VALİ TALİMAT VERDİ: KESİNLİKLE DEĞİŞELİM

Her bayram olduğu gibi dün de Kurban Bayramının ilk gününün ilk saatlerinde Sülüklü’deki şehitlikte tören düzenlendi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu ve az sayıda daire amiri ve bürokratın törene katılması gerek vatandaşın gerek basının dikkatinden kaçmadı.

Konuyla ilgili Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca 61saat.com’a yaptığı açıklamada, şehitlerimizin yalnız bırakılmaması gerektiğini, onları unutanların oturdukları makamlara canını bu vatan uğruna veren evlatlar sayesinde geldiklerini belirtti.

Karaca açıklamayla da yetinmedi ve konuyu Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a aktararak bir de öneri de bulundu.

Özellikle Kurban Bayramlarında Şehitlikteki törenlerin arefe günü yapılmasının daha uygunu olacağını ifade etti.

Vali Yavuz fikre sıcak bakarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya’ya konuyu takip edip ilgili kararın alınması talimatını verdi.

Görünen o ki şehitlerimiz için bir dahaki sene bayramdan bir gün önce tören düzenlenecek.

TRABZON’A BAŞKANLIK SİSTEMİ

Bilindiği üzere yeni KHK ile tüm illerde Kamu Hastaneleri Birliği kurumu lav edildi, aynı şekilde Sağlık İl Müdürlerinin görevi de.

Yeni sistemde Kamu Hastaneleri Birliği’nin görevleri de Sağlık İl Müdürlükleri’ne devredilirken, Sağlık İl Müdürlerinin de sözleşmeli olarak atanmasına karar verildi.

Yeni Sağlık İl Müdürlüğü sisteminde, il müdür yardımcılıkları da kaldırılarak, bunun yerine daire başkanlıkları getiriliyor.

Yani, halk sağlığından sorumlu daire başkanı, satın almadan sorumlu daire başkanı, idareden sorumlu daire başkanı gibi Trabzon’a 4 veya 5 tane daire başkanlığı verilecek.

Şimdi herkes Trabzon’un yeni sağlık il müdürü kim olacak sorusunun cevabını bekliyor.

REVİ KARAR AŞAMASINDA

Trabzon’da en çok merak edilen konulardan bir tanesi, Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin devam edip etmeyeceği.

Konuyla ilgili her Ak Partili siyasetçi gibi ‘Bizi bu makamlara uygun görenler ne karar verirse o yönde hareket ederiz’ diyen Revi’nin yakın çevresine 2019 seçimleriyle ilgili düşüncesi olduğunu bu nedenle devam edip etmeme noktasında kararsız kaldığını söylediği ifade ediliyor.

Öyle ki, şu anda Ak Parti’nin yeni yönetimde olmak isteyen çok sayıda iş adamı ve siyasetçi Başkan Revi ile özel görüşmeler yaparak yapacağı yeni yönetimde yer almak istediğini ifade ediyor.

Fakat Revi kendisine gelen işadamlarına ve siyasetçilere ‘Benim devam edip etmeyeceğim belli değil, bu konu kesinleştiğinde konuyu yeniden değerlendirelim ifadesini kullanıyor. Ak Parti’nin yeni yönetiminde olmak isteyenler arasında çok sayıda işadamı, STK mensubu, Ortahisar ve diğer ilçelerden yöneticiler var.

Belli ki genel merkez Revi’ye ‘Seninle devam ediyoruz’ demedikten sonra Revi listeyi oluşturmakla ile ilgili her hangi bir açıklama veya birine söz vermek gibi durumlardan kaçınacak.

KORAY AYDIN TRABZON’U BIRAKIYOR!

Geçtiğimiz dönem MHP Trabzon Milletvekili adayı olan ve seçilemeyen Koray Aydın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Meral Akşener’in önderliğinde kurulan Merkez Demokrat Parti’de yer alacağını duyurmuştu.

Türkiye gündemini uzun süre meşgul eden yeni partinin önderleri arasında yer alan Koray Aydın’ın Trabzon siyasetine dönüp dönmeyeceği, girip girmeyeceği büyük bir merak konusuydu.

Yakın çevresinden edindiğimiz bilgileri göre Koray Aydın’ın Trabzon siyasetinde yer almayacağını öğrendik. Bu Aydın Trabzon’dan kopuyor mu anlamına mı geliyor?

Tabi ki hayır!

Koray Aydın Trabzon’da siyaset yapmayacak ama çok sevdiği Trabzonspor’un maçlarına, yakın dostlarının düğün törenlerine, cenaze törenlerine katılacak.

Trabzonlu siyasetçi Aydın’ın Trabzon’a karşı bir kırgınlığı olmadığı ifade edilirken deneyimli siyasetçinin yeni partisi ile Türkiye gündemini bir an olsun boş bırakmayacağı söyleniyor.

MDP’NİN TRABZON BAŞKANI KİM OLACAK?

Meral Akşener’in oluşumu olan Merkez Demokrat Parti şu sıralar Türkiye gündemini meşgul eden en büyük konu olarak göze çarpıyor.

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener ve Koray Aydın’ın oluşturduğu yeni parti için 81 ilde fizibilite çalışmaları başlatıldı.

Trabzon için özel hazırlanan parti için 6 isim gündeme düşmüştü.

Bu isimler Ali Sağır, Muhammet Erkan, Ahmet Ömeroğlu, Hüseyin Kıran, Şükrü Kuleyin ve Hüseyin Örs’tü.

Kulislerde konuşulan iddialara göre konuyla ilgili Hüseyin Örs ile prensipte anlaşmaya varıldı fakat bunu kimseyle paylaşmaması özellikle rica edildi.

Merkez Demokrat Parti’nin Trabzon kanadının nasıl ve kimlerden oluşacağı belirsizliğini korurken MDP’den Koray Aydın’a yakın isimleri: “Trabzon camiasının işte bu diyeceği bir isim Trabzon kadromuzun başında yer alacak. Kimsenin tartışmayacağı bir isim gelecek. Sanat olsun eğitim olsun, spor olsun herkesi kucaklayacak bir isim Trabzon’da olacak." diyor.

Yeni parti için diğer partilerden dışlanan veya parti politikalarını benimseyen çok sayıda isim de Trabzon il başkanını bekliyor. MDP’nin başına gelecek isim partiler üstü bir isim olursa MHP’den çok belki de AK Parti’den ve CHP’den ismi şemsiyesi altına toplayabilir.

YUSUF YAZICI VE 20 MİLYON EURO?

Trabzonspor’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Yusuf Yazıcı için neredeyse her gün bir iddia ortaya atılıyor.

Yeni iddia ise Yusuf’un sözleşmesine “20 milyon Euro’ya serbest kalır” maddesi koyulacak olmasıydı.

Trabzonspor’dan ayda 50 bin TL kazanan oyuncu için 20 milyon Euro gibi bir bedellerin konuşulması üzerine bu konuda biraz araştırma yaptık.

Trabzonspor Yusuf için böyle bir madde koydurmayacak. Çünkü risk almak istemiyorlar zamanında Burak Yılmaz’ı 5 milyon Euro’luk bir serbest kalır maddesi ile neredeyse bedavaya elinden kaptıran Trabzonspor oyuncu için böyle bir hamleye sıcak bakmıyor.

Bordo Mavililer Yusuf’a kademeleri olarak zam yapacak. Oyuncunun ücretini bir anda çıkarıp rehavete kapılmasını istemeyen kulüp “zam yapacağız ama zamanı var” diyerek soruları geçiştiriyor.