İL DİVANINA BAKIN NE DAMGASINI VURDU 

Dün, Ak Parti Trabzon’da çok önemli bir divan toplantısı vardı.

Bu toplantıda, il yönetiminin kararına rağmen görevine gidip gelen Ortahisar ilçe milli eğitim müdürü ile ilgili detay ve sert tartışmaların olacağı tahmin ediliyordu.

Bir de büyükşehirdeki atamalarda il yönetiminin bilgisinin olup olmadığı da masaya yatırılacaktı.

İlçe milli eğitim müdürünün görevinden alınıp yeniden göreve iade edilmesindeki iki kilit isim olan Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ile Adnan Günnar da toplantıya katıldı. 

İl Başkanı Revi ile Günnar ve Balta salonda ayrı ayrı oturdu.

Aralarında genel merkezden gelen Mücahit Yılmaz vardı. Zorluoğlu ile Revi ise yan yanaydı. 

Diğer iki milletvekili ise il divan toplantısına katılmadı. 

İl başkanlığı görevinde bulunmuş iki önemli isim olarak Balta ile Günnar’ın toplantıya katılması, özgüven olarak nitelendirildi. Kim bize ne eleştiri getirirse işte buradayız yüzümüze söyleyin mesajı olarak değerlendirildi.

Hem Balta’nın hem de Günnar’ın toplantıya girmeden önce 61saat.com’a yaptığı açıklamalar ise dikkat çekiciydi.
Bu açıklamaları okumak veya izlemek için tıklayın 

Toplantının basına kapalı olması da teşkilat mensuplarının toplantı anında rahat konuşması için alınan bir karar olduğu da söylendi.

Toplantının en hararetli anında yağan yağmur nedeni ile büyükşehir ve Ortahisar belediye başkanlarının salondan zorunlu olarak ayrılmasından sonra doğal olarak belediyeler ile teşkilatlar arasındaki sıkıntı gündeme gelmedi.

Günnar konuşmasının hemen ardından Çay TV’de Halil İbrahim İleli ile olan Trabzon’da gündem programına katılmak için salondan ayrıldı ve polemiğe girmeyerek profesyonelce bir taktik sergilemiş oldu. 

Fakat Balta deyim yerindeyse salonda teşkilat ile yüzleşti. Tüm eleştirilere rağmen toplantının sonuna kadar salondan ayrılmayarak iyi bir teşkilatçı olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. 

BALTA İLE TEŞKİLAT RESTLEŞTİ Mİ?
Duyumlarımıza göre dün akşam gerçekleştirilen il divan kurulu toplantısında Balta, kürsüdeki konuşmasında içinde ne var ise dökmüş, zaman zaman çok sinirlenmiş, elini kürsüye vurmuş. 

Teşkilata ağır suçlamalarda bulunmuş, basın yoluyla hesaplaşmaları eleştirmiş. 

Teşkilattaki bazı isimleri partiye nifak tohumları ekmekle suçlamış. 
Kendisine Çevre Komisyonu Başkanı ünvanı ile hitap edilmediği eleştirisinde bulunmuş. 
Salona girdiğinde bazılarının yan yan oturduğunu kendisine bakmadığını söyledmiş. 

Hatta iddialara göre bir takım Whatsapp yazışmalarını da kürsüden okumuş. 
Zaman zaman ortam gerilmiş, teşkilata yapılan suçlamalarla ilgili İl Başkanı Revi oturduğu yerden ayağa kalkarak kendisine cevap vermiş, teşkilatın yan yan değil hep dik durduğunu üzerine basa basa söylemiş. 
Balta’nın teşkilata yönelik sert eleştirilerine karşı il yöneticisi Fazlı Çapoğlu’da kürsüden sert ve etkili bir konuşma yaparak bu teşkilatlar sayesinde bir yerlere gelenlerin teşkilatı bu şekilde suçlayamayacağını belirtmiş, teşkilatın içine teşkilattan kimsenin nifak tohumları ekmediğini ekmeyeceğini ifade etmiş.

Ve Çapoğlu’da teşkilatın yan yan değil, hep başı dik anlı açık olduğunu ifade etti. 
Edindiğimiz duyumlara göre Balta’nın konuşmasını çok alkışlamayan teşkilat mensupları Revi ve Çapoğlu’nun konuşmasını avuçları patlarcasına alkışlayarak bir nevi teşkilatı suçlayanları protesto etmiş. 
Balta’nın bir ara salondan çıkıp tekrar salona girdiği söylendi. 
Ayrıca Balta’nın teşkilatla ilgili bazı bilgilerin basına yansıtıldığı yönündeki eleştirisine toplantıya katılan Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yılmaz da bir örnekle cevap vermiş. 

Yılmaz konuşmasında ‘Biz dün Çarşıbaşı’na gittik, orada bir toplantı yaptık, basında bazı şeyler yazıldı. Bunları olacak gazeteciler gazeteciliğini yapacak. Bundan neden rahatsız olunur ki’ sözleriyle bir nevi bu eleştirinin yersiz olduğu imasında bulundu. 
Bu toplantı gösterdi ki AK Parti içindeki bazı hesaplaşmalar devam edecek ve teşkilat ağırlığını önümüzdeki günlerde daha da hissettirecek. 

