MHP’DEN İYİ PARTİYE TAVUKLU GÖNDERME

Trabzon’da Milliyetçi Hareket Partisi’nde seçim koordinasyon merkezi çalışmalarını tamamlayarak saha çalışmalarına hız verdi. 1. Sıra adayı ve eski il başkanı Nihat Birinci gece planlama ile ilgili toplantıları bizzat takip ederken gündüzleri de erken saatlerde sahaya inerek kapı kapı gezmeye devam ediyor. CHP ve özellikle MHP’nin oylarına göz koyan, birçok MHP’liyi tarafına alan İYİ Parti ise, oy hesabını yaparken MHP’nin 7 Haziran’da aldığı oyladın en az yüzde 70’inin kendilerinde olduğunu bunun yüzde 90’lara çıkabileceğini söylüyor. Konuyla ilgili bir partilinin sorusu üzerine Birinci önce gülümsedi, sonra Maşalllah dedi ve ardından ekledi, ‘Kendi oyları 0 olunca, ve elin ambarına göz dikmişler. Ama unutmasınlar aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş. Yalandan kim ölmüş, sallıyorlar, bu millet özellikle MHP’nin gerçek tabanı neyin ne olduğunu kimin neye hizmet ettiğini çok iyi gördü. Seçimlerde Allah’ın izniyle 7 haziranın üzerinde oy alarak herkesin beklediği sonucu alacağız. Öyle lafla peynir gemisi yürümez. Trabzon’un da Trabzon merkezden ibaret sanmasınlar bu şehrin 18 ilçesi var 18 ilçesinde 18 MHP teşkilatı öyle zorla değil pamuk ipliğiyle değil, dişiyle tırnağıyla partisini dimdik ayakta tutmaktadır. Bu sözümden de anlayan anladığını alsın’ ifadelerini kullandı.

TRABZON'DA İKİ İSİM ÖNDE

Trabzon’da sahada siyasi rekabet hızlanıyor. Dün 61saat.com mikrofonları sokakta idi, Atatürk Alanı Meydan Parkından Uzunsokak’a, Kahramanmaraş Caddesi’nden Kunduracılar Caddesi’ne tam 50 kişiye milletvekilliği ve başkanlık seçimini sorduk. Öncelikle isim olarak milletvekilliği ile ilgili 50 kişiden bir kişi isim zikretti, o isim de Sadet Partili Cevat Kurt’u söyledi. Çok değerli bir arkadaşım onun için milletvekilliğinden SP’ye vereceğim fakat Başkanlık seçiminde aynı partiyi tercih etmeyeceğim dedi. Röportajlarda Başkanlık yarışında Recep Tayyip Erdoğan ile Muharrem ince isimleri yüzde doksan tercih edilirken onları takiben SP’nin adayı ile İYİ Parti’nin adayını tercih edeceğini söyleyen kişi sayısı 5’i geçmedi. Muharrem İnce’yi destekleyeceklerini ifade edenler, artık bir değişim olması gerektiğini, ülkede yeteri kadar özgürlük olmadığı gerektiğini ifade ederken Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyenler ise Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde en dik, en sağlam ve bolluk içinde dönemi onun döneminde yaşadığı için Erdoğan’ı tercih edeceklerini ifade ettiler. AK Parti’de milletvekili aday listesinin açıklanması ile Başkanlıkta Erdoğan’a, milletvekilliğinde başka partiye vereceğiz şeklinde tepkliler doğmuştu, sahada gördük ki bu tepkilerde eser kalmamış, özellikle Erdoğan’a oy vereceklerini söyleyen, güçlü başkanlık için güçlü parlamentonun da oluşmasının bilincinde. Gurbetten gelen bir çiftin Erdoğan sevgisi de oldukça ilginç ifadeler ile yansıdı 61saat.com mikrofonlarına, yurtdışında radyolarda TV’lerde akşama kadar Erdoğan düşmanlığı yapıldığını belirten çifti, ‘İşte bu yüzden Erdoğan’a vereceğiz’ ifadelerini kullandılar.

