VAY ANAM VAY, DUYDUK ŞAŞIRDIK!
Daha dün seçimler bitti.. Ve daha başkanlar mazbatalarını almadı..

Daha meclis üyeleri bile mazbatasız ama Trabzon özelinde öyle ilginç bilgiler kulağımıza geldi ki, vay anasını demekten kendimizi alamadık..

Bazı ilçelerde( Arsin, Sürmene, Akçaabat ve V.Kebir ile Çarşıbaşı’nda) Ak Parti haricinde meclis üyesi olan bazı isimler, Ak Parti ile temasa geçerek sizin partiye katılabiliriz dediler..

Aracı koydular..

Başkanlara haber gönderdiler..

İlçe başkanının nabzını tuttular. İl başkanına aracı koydular..

Biz bunu duyduk yüzümüz kızardı..

Bu nasıl olacak dedik..

Sonra siyaset işte diyerek her şey olur dedik..

Yakında çok yakında bir aya kalmaz belediye meclislerinde çok değişiklik olacak gibi..

ORTAHİSAR’IN GİZLİ KAHRAMANI!
Ak Parti’de Ortahisar’da A.Metin Genç’in seçim kampanyasının vitrin arkasında Selahattin Çebi vardı..

Çebi, kampanyayı yürüten profesyonel şirketlerini aksine daha az personel, daha az para ile Genç’in seçim süresinceki kampanyasını başarılı ile sürdürdü..

Çebi, bu anlamda bayağı profesyonelleşmiş durumda..

Görevini layıkıyla yaptı..

Genç’in seçim kampanyası süresince muhalefet ile tartışması, Genç’e sataşmalara cevap verilmemesi, daha çok Genç’in kendini anlatması..

Projelerini seslendirmesi hep Çebi’nin stratejisiydi..

Şimdi Ortahisar belediye koridorlarından bize gelen bilgilere göre A.Metin Genç, Selahattin Çebi’yi fen işlerinden sorumlu başkan yardımcısı yapacakmış..

Bizce Çebi, eğer başkan yardımcısı olacaksa Genç’in A takımının içinde yer alacaksa ona sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcılığı daha iyi oturur..

DÜZKÖY’ÜN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Trabzon’un Düzköy ilçesinde seçim çok kolay geçti diyemeyiz. Çünkü bilindiği üzere düzköy iki merkezli bir ilçe ve Düzköy’ün kendi merkezindeki nüfustan çok Çayırbağı ilçesinde nüfusu bulunuyor. Bu ilçede de sol ağırlıklı bir seçmen yapısı hakim. İlçede gerçekleştirdiğimiz röportajlarda Çayırbağı bölgesinden de çok sayıda vatandaş la konuşmuştuk. Seçimin kaderini değiştiren aslında AK Partili Yılmaz Ankara’ya olan güvenin yanı sıra CHP’li Belediyeden son beş yılda alınamayan hizmet vardı. Çok sayıda vatandaş denedik olmadı olsa devam ederdi bu kez Yılmaz Ankara’ya oy verecegiz ki ilçemiz hizmet görsün İfadelerini kullandı. Seçimin seyrini değiştirmek adına Trabzon’dan da Ankara’dan da çok önemli isimlerin gayret sarf ettiği gelen bilgiler arasında.

BU ARAÇ, TRABZON’UN DA GÜNDEMİNİ BELİRLEDİ
Fotoğraf Kuveyt’in Ankara büyükelçisinin makam aracı..

Fotoğrafın çekildiği yer Rize İyidere Çaykur paketleme tesislerinin bahçesi..

Son günlerde Çaykur’un arap sermayesine satılacağına dair söylentilerin yoğunlaştığı bir dönemde bu fotoğraf  Rize’de olduğu kadar Trabzon’da da gündem oldu..

Biz de bu fotoğrafın peşine düştük. Montaj olabilir mi diye..?

Değil fotoğraf gerçek..

Bundan on gün önce Kuveyt Büyükelçisi Doğu  Karadeniz Gezisine çıktı..

Trabzon ve Rize’nin tarihi turistik yerlerini gezdi doğasını gördü..

Bu arada eşi ve çocukları ile de olan büyükelçi, çay üretimi ve paketlemesinin nasıl yapıldığını merak etti anılan fabrikaya gitti..

Bize bu fotoğrafın öyküsü böyle anlatıldı..

Gerisi sizin sağduyunuza kalmış bir şey..

CV’LER DOLDU TAŞTI!
Ve Ak Parti il başkanı Haydar Revi’nin makamında CV yağmuru var..

Özellikle Büyükşehir belediyesinde görev yapmak isteyen ve bazı kamu kurumlarında çalışan teknik eleman olanlar, Revi’ye CV’lerini teslim ediyor..

Bu arada bazı özel şirketlerde görev yapanlarda büyükşehir belediyesine geçmek için Revi’nin kapısını çalıyor..

Zorluoğlu’nun büyükşehir bünyesi içinde katılımcı şirketler kurulacağını açıklamasından sonra  bu şirketlere TRABEL misali eleman alınmasının yolu açılacak..

Vatandaş da özellikle bu şirketler üzerinden iş sahibi olmayı dört gözle bekliyor..

Bu da şimdilik CV’lerin Revi’ye verilmesini gündeme getiriyor.

İlerleyen günlerde bu CV’lerin bir örneği de şüphesin Murat Zorluoğlu’na verilecek.

