iL BAŞKANLIĞINDA GERGİN ANLAR

Ak Parti Ortahisar ilçesi Kadın Kolları başkanı ataması krize dönüştü. Peki neden kriz yaşandı? Detaylar neler anlatalım. Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Bahar Ayvazoğlu, Ortahisar Kadın Kolları Başkanlığı için Kadriye Yılmaz ismini önerdi. Geçtiğimiz gün Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım Medya Başkanı Tuba Köksal Trabzon’a geldi. Bu atama için de Ak Parti Trabzon İl Binasında teşkilatla bir araya gelindi. Bazı yöneticiler, atanan ismin Trabzon teşkilatlarıyla istişare edilmeden atandığını söyleyerek, kısa süre sonra seçim olduğunu başarının yakalanamayacağını iletti. Partiye 6 ay önce üye olan ve aslen Tokatlı olan ismin Ortahisar Kadın Kolları başkanı olarak atanmasının doğru olmayacağı ifade edildi.

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım Medya Başkanı Tuba Köksal, kararının net olduğunu belirterek teşkilata itirazlarından ötürü tepki gösterdi. Hatta tepkinin boyutu o kadar fazla olmuş ki hem partililer hem de vatandaşlar bu duruma şaşırdı.

Bu kararın ardından Ortahisar’da hizmet veren kadın kolları teşkilatında da çatlaklar oluştu. Uzun süredir partiye hizmet veren kadın kolları ekibi, yeni ismin dayatma şekilde Ortahisar’a atandığını ve şehri tanımadığını söylüyor. Kadın kolları teşkilatı 10 senedir Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev gezdiklerini belirterek, “Seçime uzun süre olsa deneyim kazanır ama buna vaktimiz yok. Seçime az bir süre var. Deneyimli isimler burada olmalı. Bu şekilde başarı sağlanamaz. Bunun vebali kimin olacaktır?” diyerek görev almak istemediklerini iletti. Bakalım önümüzdeki günlerde nasıl bir süreç yaşanacak?

REVİ KİME TAMAM KİME DEVAM DEDİ

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi dün sabah saat 08.00 itibariyle akşam 17.00’a kadar yönetim kurulu üyelerinden Trabzon’da olanlar ile tek tek görüştü. Kimisiyle 15 dakika kimisiyle 3 dakika görüştü. 50 yönetim kurulu üyesinden 7-8 kişi başkan ile görüşmeye gelmedi. Gelmeyenlerin hepsi başkan Revi’ye mazeretlerini bildirmişler. Kimisinin cenazesi varmış, kimisi umreye gitmiş kimileri de iş yoğunluğu nedeniyle gelemeyeceğini bildirmiş. Başkan Revi mazeretleri çok inandırıcı olmayanlara soru işareti koymuş. Görüşmelere katılan parti yöneticilerinin birçoğu sahada ‘Ben bırakacağım’ diyordu ama başkanın karşısına çıkınca ‘Sizinle çalışmaktan mutluyum, taktir sizin’ dediler. Demek ki sahada konuştukları atmasyondu, demek ki 50 yöneticinin de 50’si devam etmek istiyordu. Başkan Revi’de toplantıda kimseye seninle devam edeceğiz veya etmeyeceğiz demedi. Genellikle dinledi, teşekkür etti ve yeni dönem için: ‘2019 seçimleri daha çok koşacak daha çok partiye zaman ayıracak arkadaşlara ihtiyacımız var’ uyarısını yaptı. Yani dedi ki artık öyle toplantıya gelmeyeyim, ilçe toplantısına katılmayayım, saha çalışmasına gelmeyeyim, aidatımı yatırmayayım demek yok. Revi bunları özellikle söyledi ki, hızlı çalışma temposuna ayak uyduramayacak olan, yukarıdaki konularda taviz verenler ‘biz yokuz desin’. Ama dedik ya kimse ‘Ben devam etmeyeceğim’ demedi. Herkes ‘Sizin kararınıza saygılıyız’ ifadesini kullandı. Revi’nin istifasını istediği Murat Zeki Solak’ın davete katılıp katılmayacağı merak konusu idi, Solak davete icabet etti. Güzel de bir sohbet ettiler. Yeni dönemde Solak devam eder mi? Bunun cevabını Haydar Revi bile veremeyebilir. Çünkü bu dönem genel merkezin ve Ankara’nın müdahalesi çok daha fazla olacaktır. Tüm il yöneticileri il başkanı gibi genel merkez bölge sorumlusunun da görüşeceğini ve sonunda listesini Cumhurbaşkanının önüne gideceğini belirtelim.

SADRİ ŞENER NEDEN GELMİYOR?

