1967’DEN 2014’E TRABZONSPOR GERÇEĞİ

Bugün bugünkü hali ile renkleri ile Türk futbolunun en devrimci, en milli, en ulusal, en özbenlikli, en kendi, en cesur, en yiğit, en vefalı, en isyankar, en ihtilalci, en kavgacı, en uysal, en kendini bilen, en dost canlısı, en haykıran, en seven, en sevilen, en taşkın, en centilmen, en hırslı, en azimli, en hak hukuk ve emek yanlısı, değerlerine en çok sahip çıkan, fırtına, aslan, hamsi, rüzgar, dalga, uşaklar, diye tanınan bilinen;

Trabzonspor’umuzun kuruluş yıldönümü.

Hakkı olmayanı istemeyen.

Bayrağına saygılı. 

Emeğine sahip çıkar bir taraftar kitlesinin takımı; Trabzonspor…

Selam sana Trabzonspor.

Selam seni kuranlara.

Selam seninle çoşanlara.

Selam bize bizim gibi olanlara.

Selam Bordoya, selam maviye.

Selam Türkiye’ye..

İyi ki varsın Trabzonspor…!

AZİZ YILDIRIM’IN YAKASINI BIRAKMIYOR!

Sitemizin de yayın danışmanı olan Ali Savaş, şike sürecinde Çağlayan’da görülen mahkemeleri takip eden Trabzonlu gazetecilerden biriydi. Aziz Yıldırımın, çapraz sorgusunu yerinde izlemek için mahkeme salonuna gitti. Oradan, bütün gelişmeleri twitter üzerinden herkese duyurdu.

Bu durum Fenerlilerin işine gelmedi. Salondan atılmak istendi. Twitter atmaması yönünde uyarıldı. Fenerbahçeliler mahkeme salonunda üzerine yürüdü. Ali Koç ve korumalarının saldırısına uğradı. Sonra Aziz Yıldırım içerdeyken Ali Savaş’ın kendisine hareket ettiğini iddia etti, mahkeme görüldü süratle Çağlayan mahkemeleri kararlarını verdi. Ali Savaş’a mahkemelerin görüldüğü anlar tebliğ edilmedi ceza kesildi.

Ve  Savaş savunma hakkının elinden alındığı gerekçesi ile dün, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkını kullandı. Şikenin reyting avukatları ile değil, kendi başına tek başına gitti, dilekçesini verdi, harcını yatırdı ve savunma hakkım gasp edildi dedi.

Savaş, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gidecek. Aziz Yıldırım’ın kendisine hareket ettiğini iddia ettiği Ali Savaş, mahkeme salonunda gördüğü ağır baskıyı şahitleri ile mahkemede anlatamadı. Mahkemenin objektif olmadığına inandı ve bu başvurusunu yaptı.

Emek ve hak gaspçı Aziz Yıldırım anayasa mahkemesine başvuruyor da kendisine emek ve hak hukuk gaspçı olduğunu söylediği Ali Savaş’ın anayasa mahkemesine başvurmasını hiçbir güç engelleyemezdi, engelleyemedi de.

Seninleyiz Savaş…

 

TRABZONSPOR’DA YENİ GRUPÇUKLAR OLUŞTU..!

Çok değil eskiden Trabzonspor’da önemli gruplar vardı. Mesela bunlardan biri Kuyumculardı.

Kuyumcular gurubu Trabzonspor’un kaderini belirler, Trabzonspor’a yön verir gelen kurullar bu gurubun kontrolünde yapılırdı.

Sonra Doktorlar grubu oluştu.

Sonra eski yöneticilerin oğulları kendi aralarında grup oluşturdu.

Sonra İstanbul kanadı çıktı ortaya.

Onu Ankara ve İzmir kanatları izledi.

Sonra Yurt dışı kanatları devreye girdi.

Sonra doğu batı ilçe grupları oluştu.

Üyeler çoğalınca, taraftar grupları da grup oldu genel kurullara yön verdi.

Son günlerde biraz de espri de olsa yeni yeni guruplardan bahsediliyor.

Bu gruplar ve grupçuklar şunlar.

İmzacılar.

Yaylacılar.

Ak saçlılar.

Prostatlılar.

Pompacılar

İddiacılar

Kuymakçılar.

Otelciler.

Selficiler.

Hayrocular.

Yeni oluşan bu gruplar da artık Trabzonspor’un genel kurullarında yönetimlerin belirlenmesinde etkili olacaklar gibi.

Eski gruplar eskide, yeni gruplar gün ışığına çıktı.

 

EFSANE ARTIK GERİ DÖNDÜ..!

Efsane deyince hemen aklınıza Trabzonspor’un efsane kadrosu gelmesin.

Trabzon’da Trabzon dönerinin de efsane ustası vardı.

Kazım Usta.

Kazım Usta emekliye ayrılmasına rağmen yoğun istek üzerine sadece hafta sonları Cumartesi günleri döner yığmaya başladı e sezonu açtı.

Kazım Usta, Kaşüstün’de Selim Junior’da artık yığdığı dönerle Cumartesi döner partilerinde bizzat ocağın başında yer alacak.

Trabzon dönerini meşhur eden Kazım Usta’nın sahalara dönmesi, ocak başında döner kesmesi, bu anlamda onun bekleyenleri de sevindirecek bir gelişme.

Bugündün itibaren Kaşüstü villalarında, Selim Junior’da gün boyu Kazım Usta’nın döneri var.

Tükenmeden bu tadı tadın..

JAPON DOSTLUK PARKI NE OLACAK?

Forum AVM’nin önünde yapılan Japon dostluk parkı yapıldığı gibi kaldı. İşletmeye açılmadı. Büyükşehir belediyesi buranın prestijli bir yer olmasını amaçlıyor. Bunun için ihale ile işletmeciye verelim mantığına sıcak bakmıyor.

Bizce de en iyisini yapıyor.

Buranın ihale ile işletmeciye verilmesi, belediyeye belki ciddi bir gelir getirir ama sonunda bu prestijli mekan bir bakmışsınız, işletmecisi zarar ediyorum diye yatar çamura mekan olur sıradan bir yer.

Başkan Gümrükçüoğlu yaşadığı bi olumsuzlukları bildiği için Japon dostluk parkındaki işletmesin hep vip düzeyinde hem ucuz hem de prestijli bir yer olmasını istiyor.

Bunun için de birden çok alternatifli projeler üzerinde çalışıyor.

Belki bu proje bu yaza yetişmeyecek ama gelecek yaz Japon dostluk parkı artık bu haliyle değil işletilir biçimi ile Trabzonluların ve bölge halkının hizmetinde olmalı.

 

EROL TUNA KENDİNİ NASIL BAĞLADI

İddia o ki, toplanan imzalar ile Trabzonspor genel kurula giderse, imzacıların başkan adayı Erol Tuna olacak. Erol Tuna ise günebakış gazetesine verdiği demecinde aday olmadığını açıkladı.

O zaman ortada bir sorun var.

İmzacılar Tuna’nın adını kullanıyor.

Tuna, şimdiden başkan adayı olduğunu açıklamayarak süreci bekliyor.

İkinci şık doğru olsa aday değilim diyerek kendini bağladı, yarın aday olursa bunu nasıl izah edecek.

Sonuçta edebileceğini de kabul etse, Erol Tuna’nın başkan adaylığını açıklaması halinde, birden fazla başkan adaylı seçim Trabzonspor’u bekliyor.

Muhtemelen Trabzonspor Aralık’taki mali genel kurulda seçime gider ve birden fazla en az beş adayın olduğu seçim yapılır.

Bekleyip göreceğiz..