Gelin isterseniz bu röportajların tamamını tekrardan izleyelim;

ADAY ADAYLARI ARANIYOR

AK Parti seçim sürecinde 54 aday adayı ile sahaya indi. Fakat milletvekili adayları belirlendikten sonra aday adayları birden ortadan kayboldu. Parti SKM’sinden gelen fotoğraflara ve adayları takip eden ekiplere sorduk.

Aday adaylarından kimleri gördünüz dedik, en yoğun takibi Mehmet Karaoğlu, İbrahim Kul, Adnan Cevher, kadınlardan da Hatice Öztürk ile Zahra Ermiş yapıyormuş. Cevat Birinci ile Sultan Varlık sadece kendi bölgelerinde adayların çalışmalarına katılıyormuş. Bu isimlerin yanında Ömer Topaloğlu, Hızır Ali Deniz, Serkan Piyale, Yusuf Cevahir isimleri de çalışmalarda görülmüş. Aday adaylıkları sürecinde ‘gösterilsek de gösterilmesek de bu davanın neferiyiz, 24 Haziran’a kadar sahalardayız diyen onlarca aday adayı bırak tüm seçim çalışmalarını kendi bölgelerindekilere bile katılmıyorlarmış. Parti SKM’sinden özel davet bekleyenler varmış. Madem öyle SKM hepsine yazsın o zaman görev diyenler de yok değil, fakat aday adayı iken nefer olanlar kendilerine gösterilmeyince programlardan seker olmuşlar ve bu adayların da oldukça dikkatini çekmiş. Katılım gösterenlerle göstermeyenler SKM tarafından not alınıyormuş. Kendileri ile iliği ne tür bir yaptırım uygulanır bilemeyiz ama belli ki bu mesele bayağı sıkıntı yaratmış ve eksi not alanlar için ileride sıkıntı olabilirmiş.

TRABZONSPOR KARIŞACAK!

Trabzonspor’da Ağaoğlu’nun gelişi ile kulüpte her gün dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Son olarak eski başkanı denetleyeceğini söyleyen Ağaoğlu, Tüzük kongresi için kolları sıvadı. Bordo Mavili kulübün tarihini ilgilendiren bu kongre Için çalışmalar sürerken önümüzdeki haftalarda net adımların atılacağını duyacağız.

Kulağımıza gelen bir başka duYum ise bir hayli dikkat çekici. Trabzonspor’da üyeler için toplu araştırma başlatılmış.

Ağaoğlu ve yönetimi Trabzonspor’a üye olmuş delegelerin geçmişini inceleyecek. Tabi bu durumdan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde üye yapılan 1200 kişi de etkilenecek.

Yapılacak olan bu derin soruşturma sonucu olası bir kongre öncesi bu 1200 üyenin üyeliklerinin iptal edilmesi gündeme gelebilirmiş. 1200 kişinin üyelik iptali Aralık seçimleri öncesi Trabzon’da bomba etkisi bırakacağı kesin. Çünkü Hacıosmanoğlu her fırsatta bir başka baharın mesajını verirken en çokta bu oylara güveniyordu. Bu iş çok su kaldırır, bakalım sonuç ne olur.

