AK PARTİ, FABRİKA AYARLARINA NASIL DÖNECEK(MİŞ)
Ankara kulislerinde iddia o ki, Ak Parti teşkilatlarında fabrika ayarlarına, 2002’deki milletvekili seçilenler arasında il başkanlığına atama yapılarak dönülecek(miş).
Bu konuda genel merkezin bir karar aldığı yolunda söylentiler var.
Ve her ile atanan koordinatörlerin özellikle 2002’deki seçimlerde milletvekili olanlarla sıkı diyalog kurarak sürece dâhil etmeleri istenmiş.
Şimdi Ankara’da bu konuşuluyor. Ve bunun üzerinden yorumlar ile stratejiler geliştiriliyor.
Peki, bu gelişmenin lokal olarak Trabzon’a yansımasa nasıl olur?

İşte bütün mesele bu. 
Ve bu meseleyi şöyle bir irdeleyelim.

OKLAR, ASIM AYKAN’I İŞARETLİYOR
Ak Parti genel merkezinin fabrika ayarlarına dönmek, metal yorgunluğu alan teşkilatlara yeni bir ivme kazandırmak için yapacağı hamlelerde, 2002 genel seçimlerinde milletvekili olanlar arasından il başkanı belirleme işi, Trabzon’a nasıl yansır.
Ak Parti’nin 2002’deki milletvekillerinden parti ile ilişkisini kesmemen üç kişi var.
Biri Asım Aykan.
Biri Faruk Özak
Biri Kemalettin Göktaş.
Cevdet Erdöl ise rektör olarak görev yaptığından olası eski vekilde il başkanı adama kulvarının dışında.

Bu üç isimden bir adım öne Asım Aykan çıkıyor.
Aykan, il başkanı olarak atanır mı?
Pek ihtimal vermiyoruz. Aykan’ın siyasi senaryosunda büyükşehir belediye başkanlığı olun, milletvekilli yeniden olur ama il başkanlığı için hevesli olmaz.
Hem siyasete ısrarlı ricası ile soktuğu Haydar Revi’ye karşı da bir oluşum içinde olmaz, Revi ile iyi referans verir.
Kısacası genel merkezin eski milletvekillerinden il başkanı arama işi, Trabzon için pek geçerli olmayabilir.

KORAY AYDIN’IN EN YAKININDAKİLER
Koray Aydın’ın Trabzon özelinde en yakınındaki iki isim Şükrü Kuleyin ile Hüseyin Örs, yani bir parti oluşumu ile ilgili olarak sosyal medyada çok ince ama yeni parti kuruldu kurulacak mesajlar veriyor.
Bu durum, Koray Bey’in de Meral Akşener ile hareket edeceğinin bir sinyali olarak değerlendiriliyor.
Şükrü Kuleyin’i aradık. Yeni partinin kurulması ile ilgili çok detay çalışmaların yapıldığını belirtti. Hatta kendi Ankara’dan İstanbul’a gidiyordu. İstanbul’a gidişinin de sebebini yeni parti kurma toplantılarına katılmak olduğunu belirtti.
Kuleyin, “yeni parti ben Kuvay-ı Milliyeciyim diyen herkese açıktır” dedi. Kuleyin’e Trabzon ayağını sorduk. Beni şu aşamada bilgi vermeye zorlama dedi.
Kuleyin ve Örs’ün sosyal medya paylaşımlarında yeni parti ile ilgili verdiği mesaj Trabzon özelini de hareketlendirmedi değil.

MERKEZ SAĞ SOL VE MİLLİYETÇİLER
Meral Akşener’in yeni partisi, merkez sağ, sol ve milliyetçileri bir çatı altında toplayacak.
Trabzon’da yeni partinin kurucu il başkanlığı için kulisler çok çok hareketli.
Bakın kimlerin adı geçiyor.
Şadan Eren: Eren’in yeni partiye geçip Trabzon kurucu il başkanı olması zor bir olasılık da olsa adı kulislerde geçiyor. Eren, siyaseten Hisarcıklıoğlu’nun dediğini yapar. Hisarcıklığıolu şu sıralar nötr..

Gürol Ustaömeroğlu: Mimarlar Odası başkanı Ustaömeroğlu kulislerde sık adı geçenler arasında
Yılmaz Odabaş: Odabaş’ın da adı, il başkanlığı için geçerken, onun Ortahisar ilçe başkanlığı için de ajandaya adı yazıldığı ifade ediliyor.
Hüseyin Örs: Yeni oluşum, Örs’e her türlü ekonomik özgürlüğünü sağlayarak il başkanlığına getirilmesi ile ilgili bir çalışması olabilir. Hoca, KTÜ’deki görevinde istifa etme zorunda kalacak.

Ali Akar: Uzak bir ihtimal de olsa, adı geçiyor.

O İŞ ADAMINDAN İLGİNÇ İDDİALAR
Bu sözler bir ünlü iş adamına ait.
O iş adamı Ayhan Sürmen.
Bakın Sürmen ne diyor
“Bir kanunen kaçak işyeri ve bahçesinin 15 Temmuz öncesi FETÖ’cü hakimlerle korunarak yaptırıldıktan sonra, hakimlerin FETÖ’den alınmasıyla işyerinin kaçak olduğuna hukukun karar vermesine rağmen bu işyerinin hukuka rağmen kapanmaması mücadelesi veren Trabzon Milletvekillerimin ve Belediye başkanımın bu işyeri sahibinin FETÖ’den soruşturulduğunu bildikleri halde bu işyeri için hukuku değiştirme çabalarını gördükçe kimse bana Trabzon da siyaset bürokrasi ve belediyelerin FETÖ’den arındığı iddiasında bulunmasın koskoca bir yalan demiş olur. AK Parti’mi ve Reis yemin ederim bunların eline bırakmayacağız. Hepsi bu partiden temizleninceye kadar mücadele devam edeceğiz..”
Bu iddialar yenilir yutulur değil.
Ayhan Sürmen’i hem parti il başkanlığı hem de savcıların kesinlikle dinlemesi gerek.
Bu iddiaların karşılığına gelen kişiler kim.?
Kimler Sürmen’i böyle sert bir tahlil yapmaya zorladı.
Sahi… Neler oluyor Trabzon’da.

 O CAMİ İÇİN DERNEK KURULDU
Trabzon’da yapımı düşünülen protokol camii, hayırseverler tarafından yapılması ile ilgili bir ilke kararı ortaya çıkmıştı. Bunun için de derken kurula çalışmaları yapıldı ve bitti. Dernek başkanlığına eski bakanlardan Erdoğan Bayraktar’ın getirileceğini daha önce buradan sizlere duyurmuştuk. Şimdi derneğin yönetimi de belirlendi.
İşte o yönetim.
Adı: Trabzon Alemdar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği. 12 kurucusu var: 1-Erdoğan Bayraktar, 2-Kâzım Şengöçgel, 3-Mecit Altıner, 4-Mehmet Atmaca, 5-Mehmet Kıroğlu, 6-Mehmet Öztürk, 7-Vahap Kantıoğlu, 8-Oğuz Bayraktar, 9-A. Hamdi Bayraktar, 10-Fatma Yılmaz, 11-İrfan Altıner, 12-Mehmet Eroğlu.