TRABZON ORTAHİSAR VE KASABA KÜLTÜRÜ 
Ak Parti’nin eski il yöneticilerinden, son yerel seçimlerde Ortahisar’dan belediye başkan aday adayı olan halen de adı il başkanlığına geçen Murat Zeki Solak şu sıralar Ortahisar platformu kurmak için bayağı çaba sarfediyor. Geçenlerde Solak’tan bir mesaj aldık.

Mesaj aynen şöyle;
“Ortahisar’da STK veya kamu kurumlarında ki temsilcilerin belirlenmesindeki yüzeysel hesaplar, kent kaygısı hissetmeyenlerin karar verici olmasına sebep olmakta ve bu durum Ortahisar’ı kasaba kültürüne çevirmekte. Ortahisar’ı yaşayan ve gelişimine katkı vereceklerden oluşan “Ortahisar platformu” için sizin de desteğinize ihtiyacımız var…”

Solak’ın bu mesajında çok ilginç tespitler var. Hem de çok ağır. Hem de tartışılacak tespitler. Bizce bu andan itibaren Solak’ın bu mesajı Ortahisar’ın gündemini belirleyecek gibi.

Gelin, mesajdaki ağır ilginç ve çok tartışılacak tespitlere bir göz atalım.
-STK ve kamu kurumlarının tespitinde yüzeysel hesaplar
-Bu hesaplar Ortahisar’ı kasaba kültürüne çevirmekte.

Şimdi şöyle bir söz vardır. Leb demeden, leblebiyi anlamak.
Solak bu mesajında leb diyor leblebiyi siz anlayın mı demek istiyor.

Ortahisar’da seçilmiş ve atanmış ne kadar yönetici varsa, Ortahisarlı mı değil demek istiyor.

SKT’ların başında yeterince Ortahisarlı yok mu demek istiyor.
Ne demek istediğini elbette en iyi o bilir.

Biz sadece yorum yapıyoruz.
Haaa, bu arada Solak, Ortahisar platformunun kullanacağı bir slogan da arıyor. Eğer siz de olaya duyarlıysanız, Solak’a mesajla bulduğunuz sloganı atarsınız… Solak bundan çok mutlu olacağını da söyledi.

GÜZİDE UZUN EKİBİNİ DEĞİŞTİRECEK Mİ?
CHP Trabzon il başkanı Güzide Uzun’un yeniden il başkanlığına aday olduğunu açıklaması, CHP kulislerinde fırtınalar kopardı.

Uzun’u destekleyenler böyle olması gerekiyordu dedi.

Uzun’a muhalifler ise önce sosyal medyada tepki gösterdi sonra parti kulislerine daldı, Uzun’un aleyhine cephe oluşturma çalışmalarına başladı.

Uzun tüm gelişmeleri soğukkanlılıkla takip ediyormuş.

Ve yeniden il başkanlığında oluşturacağı listesinin şu anki yönetim listesinden farklı olacağını bunun da arkadaşlarının başarısız olmasından değil değişim gerekliliğinden kaynaklandığını da belirtmiş.

Adı kulislerde il başkanlığına güçlü şekilde geçen Gürsel Özgür ise henüz ben adayım demedi.
Özgür, nabız tutuyor.
Öte yandan, İYİ Parti de CHP il kongresinİ yakından takip ediyor.

KELİMENİN TAM ANLAMI İLE AYIP
Trabzonspor Akyazı’da Avrupa maçında Basel’i konuk etmişti. Bu maçtan sonra sahaya bir çocuk atladı. Sosa’ya koştu. Formasını istedi. Sosa da çocuk taraftarı kırmadı. Maçta terlettiği orijinal formasını çocuk taraftara verdi.

Olayı izleyen binlerce taraftar da, hem Sosa’yı hem de çocuk taraftarı alkışladı.

Her ne kadar UEFA temsilcisi o anı rapor etse de Trabzonspor sevgisi daha ağır bastı.

Taraftar sahaya atlayan çocuğu alkışladı.
Buraya kadar her şey normal.
Ama bakın ne oldu.
O çocuğun forması, internetten satışa sunuldu.
Şimdi bu oldu mu.
Bu etik mi.
Bu o çocuğun forma aşkıyla uyuşuyor mu?
O çocuğu böyle bir davranışa kim sürükledi?

Formayı, internetten 500 liradan satışa sunmanın mantığı ne?
Yazık.
Yazık ki yazık.
Umarız kimse bu formayı satın almaz.
Ya da ben Trabzonspor’un yerinde olsan o formayı satın alır çocuğun insiyatifi dışında satışa sunulmuşsa çocuğa değilse Sosa’ya iade ederim.

HEKİMOĞLU FK’NIN AÇIKLAMASI VE MUHATABI
Hekimoğlu FK yönetimi dün uzunca bir basın açıklaması yaptı. Açıklama genel menejer Serkan Ünver’i görevinden ayrılmasından hemen sonraya rastlaması, açıklamanın muhatabı Ünver mi diye soru getirdi akıllara. 
Ünver ben değilim dedi.
Peki, Hekimoğlu, FK yönetiminin sert tahliller olan o açıklamasının muhatabı kim… 
Muhatap konusunda tek bir kişi bilgiye sahip, yönetim kurulu. Yönetim kurulu da muhatap konusunda ketum.

Hekimoğlu FK gibi profesyonel yönetilen kulüp, yaptığı açıklamanın muhatabını da açık açık yazmalıydı diyenler çoğunlukta.
Yoksa herkes üzerine alınıyor.
Taa, Sadi Tekelioğlu’ndan, görevden ayrılan teknik adamların tümüne kadar.