TGC SEÇİMLERİNDEN SON KULİSLER 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlık seçimi ile ilgili Trabzon’da derin kulisler devam ederken, bir adayın seçimden çekildiği dün 
akşam kulislere bomba gibi düştü.  
 
Bu bilgi netleşmediği için isim vermiyoruz, 
Bu nedenle şimdilik seçimlere Ersen Küçük, Halil İbrahim İleli, Ahmet Külekçi ve Miraç Özağcı isimlerinin gireceği görünüyor. 
 
Bakalım son gün bir birleşme söz konusu olur mu?
Seçimlerle ilgili aday olan meslektaşlarımız ziyaretlerini sürdürüyor. 
Çok sayıda kurumun ve kurum çalışanının desteğini alan meslektaşımız Ersen Küçük ise, listesini meslekteki her kademeden isimlerinin görüşünü alarak şekillendirdi. 
 
Tüm adaylara her zaman her manada sağduyulu yaklaşan ve birlikte liste yapma teklifinde bulunan fakat bazı isimlerin başka isimler tarafından yönlendirildiği için bu birleşmeye yanaşmadığını ifade eden Küçük ‘Biz bu yola büyüklerimizin, kardeşlerimizin, küçüklerimizin desteğiyle duayenlerimizin tembih ve önerileriyle çıktık, herkes birilerine bir listeye bir diye diretiyor, ama bakıyorum önerilen listeler hep dışarıdan yönlendirilen, cemiyete birçok yerde düşmanlık etmiş isimlerin yönlendirmesi ile aday olduğunu öğrendiğimiz kişiler. Ben tüm meslektaşlarıma sonsuz sevgi saygı duyuyorum. İstiyorum ki cemiyetimiz gerçekten bu mesleği icra eden kişiler tarafından yönetilsin, birinin öbürünün hesaplaşmalarına alet edilmesin, seçimler sonrası bir dargınlık küskünlük olmasın’ ifadelerini kullandı. 

 
Aldığımız duyumlara göre cemiyet seçimleri ile ilgili bazılarının iki adaya birden destek verdiği, bir adayı başkan seçmek için önceden eski seçimlerde desteklediği diğer bir ismi de oyları bölmek için kullandığı, bazılarının da işin içine sürekli siyaseti karıştırdığı öne sürülüyor.
 
Öte yandan Seçimlerle ilgili  ismi başkan adayı olarak kulislerde geçen Yenişafak Gazeteci bölge temsilcisi Ali Kemal Yazıcı kesinlikle aday olmadığını olduğuna dair de bir yerde bir açıklamada bulunmadığını belirterek ‘ Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı seçimleri ile ilgili öncelikle tüm adaylarımıza başarılar dilerim. Ben, aday olarak kesinlikle bir açıklama yapmadım. Sadece meslek örgütümüzü bir çatı adayı etrafında birleşebilir miyiz diye istişare ziyaretlerinde bulundum. Bu ziyaretler çerçevesinde birleşmenin mümkün olmayacağını gözlemlediğim için de adaylıkla ilgili bir çalışmam olmadı. Dilerim cemiyetimiz için en faydalı, en çalışkan en üretken ve en birleştirici ve kendi iradesiyle bu işe soyunan kişi Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’mizin Başkanı seçilir. Tekrar tüm aday olan meslektaşlarıma başarılar dilerim’ ifadelerini kullandı.

BAŞKANI  BELLİ OLAN SEÇİM

Gazeteciler Cemiyeti dışında Nisan ayı içerisinde yeni başkanını seçecek diğer önemli bir kuruluş da Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği...

Fakat o genel kurulda liste kargaşası ,bölünme ya da gruplaşma yok. 
Rahmetli Reha Üçüncüoğlu başkanlığında 1995 yılında kurulan dernekte yaklaşık 25 yıldır uygulanan teamüle göre başkan iki yıl görev yaptıktan sonra görevi başkan yardımcısına bırakıyor.

 Mevcut başkan Aytaç Aydoğan da geleneğe uyarak 20 Nisan’da Zorlu Grand Otel’de yapılacak genel kurulda aday olmayacak ve görevi başkan yardımcısı Sırrı Eren’e devredecek. Eren aynı zamanda Makedonya Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosu ve Trabzonspor’da Sadri Şener başkanlığındaki yönetim kurulu üyeliğindeki aktifliği ile hafızamızda. 

Ayrıca dört dönemdir Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi. Hayırlı olsun demek için aradığımız Eren,” Şimdiden bir hayırlı olsun genel kurula saygısızlık olur. Trabzon SİAD gelenekleri olan bir dernek. 
Bu açıdan bakıldığında 20 Nisan’da birlik beraberlik içerisinde, tek liste bir seçim yapacağız gibi görünüyor. Arkadaşlarımla birlikte önümüzdeki iki yılda derneğimiz üyelerinin ve şehrimiz iş dünyasının sorunlarına çözüm noktasında katkı yapmaya çalışacağız. İnşallah başarılı oluruz şeklinde konuştu.

 TSİAD iş dünyasından Suat Hacısalihoğlu, Celil Hekimoğlu, Edip Sevinç, Erol Tuna,Yusuf Ziya Yılmaz, Nusret Onur, Yalçın Orhan,Ekrem Çapkınoğlu gibi üye profili ile Trabzon’un önemli bir STK’sı.
Sırrı Eren’e 20 Nisan’dan sonra tekrar hayırlı olsun diyeceğiz.