BAŞKAN MARKA İŞARET ETMEDİ AMA…

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu dün basının huzuruna çıkarak 15 yıllık dolmuş sisteminin yeni halini Trabzon basını ile paylaştı. Her soruya cevap verdi, her şeyi takır takır tüm detayları ile anlattı. 

Toplantıya katılım noktasında kendi ekibinin yanı sıra Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’nın olması da dikkatlerden kaçmadı. 

Zorluoğlu tüm katılımcılara ve süreci seviyeli bir şekilde takip eden basın mensuplarına teşekkür etti. 

61saat.com çok öncelerden aslında Zorluoğlu’nun verdiği tüm bilgileri harfine paylaşmıştı. Sistemin böyle olacağını duyurmuştu. Çünkü biz de başkan gibi bu şehrin en çok takip edilen yayın organı olarak tüm taraflarla yaptığımız görüşmelerde taleplerin bu şekilde olduğunu aşağı yukarı gördük. 

Sonuçta 61saat.com sayesinde kamuoyunun bildiği yeni sistem resmi ağızdan duyurulmuş oldu. 

Başkan Zorluoğlu toplantıya çok iyi hazırlanmıştı.Zaten 1 senedir bu işle yatıyor bu işle kalkıyordu. Her kesim ile görüştüğünü ve bu süreçte de çok şey öğrendiğini açık açık ifade etti. Neyse konumuz dolmuşta dönüşüm, Trabzon halkı istediği modern, yeni, klimalı, tek tip şoförlü, kameralı, numartörlü, engelli rampalı dolmuş minibüslerine 6 ay içinde kavuşacak. Şehrimize şimdiden hayırlı olsun. 

Başkan burada bir markaya yönlendirme yaptırmamak adına tüm çizimleri grafikleri özel hazırlattı.  Ekibi bu konuda çok hassas davrandı. Çok güzel bir sunum oldu, akıllarda soru işareti kalmadı. Grafiklerle başkanın doyurucu açıklamaları birbiriyle örtüştü. Herkes neyin ne olacağını çok net anladı. 

MİLYONLAR HAVADA UÇUŞUYOR

Yeni dolmuş sisteminde yeni minibüslerin en düşüğünün fiyatı 150 bin TL seviyelerinde olunca 80-90 milyonluk bir rant söz konusu. Hal böyle olunca her zamanki gibi  şehirde dedikodular şimdiden aldı başını gitti, kimisi bir firma 3 milyon açıktan para teklif etti diyor kimisi bir araç hediye edildi diyor. 

Kimisi şoförler odası alacak diyor kimisi belediyeye alınacak diyor kimisi aracılar alacak diyor. Sanayide ‘seçilen’ markanın yedek parçaları ile ilgili alım yapılıyor diyenler bile var. Yani dünden beri sistemden çok bunları duyduk desek yeridir. Açıklanan kriterlerde şoförün alabileceği fiyata olan marka sayısı kısıtlı diyenler böyle iddiaları ortaya atıyor. 

Aynı şeyler 1500 otomobil 750 minibüse dönüştüğünde söylenmişti, kullanılan dolmuşların markasının temsilcisi isim ile dönemin valisinin adını çıkarmışlardı aynı kesimler. Maalesef bunlar iftiradan öteye geçmedi.  

Ama burada gerçekten bir rant var ve bunu iyi değerlendirmeli şehrin lehine çevirmeliyiz. Madem böyle durumlarda eşantiyon vermeye meraklı otomobil markaları var çağırın gelsinler masaya. Kim çok katkı yaparsa kim en uygun ama en konforlu aracı sunarsa verelim ona bu işi gerekirse 6 ay daha bekleyelim. Başkan Zorluoğlu bu işe öncülük etsin bir marka ile masaya oturulsun gerçekten ihtiyaç olan model tüm ile kılı kırk pazarlık yaptık. Trabzon Büyükşehir belediyesine bunun karşılığında bağış ve araç alımı yapılsın. 
Biz iyi hatırlıyoruz Gümrükçüoğlu döneminde belediye alımları yaparken, marka tercihini yaptığı firmadan 1 tane otobüsü bedelsiz alarak belediyenin hizmetine sunmuştu. 

