GENÇ VE MECLİSTEKİ İHALE İTİRAFI  

Trabzon’da geçen ay  Ortahisar Belediye Meclisinin CHP’li üyesi Turgay Şahin ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Arzu Yalçınalp arasında ‘İhale’ iddiaları nedeniyle sosyal medyada bir tartışma başlamıştı. Bu tartışma Turgay Şahin’in, Yalçınalp’in AK Parti’nin medya tanıtım birinde ki görevinden alınması sonrasında sosyal medyada yazdığı bir yazıyla başlamıştı. Şahin, Yalçınalp’i  ‘Basından’ diyerek, ‘İhale takipçiliği’ ile suçlamıştı. Yalçınalp’in de bu sözlere yanıtı sert olmuş, Şahin’in önce iddialarını ispata davet ederken daha sonra da “Baştan sona yönlendiren ve asılsız olan sözlerinizi size iade ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.  

Ancak dün ilginç bir gelişme yaşandı. Ortahisar Belediye Meclisinin Kasım ayı toplantılarının dün ilk günüydü. Şahin, burada söz alarak Beşirli’de temeli atılan Ekopark ile ilgili sorular sordu.  
Bu sorulara hem Başkan Ahmet Metin Genç, hem de Etüt Proje Müdürü Şükrü Demir’in verdiği cevaplarda Mim İnşaat ve Mimarlık Şirketi ister istemez dikkat çekti…   

İddialar o ki, Mim İnşaat ve Mimarlık Şirketi, Yalçınalp’in… Ve Ekopark’ın haricinde yine iddialara göre Büyükşehir’den de bir çok proje almış…  


Yani burada şu nokta var ki Şahin, ortaya attığı iddiayı desteklemek için dün Ortahisar Belediyesinde akılcı bir yol izledi. Ahmet Metin Genç’e bu iddiayı bir nevi doğrulattı.   Sonuç itibariyle Şahin’in sözlerine baktığımızda ihaleye fesat karıştırmak veya usulsüzlük gibi bir noktayla kimseyi suçlamıyor. Zaten Yalçınalp’de bunu kendi ifade ediyor. Her şey yasal diyor. Sadece ‘Takipçilik’ iddiasını ortaya atıyor. E bir ihaleyi almak için de onu mutlaka takip etmeniz gerekmez mi? Neyse konu sanırız anlaşıldı…   

AK YÜRÜTMENİN HIZLI BAŞLAYANI  

Sosyal medyada güzel bir fotoğraf gördük. Bilindiği üzere AK Parti Trabzon il yönetiminin bir önceki toplantısında yürütmede önemli değişiklikler olmuştu.  

Seçim işleri başkanlığı görevinden alınarak düz yönetici olan Mahmut Yazıcı’nın yerine atamam Bayram Öztürk, dünkü toplantıya katılmayan fakat partiye gelen Mahmut Yazıcı’dan görevi çiçek taktimi ile devraldı.  

Bu devir teslimlerde Başkan Revi yoktu Zaten yürütmenin de devir teslimi olmazdı. Burada Bayram Öztürk’ün nezaketi nedeniyle böyle bir tablo öne çıktı.  

Başkan Revi görevden aldıklarından ziyade göreve getirdikleri ile poz verdi ve açıklamasında partideki her bireyin çok önemli olduğunu yürütme ile yönetimin hatta tüm teşkilat mensuplarının tek vücut olduğunu vurguladı.  

Yeni yürütmenin en hızlı başlayan ismi ise Trabzon siyasetinin önemli isimlerinden Ahmet Uğur Zihni oldu. Medya Tanıtım başkanlığı görevini devralır almaz kendi alt birimleriyle bir takip sistemi oluşturan Ahmet Uğur Zihni özellikle yerel ve sosyal medyada bireysel açıklamalarda bulunan arkadaşlarını parti içi disiplin kurallarına uymaya davet etti. İl Başkanı Haydar Revi’nin haberi olmadan partiyi ve iktidarı ilgilendiren meselelerde verilecek beyanatların sosyal medyada yapılacak açıklamaların basında farklı algılanabileceğini bunun için de istişare ile oluşturulacak bir süzgeçten geçmesi gerektiğini ifade etmiş. Bakalım bu kararına Başkan Revi’nin tutumu nasıl olacak.  

BÖLGEDE KAÇ TERÖRİST YAKALANDI  

Trabzon’un Maçka ilçesinde darbe girimiyinin hemen ardından başlayan terör saldırıları, Trabzon, Giresun ve Ordu illerinden belli aralıklarla devam etti. Hainler vur kaç taktiğiyle haince, pusu kurup polislerimizi şehit edip sonra Trabzon yaylalarında sinsice kaçmaya çalıştı. Aldığımız son bilgilere göre, yapılan operasyonlarda bölgeye sızan 23 kişilik profesyonel hain dağ kadrosundan  23 tane terörist etkisiz hali getirildi. Bölgede, yani Trabzon, Rize Giresun Ordu kırsallarında 9 tane daha teröristin saklandığı belirtiliyor.  

Yaylalarda saklanan erzakları ve iletişim araçları olmayan bu hain örgüt mensupları ile ilgili valilikte geçenlerde bir uyarı yaparak ‘Sakın yayla evlerinde yiyecek içecek bırakmayın, bırakan evleri müsaitse gitsin alsın, yaylalarda tanımadığınız kişiler olursa temasa geçmeden güvenlik güçlerini arayın’ uyarısını yaptı.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun son dönemdeki başarılı iç güvenlik konseptinin yeri modeli de PKK’yı bitirme noktasında daha etkili olacak.  

