SOYLU TALİMAT VERDİ ANKARA’DAN GELİYOR

İçişleri Bakanı olduktan sonra özellikle güvenlik anlamında Trabzon’un üzerine düşer mi diyorduk ki, Ankara’dan haber geldi. İçişleri bakanlığında Trabzon Emniyeti’ne son model 18 araç gönderilmesi talimatı varilmiş. 
Trabzon’da özellikle trafik sorunu ile alakalı şehrin isyanına Emniyet ‘personel yetersizliğini mazeret gösteriyordu. 

Şimdi araçlar geliyor gelmesine de o araçlarının içlerinin de dolu gelmesi Trabzon’un işine daha da yarayacak. Yani Trabzon’un polis sayısı özellikle trafik ekibi yönünde açığı olduğu aşikar. Bunu kimse inkar etmiyor. 
İşte bu nedenle Sayın İçişleri Bakanımız kadro yönünden de eminiz gereğini yapacaktır. 

SELÇUK ÇEBİ VE TRABZON

Trabzon için önemli bir isim olan milli sporcumuz Selçuk Çebi genel seçimlerde Trabzon’dan milletvekili aday adayı olmuş, aday gösterilmeyince de seçim sürecinde üzerine düşeni yaparak Ankara’ya dönmüştü. Sonrasında ise Çebi’nin, Trabzon’da aylardır boşta bekleyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne atanması gündeme gelmişti. Sonrasında Çebi  ‘Olimpiyatlara hazırlanıyor’ Trabzon'a olimpiyatlardan sonra atanabilir iddiası gündeme geldi. 

Çebi 2016 Rio Olimpiyatlarının ikinci turunda elendi. Sonrasında yeniden Trabzon’a gelmesi gündeme geldi. 

Bir takım iddialara göre Çebi'nin Trabzon'a gelmesi yine askıda.  Şehrine hizmet etmek için hiçbir zaman sorumluluk almaktan kaçınmayan Çebi’nin memuriyet derecesinin düşeceği nedeniyle Trabzon'a gelmemesinin doğal olduğu konuşuluyor.  

Şu anda müşavirlik kadrosunu elinde bulunduran Milli Güreşçi eğer il müdürü olursa memuriyet derecesi düşeceğinden Pek istekli değil şeklinde sağda solda iddialar ortaya atılıyor.  

Çebi ile ilgili iddialar bunlar.

Fakat şu da iyi bilinmeli ki, Selçuk Çebi Trabzon’un evladı olarak her zaman Trabzon’da verilecek her türlü göreve hazır olduğunu, Trabzon’da görev yapmak için kesinlikle hiçbir şartı olmadığını, doğduğu şehirde görev yapmaktan, Trabzon'a her koşulda her şekliyle her zaman mutluluk duyduğunu defalarca dile getirmişti. 
Hatta  kadrosu Ankara’da olmasına rağmen Trabzon’dan hiç kopmayarak şehrine bağlılığını herkese göstermişti.
Şu sıralar 2 ay sonraki dünya şampiyonasına hazırlanan Çebi ile ilgili süreç bakalım nasıl işleyecek.

Öte yandan Trabzon’a bir atama yapılması içinde şu anda il müdürlüğü kadrosunu mahkeme kararı ile geri alan Cemalettin Yazıcı’nın durumu da kilit rol oynuyor. 
Yazıcı ikna edilerek başka bir ile gitmediği veya bir üst dereceye kadrosu yükseltilmediği taktirde Trabzon’dan ayrılması hukuk dışı olur. Bakalım Trabzon Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile ilgili belirsizlik ne zaman son bulacak. 

TRABZON BARO SEÇİMİNDE ÜYELER RENK VERMEDİ

Trabzon Barosu’nda seçim heyecanı devam ediyor. Bugün yapılacak olan oylama öncesi dün seçimli olağan genel kurulunda çoğunluk sağlanarak seçim kararı alındı.

Saat 9.00’da başlayan imza toplamı işlemi oy kullanacak avukatların geç imzaya gelmesiyle birlikte 13.00’da seçimli olağan genel kurulu açıldı.

Genel kurula geçene kadar salona gelen ilk isim Trabzon Barosu başkan adayı Sibel Suiçmez oldu. 


Suiçmez gelir gelmez salonun girişine ve bahçesine yönetim kurulu listesinin yer aldığı karton levhaları astı. 

Bu sırada salona diğer başkan adayı Nusret Yılmaz geldi. Yılmaz ise listesini genel kurula geçilmeden dakikalar önce belirledi. 

Kurulların belirlendiği listede Yılmaz son kararı vermekte zorlandığı görüldü.
Salonun bulunduğu bahçede ise başkan adayları avukatlarla görüşmeler yaptı. 


Ancak görüşmeler sırasında avukatlar adaylara oyları hakkında renk vermemesi dikkat çekti.

Bu sırada başkan adayı olması beklenen Ali Sürmen salona gelerek her iki adaya başarılar diledi.

Avukatlarla da görüşmeler yapan Sürmen, ‘Neden aday olmadınız’ sorusunu cevapsız bıraktı.

‘Seçimden sonra açıklayacağım’ dedi Sürmen…

TUTUKLANAN BARO BAŞKANIN HAKİME SON SÖZÜ

Trabzon Barosu seçimli olağan genel kurulunu Trabzon Baro Başkanı Orhan Öngöz’ün FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklanmasının gölgesinde başladı.

Avukatların bir araya toplandığı genel kurulda herkes Öngöz’ün son durumu hakkında aralarında görüşmeler yaptı.

