TRABZON’DA KORUMA KURULUNDA NELER OLUYOR? 

Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunda ilginç görevden almalar devam ediyor gibi.. 

Koronalı günlerde herkes evine kapandığı günlerde kurulda hareketli günlerin yaşanması, kamuoyunun da dikkatinden kaçmıyor.

Kurulun sözleşmesi avukatı Yaşar Salih Paşaoğlu ile ilgili sözleşme askıya alındı.. 

Bu ilginç sözleşme feshinden sonra bir başka haber de kulağımıza geldi.. 

Kurul başkanı Doç Dr Cengiz Tavşan’ın da bu görevi sonlandırıldı.. 

Konu ile ilgili 61saat.com olarak bu iki durum hakkında ilgililerden bilgi almak isterdik ama kimse konuşmadı..

Kimi benim bilgim yok dedi.. 

Kiminin telefonları dün Pazar olduğu için ulaşılamadı.. 

Trabzon Tabiat Varlıklarını koruma kurulundaki bu değişiklikler ilginç boyutlara da geldi. 

Daha öncede kurul başkanlığına vekalet eden Serpil Yüksel de görevinden alınmıştı…

KORONA GERÇEĞİ VE TRABZONSPOR 

Trabzonspor, Trabzon’dan yönetilmelidir diyen bir grup var Trabzon’da.. 

Kendilerince haklı bazı gerekçeleri var.. 

Bu iddiada bulunanlardan biri de Divan kurulu üyesi Hasan Kandaz…

 Kandaz der ki..

 Korona nedeni ile Trabzonspor’un başkanı, as başkanı ve başkan yardımcılarından çoğu, Trabzon’a gelemiyor.. Korona buna engel.. 

Ve doğal olarak da Trabzonspor başsız kaldı… 

Hasan Kandaz gibi düşünenler olduğu gibi düşünmeyenler de var..

Ancak koronalı günler Trabzonspor’da bu unutulmuş, üzeri örtülmüş tartışma konusunu yeniden gündeme getirdi..

ANADER’İN KARANTİNADAKİLERE JESTİ

Trabzon’un eğitim STK’sından Anader, şehirde yurtlarda karantinada olanları unutmadı.. Derneğin yetkili ismi Havva Yetimoğlu Demir Gülbahar Hatun KYK giderek, Anader adına tatlı ve kitap hediye etti.. Trabzon baklavası ile Ali Fuat Başgil’in Gençlerle Başbaşa kitabına veren, Demir doğal olarak Karantinadakiler ile yüz yüze görüşemediğinden yurdun anonsundan  seslendi.. Demir,  şöyle dedi..

“Sizleri ANADER Kurucu Başkanımız Sayın Asım Aykan Beyefendinin selamı ile selamlıyorum.

Dünyanın farklı bölgelerinden Covid-19 virüsü nedeniyle karantinaya alındığınız şehrimiz Trabzon’a hoş geldiniz. Hepinizle ayrı ayrı konuşup hepinizi tanımak isterdik. Ne yazık ki içinde bulunduğumuz bu süreç bizlere bu imkânı verememektedir. Ama her ne olursa olsun ve Dünyanın neresinde olursanız olun Devletimiz hep yanınızda olmuştur. Çaresiz kalan hiçbir vatandaşın çağrısına sessiz kalmayan devletimiz sizlere de kol kanat açmıştır. Sizleri Ortahisar Gülbaharhatun KYK öğrenci yurdunda misafir etmektedir. 

Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünün gereği olarak Devletimiz, her bir kurumu ile emniyet ve sağlık teşkilatı ile sizlerin sağlığı ve huzuru için insan üstü gayret göstermektedir. Sizler var olduğunuz sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır.

Sadece kendi ülkesinin değil Dünyanın pek çok ülkesinin de tıbbi malzeme ihtiyacını karşılayan devletimizin ne denli güçlü olduğu sizlerin de malumudur. 

