruz ama onu da demek istemişse, doğru bir mesaj verdi.

Karadeniz Gazetesi, Trabzon medyasının okuludur ve o markayı yaratanların o gazetenin her bir toplu iğne başı kadar olan yerinde alın teri ve emeği vardır.

Yusuf Turgut, yayınladığı bu fotoğraf ile o mesajı verdi bizce.

Fotoğrafta kimler yok ki.

Bütün gazete çalışanları var.

Matbaasından, katlamasına, dağıtımından muhabirine ve de muhasebesinden çalışanlarına.

Yusuf Turgut, unutulan bir gerçeği, Bayram gazetesi gibi anlamlı bir gazetede anlamlı bir günde müthiş bir mesaj ile çuk oturttu şeklinde vermiş oldu.

Tebrikler Yusuf Turgut.

VE TÜRKSESİ RESMEN EL DEĞİŞTİRDİ!

Trabzon yerel medyasının önemli gazetelerinden köklü yayın kuruluşlarından şu anki Türkiye Konjektürüne göre çok da anlamlı bir ismi olan Türk Sesi gazetesi resmen el değiştirdi.

M.Ali Yılmaz, Türk Sesi gazetesini satın aldı.

İstanbul’dan gelen iki uzmanı, görüşmeleri tamamladı ve satış işi karara bağlandı.

Erol Üzen böylelikle medya dünyasından elini çekti. Üzen, matbaacılığa devam edecek.

Bu arada Türk Sesi gazetesinin satışı ile gazetede çalışanların da yeni oluşumda yer almayacağı anlaşıldı.

Türk Sesi Gazetesi, bünyesi içine katıldığı Karadeniz Gazetesi’nin hizmet binasında hazırlanacak. Gazetenin genel yayın, yazı işleri ve spor müdürü Karadeniz Gazetesi’nde çalışanlardan oluşacak. Bunun için de isim tespitleri yapıldı.

Yeni yüzü ile Türk Sesi gazetesi muhtemelen Pazartesi günü bayilere çıkacak.

O ADAY, A. METİN GENÇ’İN OFİSİNDEN ÇIKACAK

Dün bu köşede Eyül’de yapılması muhtemel Trabzon Barosu seçimleri ile ilgili çok detay olmayan ama yüzeysel bilgiler verdik.

Şimdi detaya girelim.

Trabzon Barosu seçimlerinde bir aday belli oldu. O da Ahmet Metin Genç’in avukatlık bürosunda çalışan ve halen daha çalışmaya devam eden Orhan Öngöz.

Öngöz, resmen aday.

Genç de onun için şimdiden kulis atmaya başladı.

Ak Partinin tanınmış avukatları da Orhan Öngöz için kolları sıvadı. Bu kez Mehmet Şentürk’e karşı resmen her yerde ulu orta muhalefet yapıyorlar.

Trabzon ile ilgili en önemli konu ise hizmet hareketinin bu seçimlerde ne yapacağı.

Yunus Yıldız, bu anlamda takip edilmesi gereken bir kritik konumda. Yıldız, hizmet hareketinin avukatlar camiasındaki sözü dinlenen bir ismi. Yıldız, son seçimlerde, Mehmet Şentürk’e  yönelmişti.

Şimdi kime yönelecekler henüz belli değil.

Sol tantaslı avukatların ise ne yapacağını Gülcan Özgür’ün alacağı tavırla yakından ilgili.

Özgür için Öngöz’e destek verebilecekleri söyleniyor ama henüz kendisi böyle bir açıklama yapmış değil.

Baro ile ilgili gelişmeleri ilerleyen günlerde yine aktaracağız.

Baroda hakikatten müthiş bir çekişme var.

Son seçimlerde Şentürk’ün kullandığı ulusalcı Ergenekoncu argümanı ile virajı döndüğü biliniyor.Şentürk aday olursa bu kez paralel yapı ile ilgili bir argüman da kullanabilir deniyor.