MHP TRABZON’DA ERİYOR  

Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye genelinde her ne kadar Bahçeli’nin millet devlet menfaatine hareketini taktir etsede MHP’lilerin çoğu Bahceli’nin Recep Tayyip Erdoğan ile fikir birliği yaptığını iddia ediyor. Pazarlık ettiğini iddia edenlerde de yok değil.  

Trabzon’da da aynı şekilde. Bir takım MHP’liler Bahceli’yi davaya ihanet ile suçlarken bir takım MHP’liler ise Bahçeli’nin hareketlerin yerinde olduğunu, bu davranışlarıyla 1 Ksım’da seçim hezimeti yaşatan ‘Hayırcı’ anlayışı telafi ettiğini kaydediyor.  

Trabzon’da 7 Haziran seçimlerine kadar özellikle 18 ilçede muhteşem bir örgütlenme ve heyecan vardı. Fakat sonrasında yani 1 Kasım sürecine doğru ilerlerken MHP Trabzon’da 7 Haziran için yaşadığı heyecanın 10’da birini yaşamadı. Gayretin 10’da birini gösteremedi. Burada Koray Aydın’ın da bazı hataları oldu.  

Nihayetinde gelinen süreçte Trabzon’da MHP bölük pörçük bir durum aldı. MHP’nin toparlanması için bir iç barış operasyonu başlatılmalı. Bunun için illa bir genel kurul beklenmemeli. Ve herkes davasına sahip çıkmalı. Aksi taktirde MHP’den toplu kaymaların ve transferlerin yaşanabileceği uyarısında bulunalım.  

ÖNE ÇIKAN İSİMLER  

Milliyetçi hareket partisinde özellikle Trabzon için olası bir seçimde dengeler baştan sona değişebilir.  

Koray Aydın’ın bir seçimden bir seçime 40 bin oy kaybetmesi prestijini fene halde sarstı. Trabzon’da 98 bin oy alan Koray Aydın’ın gerek kendi gerekse Bahçeli’nin yanlış politikaları yüzünden şehirde uğradığı hezimet ve bir vekil bile çıkaramaması yapılacak bir seçimde yeniden Trabzon’a gelir ihtimalini de çok ama çok zayıflattı.  

Şimdilerde Trabzon MHP’de en revaçta isimler, mevcut iktidarın Trabzonlu Bakanı Süleyman Soylu’ya iltifatlar ile gündeme gelen hatta ‘AK Parti’ye mi geçiyor’ denilen Hüseyin Örs. Örs siyaseti hiç soğutmuyor ve şehri her alanda takip ederek analizlerini en ince yerlerden yapıyor.  

Örs kadar yine milletvekili aday adaylarından Hüseyin Kıran’da tespitlerini gerektiğini en yapısal gerektiğinde en yıkıcı şekliyle yapmaktan hiç geri kalmayarak şehrin gündemini kokluyor.  

Bir isimde var ki o sessiz sedasız çalışıyor. Öyle medyada yer almayı pek sevmiyor, bazıları gibi sosyal medyadan değil de içten, bire bir, bütünleştirici,  fikir birlikteliğini önemseyen çalışmalarla partisini zinde tutuyor.  

Her ne kadar etrafına ‘Siyaseti dondurdum, dondurucuya koydum’ dese de, kendisi için bir yaşam tarzı olan siyasetti günlük hayatıymış gibi yaşayan Oktay Kaplan. Kaplan gerek işyerinde gerek yaptığı ziyaretlerle MHP’nin her kesmini diri tutan bir isim. Barışçıl bir siyaset izleyen ve kimseyi kırmayan dökmeyen isim olan Oktay Kaplan’da MHP’nin Trabzon’da öne çıkan isimleri arasında yer alıyor.  

HİÇ ÇEKİNMDEN YAPIYORLAR  

Trabzon’un iki evladı, iki önemli ismi, iki bakanı. Süleyman Soylu ile Berat Albayrak. Birisi Türkiye’nin güvenliğinin diğeri ülkenin enerji ve kaynaklarının başındaki isim. Ve bu iki isim siyasi ikballerine zarar verecek dahi olsa Trabzonzpor’luluklarını hiç ama hiç gizlemiyorlar.

Her anlamda, her alanda, her yerde, her platformda bunu dile getiriyorlar. Takıma yaptırdıkları yardımların miktarı neredeyse yarım milyarı buldu, fakat bunları bile açıklamayarak tevazu gösteriyorlar.  

Hal böyle iken  İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tesislere gelişi birilerini rahatsız ediyor.  

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Hadi takıma da bir moral verelim’ isteği birilerinin ağır eleştirine maruz kalıyor.  

Trabzon için Trabzonspor için gecelerine gündüzlerine katan, ülkedeki bazı dengeleri gözetmeksiniz memleketlerine şartsız destek veren bu imi ismi yanlışları olunca hep birlikte eleştirelim. Ama bu şehir için bu takım için emin olun iyi niyetli düşünüyorlar, iyi şeyler yapıyorlar. En azından onların bu şevkini kırmayalım.