Şimdi her biriniz bu mübarek Ramazan ayında ailesinin yanında olmayı arzu ederdi ancak bu şimdi mümkün olmadı. İşte tam da burada bizi de ailenizin bir parçası olarak kabul etmenizi, sizlere takdim edeceğimiz hediyemizi kabul etmenizi rica ediyoruz. Karantina dönemi bitip hayat normale dönünce inşallah sizleri şehrimizin balkonu diye tabir edilen Boztepe’de meşhur Trabzon simidi ile semaverde çay içmeye bekleriz. 

En kısa zamanda sağlıklı günlerde buluşmak ve muhabbetleşmek temennisi ile sizleri Karadeniz’in incisi, kadim şehrimiz Trabzon ve Anader ailesi adına selamlıyor, hepinize saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.”

O KÖPRÜ, ERDEM ŞEN VE EYFEL KULESİ 

Arsin’de tartışma konusu olan sahildeki köprünün yapımını bir önceki belediye başkanı Erdem Şen gerçekleştirdi..

Şimdilerde tartışma konusu olan köprü ile ilgili olarak Şen’in önerileri var.. Bir kere o köprü değil diyen Şen, yeni düzenleme ile ilgili olarak şunları önerdi..

“Köprünün aydınlanması, ışıklandırılması ilk zamanlar çok iyiydi ve gece müthiş bir ambians oluşuyordu. Ayrıca boyası soldu. Eyfel kulesi de çelik yığını olarak nitelendirmişlerdir ama şimdi milyonlarca turist çekiyor. Düğün fotoları, meraklılar, fotoğraf tutkunları ve sahili merak edenler  burada toplanıyor.. Ayrıca köprüyü bir tarafa koyup o sahile bir kaykay pisti , bir macera parkı yapmak lazım, Büyükşehir sağolsun ödemeleri yapıyor , sahil dolgusunun 1-2 yıllık daha borcu kaldı. Şimdi yeni şeyler yapmak lazım..”

Şen’in önerileri hakikaten güzel. Bu arada bir bilgi notu daha.. Söz konusu seyir terası olarak yapılan yer bizzat Arsin Belediyesince yapıldı. Yani TOKİ tarafından yapılmadı..

SİYASİ İRADE BAKANLIĞA BAKTI; ŞAŞTI… 

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü - T.C. Kültür ve Turizm ...Trabzon Kültür Turizm İl Müdürlüğüne atama ile ilgili olarak her gün yeni bir gelişme oluyor.. 

Şimdi de Ak Parti içinde bir ciddi görüş ayrılığı oluştu…

İl Başkanı Haydar Revi’yi şu ana kadar 30’a yakın isim önerildi.. 

Bu isimlerin içinden mi atama yapılacak, bilinmiyor.. 

Ancak ilginç bir gelişme yaşandı.. Dendi ki bir ara Kültür ve Turizm bakanlığında görevli daire başkanlığı altında çalışan bir uzmanı atayalım.. 

Ve bu sanki kabul gördü.. Ama ilginçtir, Bakanlıkta bu düzeyde görev yapan Trabzonlu bulunamadı.. 

Hatta bir üst mevkide bile bulunamadı.. Bu da şu gerçeği ortaya çıkardı… 

Bütün bakanlıklarda her görevde Trabzonlu var.. Kültür ve Turizm Bakanlığında yok…. 

Bu ilginç durum, siyasi iradenin yerel isimlerini de şok etti..

TURGAY ŞAHİN NEYİN PEŞİNE DÜŞTÜ? 

TRABZON BELEDİYESİ KADINLARA ÖZEL OTOBÜS MÜ TAHSİS EDECEK?CHP’nin büyükşehir belediye meclis üyesi Turgay Şahin’in şu sıralar gündeminde Trabzon’da bazı STK’lara tahsis edilen tarihi konak ve evler var.

Şahin, bu tahsislerin hep siyasi yaklaşım ile gerçekleştiğine dikkat çekerek mesela, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti de benzer binalardan birini istedi verilmedi.

Mesela Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de istedi verilmedi derken, Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, Yavuzselim Vakfı, Kanuni Vakfı, İmam Hatip Lisesi mezunları derneği gibi bir çok iktidar yanlısı STK’ya binalar tahsis edildi dedi…

Sırada bazı STK’lara da tahsis söz konusu diyen Şahin, büyük bir adaletsizlik var dedi..