Zorluoğlu’da şehirde tek tip araç modeli olması adına açık açık böyle bir şey yapıp yine Trabzon’a belediyeye katkı sağlayabilir. Toplu bir pazarlık olmaz ise bu iş durak başkanlarına kalır ve şehir yine her tarafı farklı model birbirinden alakasız renk ve tipteki araçlarla dolar. Bu arada renk konusunda anket yapılacağını da Başkan Zorluoğlu duyurdu. Turizmde markalaşmış şehirler bu konuda bizce örnek alınmalı, tercihler arasına konulmalıdır.

TRABZON’DA TURİZM MÜDÜRÜ VE DOLMUŞ

İSMAİL KANSIZ ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da en uzun süreli Kültür ve Turizm il müdürlüğü yapan, şimdilerde emekli olan İsmail Kansız, şehrin sorunları ile ilgili olarak emekliliğin de getirdiği rahatlıkla önemli tespitler yapıyor.

O’nun tespitleri bir Trabzon hassasiyetidir diye de düşünüyoruz.. Dolmuşta dönüşüm üzerine ciddi tespitler yapan Kansız, dönüşüm ile ilgili dün Trabzonluların huzuruna çıkan Murat Zorluoğlu’nun konu ile ilgili açıklamalarına az ama öz bir yorum getirdi.

Bakan Kansız ne dedi..

“Trabzon maalesef bu yüzyılı da atladı...

Artık önümüzdeki yıllara bakacağız...

"Haburdan iki kişi alır mısın...?"

"Haburda ineyim….

Trabzon'da dolmuş sistemi değişmiş...

Ne değişmişse...

STURRİDGE BAŞKAN AĞAOĞLU’NA NE DEDİ?

İngiliz futbolcunun hakkını verelim..

Belki Trabzonsporlu olduğundan bu yana çok verimli olamadı..

Sakatlıkları ile boğuştu ama bir konuda namuslu ve samimi davrandı..

Hakkında, futboldan men edildiği kararı ilk ona geldi.

O da hemen Başkanı aradı ve durumunu anlattı..

Kuşkusuz, Trabzonspor’a da bu karar tebliğ edilecekti ama, İngiliz golcü dürüst davranarak bu konudaki ilk açıklamasını yaptı…

İstese olayı kendi sürecinde işlemesini bekleyebilirdi ama yapmadı…

Başkan ile telefonda konuşan İngiliz futbolcu, Trabzonspor için göreve hazır olduğunu futbolcu izleme komitesine yardımcı olabileceğini de söyledi…

Başkan Ağaoğlu da bu öneriyi seve seve kabul etti..

BU MASADA TRABZON KONUŞULDU DA NE? 

Trabzonlu birkaç önemli bürokrat geçen akşam Ayhan Sürmen’in danışmanlığını yaptığı restoranda bir araya geldi…

İkisi akademik ünvanlı diğerleri iş adamı olan masa Ankara’da kuruldu…

Ve masada günün konusu, KTÜ’de önümüzdeki aylarda yapılacak rektörlük atamasıydı..

Masata, İçişleri bakanlığından Prof Dr Tahsin Yomralıoğlu, Jandarma akademisinden Prof Dr İsmail Hakkı Demircioğlu ile iş adamı Fatih Mengüç ile Tarım Bakanlığından daire başkanı Ahmet Apaydın vardı

Trabzon mevzuunun, KTÜ rektörlük ataması olan uzun sohbette neler dendi, bizde saklı…

Ama çok ciddi tespitler yapıldığını hatırlatalım..

CİĞERİM EROL’UN DUYGULANDIĞI AN

Merkezi Trabzon’da olan Karadeniz Hemofili Derneği yönetimi, yönetim kurulu üyesi olan Erol Birsen’i yeni açtığı iş yerinde ziyaret etti..

Alo Ciğerim Psikoteknik merkezi açan Erol Birsen’i ziyaret eden mesai arkadaşları, Birsen’e çok duygulandığı bir hediye de verdiler…

Birsen’in fötr şapka ile çekilmiş fotoğrafını çerçeveletip armağan ettiler…

Dernek Başkanı Prof Dr Mehmet Sönmez, bizzat Ciğerim Erol’a fotoğrafını arman etti…

Artık direksiyon başındaki herkesin belli aralıklarla psİkoteknik merkezinde kontrolden geçeceğine dair yeni uygulamanın Trabzon’da ilk merkezine açan Erol Birsen, kusursuz hizmet ile Trabzonluların emrinde olduğunu söyledi…