Trabzonspor’un şampiyon başkanı Sadri ŞenerBilindiği üzere Trabzonspor’a son 8 yıl içerisinde kupa kazandırabilen tek başkan. Türkiye Ligi Şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı kazandırdı. Bu kupaların hepsinde de Şenol Güneş imzası var. Sadri Şener’in başına gelen 2010-11 felaketini bilmeyen yoktur. O dönem kimse yanında olmadı. Zaten ondan sonra da Şener’i pek Trabzonspor tribünlerinde göremedik. Bazı kesimler İbrahim Hacıosmanoğlu onu mahkemeye vermiş niye gelsin diyorBazı kesimler Kupası çalındı kimse arkasında durmadı niye gelsin diyor Bazı kesimler Trabzon’a küstü gelmiyor diyorBunların hepsi bir yana kulağımıza gelen son bilgi ise oldukça dikkat çekiciydi. Şampiyon Başkan Sadri Şener Trabzonspor stadına Şenol Güneş’in ismi koyulduğu için çok kızgın.Çevresine stadın ismini “Şenol Güneş koymuşlar. Ne alaka, ben niye geleyim oraya” diyip sitem ediyormuş. Sadri Şener’in Güneş’e kızgınlığını bilmeyen yoktur. Hatırlanacağı üzere Sadri Şener Trabzonspor stadyumunun açılışına da Şenol Güneş yüzünden gelmemişti.

TRABZON’DAKİ PROJE ÜNLÜ MİMARA TESLİM

Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİAD) tarafından projelendirilen ve Trabzon’da bin 500 kişinin istihdamı hedeflenen, Arsin’de 223 dönüm arazi üzerinde kurulacak Mobilya Kent Projesi için önümüzdeki ay talep toplanmasına başlanacak.

MOBİAD Başkanı Alper Bektaş ekibiyle birlikte projeye büyük önem veriyor. Nisan ayı sonunda Mayıs ayı başında da lansman toplantısı gerçekleştirilecek. Proje en ince ayrıntısına kadar hazırlanacak. Hatta projeyi tanınmış bir isim ele alacak. Bu isim Mimar Bünyamin Derman. 1990’ların başından bugüne kadar girdiği ulusal ve uluslararası çok sayıda yarışmadan 6’sı birincilik olmak üzere çok sayıda ödül ve mansiyon kazanmış, jüri üyelikleri yaptı. Derman ayrıca projenin Vodafone Park’ın mimarı.

Başkan Bektaş, Ticari anlamda Trabzon’da olan firmalarımız, Trabzon’daki piyasanın 3’de 1’i maliyetine burada yer sahibi olabileceğinin de müjdesini verdi.

Mobilyacı İşadamları Derneği’ni kuran ekip, STK’ların sadece tabeladan ibaret olmadığını ve istenildiğinde önemli projeler imza atabildiğini gösteriyor. Hatta bunu 5 yıl gibi kısa bir sürede olgunlaştırıp hayata geçirilmesi diğer STK’lara da ders niteliğinde bir adım.

SEN ANLAT KARADENİZ SÜMELA’DA MI?

San anlat Karadeniz ekibinden oyuncular, setten fırsat buldukları sürece Trabzon’un tarihi turistik yerlerini gezmeyi de ihmal etmiyorlar.

Ekibin oyuncularının en çok hayran kaldığı yerlerden birisi de Sümela Manastırı bölgesi, Doğasına hayran kaldıkları bu bölgede yöresel lezzetlerinde tadına bakan ekip, coğrafyanın güzelliğinin inanılmaz olduğunu belirterek diziden bir sahnenin o bölgede çekilebileceğini ifade etmişler.

Ekibi Sümela Tesisleri sahibi Mehmet Aktürk ağırladı.

Aktürk ile sohbetlerinde Trabzon’u ve Trabzon insanını çok sevdiklerini Trabzon’da olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etmişler.

Haftalardır reyting rekorları kıran ve en çok izlenen Sen Anlat Karadeniz Dizisine olan tepkilerin de azaldığı bu günlerde dizi oyuncularının Trabzon’a olan sevgileri de mutluluk verici oldu.

61SAAT YAZDI, BÜYÜK SORUN ÖNLENDİ!

61Saat’in 11 Aralık tarihinde yazmış olduğu "Bahçecik Cezaevi’ndeki bit iddiası ayağa kaldırdı” haberinin kurumları harekete geçirdiğini öğrendik.

Cezaevinde sıcak verilmediği için mahkumlar duş alamayıp saçlarında vücutlarında bitlenmelerin oluştuğunu iddia edilmiş Trabzon İli ve İlçeleri Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulu Başkanı Tayfun Sezeroğlu ise 61saat’e sıcak su aktığını ancak mahkum çokluğundan bu sorunun meydana gelebileceğini söylemişti.

Öğrendiğimiz bilgilere göre 61saat’in haberini okuyan yetkililer cezaevinde incelemelere başlayıp sorunları gözlemlemiş, mahkumlarda bitlenme olmadan alınabilecek bütün önlemler alınmış kısacası büyük bir sorunun önüne geçilmiş oldu.