TRABZON'DA TOMOGRAFİ  CİHAZI TRAFİĞİ

Son günlerde haber merkezime sürekli Kaşüstü'nde bulunan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan tomografi cihazının çalışmadığı ihbarı geliyordu. Yoğun gelen telefonlar üzerine bizde 61saat.com olarak hastanede bulunan neden çalışmadığını bunun bir mağduriyete yol açıp açmadığını araştırdık. Öğrendiğimiz bilgilere göre hastanede bulunan cihaz 7 yıllıkmış ve cihazın çalışması için gerekli olan tüp bitmiş. Hastane yetkilileri dört koldan cihazın tekrar çalışması için tüp arıyorlarmış. Peki mağduriyet oluşuyor mu? Bunu da hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Hülya Kılıç Yılmaz'a sorduk. Yılmaz tüp arayışlarına devam ettiğini bize yineledi ve tomografi ihtiyacı olan hastaları herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için Numune Hastanesine sevk ettiklerini belirtti. Mağduriyet yaşanmaması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtip acil hastalar içinse 112'ninde desteğiyle KTÜ Farabi Hastanesi ve yine Numune Hastanesini kullandıklarını belirtti.

İYİ PARTİ’NIN İLÇELER SORUNU VE COŞKULU İFTARI

İyi Parti dün akşam coşkulu bir iftar programı gerçekleştirdi. Masalarda yaptığımız kulislerde herkesin bir hesap yaptığını gözlemledik. Dillerde bir hesap vardı ki taa Örs’ün yerel seçimlerde Büyükşehir’e belediye başkan olduğu dönem. O zaman da 18 ilçeden oy istemişti Örs şimdide. Trabzon’da iyi parti Hüseyin Örs ile merkezde iyi bir oy yakaladı. Fakat ilçelerde iyi partinin kongrelerini takip edenler bilir, öyle istenilen bir katılım sağlanamamıştı. O nedenle ilçeler Örs için büyük bir handikap, zaten saha da bunu gösteriyor. Örs Belediye Bakanlığı seçimlerinde 2014 yılında MHP’den aday olarak 50 binin biraz üzerinde oyla seçimin 3. İsmi olmuştu. SP’nin o zamanki adayı Dursun Ali Düzenli’de 18 bin oyda kalmıştı. Yerel seçimler kişilere oyların verildiği seçimlerdir, bu nedenle Örs’ün öne çıkan kimliğinin ve sevecenliğinin bu kez skorborda nasıl yansıyacağı merak konusu.

Demeli oraya da geldi

İYİ Parti'nin 1'inci sıra milletvekili adayı Hüseyin Örs geçtiğimiz gün teşkilatı bir iftar yemeğinde topladı. Çok sayıda misafir bu davete katıldı. Ama iki isim vardı ki gözler hep onların üzerindeydi. Bunlardan biri MHP Eski İl Başkanı Muammer Demeli oldu. Demeli, İYİ Parti kurulmadan önce MHP'nin içerisindeki muhalif kesimde yer aldı. Hatta Trabzon'da düzenlenen toplantılarda başı çeken isimlerden biriydi. İYİ Parti kurulduktan sonra ise İYİ Parti'ye geçmedi. İşin tuhaf kısmı ise Demeli, geçtiğimiz haftalarda MHP'nin aday tanıtım programına katılıp, Nihat Birinci'yle yan yana fotoğraf verdi. Geçtiğimiz günde Örs'ün iftarında ön sırada yer aldı...

Saka protokole oturmadı…

Diğer bir isim ise İYİ Parti Trabzon'un kurucu il Başkanlığını yapan Hasan Saka oldu. Saka, erken seçimlerin açıklanmasının ardından şok bir açıklamayla partisinden istifa ettiğini bildirmişti. Saka salona girer girmez, partililer hemen yanına gitti, her gören sarıldı ve başkanım demeye devam etti. Neredeyse bütün salon Saka ile tokalaştı görüştü... Partili yöneticiler Saka'ya protokolde oturmasını teklif etse de Saka bunu kabul etmedi ve arkadaşımla geldim diyerek arka masalarda oturmaya devam etti.

İYİ Parti'de teşkilat tam takır işliyor ama teşkilatın dışına çıkılması gerekiyor, kapalı kutu gibi kalmaları hep aynı kitlelerle isimlerle buluşmaları, hedeflerine ulaşmakta güçlük çekeceklerinin işareti gibi gözüküyor.