Öngöz’ün durumunu merak edenler de vardı, Öngöz’ün durumunu yorumlayan da vardı.


Ancak genel kurulda ki havada Öngöz’ün haksız yere tutuklandığı hissi verildi.

Genel kurulda Öngöz, Trabzonspor Divan Başkanı avukat Ali Sürmen aracılığıyla selam gönderdi.

Peki Öngöz neden FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alındı.
Kısa özetleyip Öngöz’ün mahkemede yaşadıklarını öğrendiklerimizden anlatalım.


Öngöz kızını Trabzon’da FETÖ’ye bağlı okulların birine vermişti, gerekçe olarak ise KTÜ Söğütlü kampüsünde görevli olan eşinin kızına yakın olmasından dolayı, birde 17 Aralık operasyonları öncesi FETÖ’nün bankası Bank Asya’da hesabının bulunmasıydı. 

Gelelim neden tutuklandığına… Öngöz FETÖ mensuplarının gizli olarak üretip akıllı telefonlarda kullandığı ByLock programını kullandığı gerekçesiyle tutuklandı.

Öngöz mahkeme çıkarıldığında ise hakim ona ‘Neden Bylock kullandın?’ diye sormuş, Öngöz ise kısa bir cevap vererek, ‘Kullanmadım. Kullandığımı kanıtlayın, Bilgi Teknolojilerinden numaralarım üzerinden sorgulatın. Eğer zerre kadar bir bağım çıkarsa. Cezaevinde kalmaya razıyım’ demiş.

Tabi işin aslı ne bunu zaman gösterecek

BARODA BAŞKAN ADAYLARININ GİZLİ MESAJLARI

Bugün Trabzon’da baro başkanı seçimi yapılıyor. Seçimde iki aday var. Biri Sibel Suiçmez biri de Nusret Yılmaz…

Çok örnek bir davranış sergiledi iki adayda… Birlik ve beraberlik görüntüsü verebilmek adına birbirleriyle sık sık tokalaştı ve sarıldı.

Güzel görüntülerdi bunlar, gerilim yaratmamak adına çok güzel bir önek sergiledi ikili…

Peki gelelim iki adayın adaylık açıklamalarında gizli mesajlara…

Tabi ki ikisi rakip, tarafların hataları veya olumsuzlukları olsa da ikili gerilim yaratmamak adına birbirlerine doğrudan cevap vermedi.

Şimdi vereceğimiz örnek sadece bir tanesi…

Başkan adayı Nusret Yılmaz, Sibel Suiçmez’in genç avukatlar üzerinde kurduğu üstünlüğü fark etmiş olmalı ki, ‘Özellikle gelecek dönemlerde kurullarda yer almaya çalışan arkadaşlarımız staj merkezlerin oy deposu olarak görmekten çıkmalı. Onlarla temas kurarak yarınlarını garantiye almaya çalışmaktadırlar. Bu anlayıştan barındırılmalıyız’’ ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Nusret Yılmaz’dan sonra söz alan Sibel Suiçmez, ‘ Sevgili Nusret çok dertliymiş. Keşke konuşmasını dilek ve temenniler bölümünde yapmış olsaydı daha etik ve doğru olurdu’ dedi. Suiçmez baro başkanı olması durumunda mezun avukatlara iş konusunda yardım için çalışmaların yapılacağını vurgulamıştı.


Ancak şunu da demeden geçemeyeceğiz, ikilinin birlik ve beraberlik mesajları bu yıl yapılan olan baro seçimlerinin farklı olacağı kesin…

BAYKAL’IN HESABI 

KTÜ Rektörü Süleyman Baykal özellikle son seçim sürecinde şehirde tanınırlığı daha da artan bir isim oldu. 
FETÖ PYD operasyonları, KTÜ’de yüzlerce paralelci var diyen yardımcısı Yusuf Şevki Hakyemez’in Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanması ve devam eden KTÜ’de fetöcüler var suçlaması KTÜ’nin bilim ile ilim ile gündeme gelmesi gerekirken bu şekilde isminin yıpranarak daha tanınır bir hal almasına neden oldu. 
Bu arada Rektör Süleyman Baykal’ın popülaritesinin arttığını gören bazı art niyetliler, hemen Baykal adına bir facebook hesabı açmışlar. 
Baykal’ın fotoğraflarıyla süslenmiş sayfa gayet resmi görünüyor. Ve bu sayfa şehirdeki önemli isimlere bir bir arkadaşlık daveti gönderiyor. 

Siyasetçiler, bürokratlar, gazeteciler ve işadamlarını hedef alan sahtecinin belli ki bir amacı var. 
Fakat bugüne kadar kimseden para veya başka bir istekte bulunmadı. Tek yaptığı önemli isimleri tek tek arkadaş edinmek. Hesabın sahte olduğunu bilmeyenler arkadaşlık isteklerini kabul ediyorlar. 
Belli ki bu kişinin bir amacı var. İleride sayfayı Baykal’a satmak olabilir mi. Bu düşük bir ihtimal. 
Çünkü yeni sayfa açmak ücretsiz. 
Fakat bu isim Baykal adına olur olmaz şeyler yazabilir, veya Baykal hakkında onun çevresinin duymak istediği gizli bilgileri de paylaşabilir. 
Baykan’ın kendine ait bir Facebook hesabı olmadığını net bir şekilde söyleyebiliriz. Bu nedenle herkesin dikkatli olması gerekiyor. 
Rektör adına gelen paylaşımlara itibar etmeyin.