ÖZEL YAPINCA CEZA BÜYÜKŞEHİR YAPINCA... 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi özellikle ilçe belediyeleri ile döküm sahaları konusunda büyük sorun yaşıyor. İlçelerde döküm sahası olmadığı için, vatandaş arazisinden izin alınıp döküm dahi yapılsa ilgili kurumlara yapılan ihbarlarla gerek belediyelere gerek özel şirketlere cezai müeyyide uygulanıyordu. 
Fakat geçtiğimiz günlerde Trabzon’un Yomra İlçesi İkisu yolunda Fen İşleri daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yol inşaatında çıkan hafriyatların döküm sahası olmayan Kaşüstü’ndeki hem de dere yatağına boşaltılması tepkiyle karşılandı. 

Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın inşaatında döküm sahası ile ilgili kanunların çiğnenip, özel sektörde başka firmaların aynı alan veya benzer şekildeki anlaşmalı arazilere döküm yapması halinde cezayla karşı karşıya kalmaları şaşırtıcı. 
İlçeler arasında büyük bir sorun olan bu döküm krizi ile ilgili bakalım Fen İşleri Daire Başkanlığı nasıl bir savunma yapacak. 


ESKİ VALİ KARARLIYDI YA YENİSİ 

Trabzon’un eski valisi Abdil Celil Öz Trabzon’daki balıkçı barınaklarının amacı dışında kullanılanlarının bakanlıktan gelen yazı nedeniyle yıkılacağını ifade etmişti.  Kendisine ‘Bu karar Trabzon’da uygulanacak mı? Sorusuna ise büyük bir kararlılıkta ‘Tabi ki bakanlık yazısı var’ cevabını vermişti. 
Fakat Öz’ün gitmesinin ardından yaşanan darbe olayıylada damların yıkılması meselesi gündem dışı kaldı. 
Trabzon’un yeni valisi Yücel Yavuz bakanlığın kararının yerine getirilmesi için aynı kararlılığı sürdürür mü bilemeyiz.

Eski kararların darbeden sonraki denemde ne kadar dikkate alınacağını kestirmek zor fakat devlette devamlılık esastır ve bu nedenle ilerleyen süreçte damların yıkılması meselesinin yeniden gündeme geleceği kesin fakat zamanı nı kestirmek tabi ki zor. 
Trabzon’da balıkçı çekek yerleri devlet tarafından cüzi bir miktarda balıkçılara verilmiş, fakat birçok balıkçı, yüksek meblalar karşılığında bu yerleri işadamlarına devretmişti. 


TRABZON AK PARTİ’DE DARBE KRİZİ 

Tüm Türkiye Demokrasi nöbetine devam ederken Trabzon Ak Parti il başkanlığında da 7/24 ışıklar hiç sönmüyor. Demokrasi nöbet çizelgesindeki parti üyeleri sadece partide durmakla yetinmeyin saatine bakmaksızın gelen her vatandaşın taleplerini de dinleyip çözüm üretme gayretine gidiyor.
FETÖ terör örgütüne mensup memurların bir bir açığa alınması ile ‘Devlet KPS’siz memur alacak dedikodusunun iyice yayılması, ve buna hükümet kanadından net bir açıklama yapılmaması partililerin işini bayağı zoraştırıyor. 
Partiye gelenler ‘Paralelcilerden boşanan yere kızımı, oğlumu, eşiğimi yerleştirin’ taleplerinde bulunuyor.

Her ne kadar resmi olarak KPS’siz memur alınacak diye bir açıklama yapılmasa da yalanlanmaması nedeniyle vatandaşlar büyük bir beklentiye girmiş durumdu. 
Hükümet kanadından bir açıklama gelene kadar da teşkilatlardan ve vatandaşlardan gelen bu taleplerin her geçen gün artacağı gün gibi ortada. 



DEMELİ: MİLLET APTAL DEĞİL 

MHP Trabzon'da bugünlerde biraz sessiz...  Darbe nedeniyle muhalefette olan sessizlik MHP’deki kongre sürecini gündemden kaldırdı. 
Eski il başkanı Muammer Demeli ile süreci konuştuk. Demeli bu durumda kongreden bahsetmenin yanlış olacağını söylüyor ve MHP'nin darbe girişimi sonrasında gereğini yaptığını belirtiyor...
Darbenin önlenmesinde kimin zerre kadar etkisi varsa teşekkür edilmesi gerekildiğini belirten Demeli, "Millet şu anda sessiz düşünüyor. Bu durumlar geçince millet sorularını soracak.. Türk milleti aptal değil. Gerekeni yapacaktır..." yorumunda da bulunuyor..

Yeni il başkanı Nihat Birinci hakkında da konuşan Demeli siyaseten kimseye kırgan olmadığını ve olmayacağını söylüyor. Ne isterlerse de bir telefon uzaklarındayız diyor..
Bakalım Demeli'nin vurgu yaptığı zamanı gelince sorular sorulacak yorumunun altından neler çıkacak? 


CANALİOĞLU İSTANBUL'DA ROTA ÇİZER Mİ?

Trabzon Belediye Başkanlığı ve milletvekilliği yapan Volkan Canalioğlu ramazan ayı boyunca Trabzon’daydı şimdi ise İstanbul'da ziyaretler yapıyor. Trabzonlu belediye başkanlarını ve dostlarını ziyaret etti.
Beylikdüzü Belediyr Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de bir araya gelerek ilçede ziyaretler yaptılar. 
Volkan abi İstanbul'da büyük ilgi görüyor. Gurbetteki Trabzonlular kendisine, "Volkan abi gel İstanbul'da kendine rota çiz biz her daim arkandayız" diyor..
Hatta bazı eğitim kuruluşlarından da kendisine yöneticilik teklifleri geliyormuş...
Canalioğlu ne düşüyor bilmiyoruz.
Volkan abi İstanbul ziyaretlerinin ardından Ankara'ya döndü.

Orada da ziyaretlerini yapacak. Kendisi için "seçimdeki gibi dolaşıyor ziyaret yapıyor helal olsun " yorumunda bulunuyorlar.
Canalioğlu hafta sonunda da Trabzon'a gelecek. Önümüzdeki ay oğlunu evlendirecek. Davetiye yazmaya başlamış..
Şimdiden hayırlı olsun diyoruz..


ALTUNBAŞ İŞİ SIKI TUTUYOR 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Trabzon meydanında demokrasi nöbetleri aralıksız devam ediyor.
AK Parti Trabzon Ortahisar teşkilatı da aynı şekilde 20 gündür meydandaki demokrasi nöbetinde yerini alıyor..
Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ekibini demokrasi nöbetleri konusunda uyarıyor ve eksiksiz olarak meydanlarda görmek istediğini üstüne basa basa söylüyormuş..
Ekibi de Altunbaş’ın bu kararlılığına harfiyen uyuyor,
Mahalle başkanlarına  varana kadar her gece meydanda nöbette yerini alıyor. Ortahisar gerek diriliği, gerek işe sahiplenişi, ikramları ve organizasyonları ile halktan tüm not alıyor. 
Altunbaş’ın darbe girişiminin önlenmesi  ile ilgili tespiti ise hayli ilginç... 
“Bu darbe girişimini iki şey engellemiştir. Biri başkomutanın diğeri de  meydanlardaki bu insanlığın deliliği...”
Evet günlerdir yatak yüzü göremeyen Temel başkan ve ekibi bu süreçte herkesin takdirini kazandı...