CHP GENEL MERKEZİ VE TRABZON

CHP Genel Merkezi özellikle büyükşehirlerde belediye başkan adaylarının belirlenmesi ile ilgili olarak çalışmalar başlattığı siyasi kulislerin gündemine düştü. 

Parti genel merkezi, büyükşehirlerin yapısına, siyasi konumuna göre aday belirlemek gibi bir yöntemi hayata geçirecek. İstanbul’da sol kökenli, Ankara’da muhafazakar, Bursa’da, Antalya’da liberal adayla seçmenin karşısına çıkmayı planlayan Genel Merkez, büyükşehir statüsündeki Trabzon’da nasıl bir aday belirleyecek. Konu ile ilgili olarak CHP İl Başkanı Güzide Uzun’u aradık. 

Uzun’a genel merkezin Trabzon ile ilgili bir çalışması olup olmadığını sorduk. 

Uzun bu ay içinde Kayseri’de yapılacak olan il başkanları toplantısında partinin yerel seçimlerle ilgili yol haritasının daha da netleşeceğini söyledi. Kulis bilgilerine bakılırsa, CHP yerel yönetimler seçimlerinde ön seçim uygulamayacak. Merkezden atama ile belediye başkanları belirlenecek. 

Trabzon da doğal olarak bu kapsama içinde. 

Genel Merkezin, büyükşehirlerde isim bazında bir anket çalışması yaptığı biliniyor. 

Trabzon’da bu anket çalışmasında bir iddiaya göre Celil Hekimoğlu önde çıkmıştı. 

Güzide Uzun, CHP’nin Trabzon’da kendi damarından kendi görüşünden kendi ruhundan bir aday göstereceğini söylese de bakalım Genel Merkez, Trabzon için kimi aday gösterecek. CHP’nin kulislerde büyükşehir için ada geçen isimler şunlar..

Ali Akar(DP’nın GİK üyesi) Turgay Şahin(Ortahisar Belediye Meclis üyesi) Burhan Çuhadaroğlu(KTÜ’de profesör) Gürsel Özgür(CHP’nin eski Belediye Başkanı Sefer Özgür’ün oğlu)

ARSİN’DE BU İSME DİKKAT 

Ak Parti’nin yerel seçimlerle ilgili aday belirleme çalışmaları da hızlanmış durumda. 

Tabi, Ankara kulislerinde Erken seçiminde konuşulduğunu hatırlatalım. 

Önce yerel seçimler değil cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılması konusunda Ankara kulisleri kaynayıp duruyor. 

Eğer her seçim zamanında yapılacaksa, yerel seçimler önce yapılacak. 

Trabzon’un küçük ama hareketli, küçük ama siyasi kulisi yoğun, küçük ama siyesi etkinliği bir hayli fazla olan ilçelerden biri Arsin’de, yerel seçimlerde Ak Parti’nin çok adayı olacak. 

Başkan Erdem Şen’in günlü Ortahisar’dan aday olmaktan yana. 

O zaman da bu küçük ilçede kim Ak Parti’nin adayı olur diye de merak ediliyor. 

Kulislerde İyidere Çay Fabrikası müdürü Halil İbrahim Kurnaz’ın ismi artık her yerde telaffuz ediliyor. 

Kurnaz devlet memuru olduğu için konu ile ilgili yorum yapmasa da, her fırsatta Arsin’in sorunları ile ilgilendiği de gözlemleniyor. 

STK temsilcileri, muhtarlar ve ilçenin akil isimleri ile Arsin’in geleceği konusunu masaya yatıran Kurnaz’ın, adaylık sürecinde bakalım tavrı ne olacak?

ÖNCE ANKARA SONRA YÜRÜTME 

Ak Parti Trabzon il yönetimi, bugün Ankara’ya gidiyor. 

İl yönetiminin Ankara çıkartması, yürütmenin belirlenmesinden önce olması, Revi’nin siyasi bir hamlesi olarak yorumlanıyor. 

Yürütmeyi belirleyip sonra Ankara’ya çıkartma yapılması, yönetimdeki küskünlüklerin Ankara’ya yansıması olacaktı.

Şimdi ise yürütme belirlenmede yapılacak Ankara çıkartmasına hiçbir yönetim kurulu üyesi mazeret bildirmeden gelmiş olacak. 

Bir gün sürecek olan Ankara’a çıkartmasında yeni yönetim önce Bakan Süleyman Soylu’yu ziyaret edecek, sonra mecliste milletvekilleri ile buluşacak. 

Bu arada, Revi il yönetimini  ilk toplantısında bütün üyelerinden mal beyanları bilgisini de almış. 

Revi’nin ikinci dönemi daha bir ilginç uygulamalar ile devam edeceğe benziyor.

BAŞÖRTÜSÜ MAĞDURU AVUKAT, AK PARTİ İL YÖNETİMİNE GİRDİ 

Trabzon’da avukatlık yapan ve daha önceden de Ak Parti İl Kadın Kolları Yönetimi’nde yer alan Av. Seda Taflan, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Ak Parti 6. Olağan İl Kongresi sonucunda il yönetimine girdi.

Başörtüsü mağduru olduğu için Viyana’ya gitmek zorunda kalan ve orada Viyana Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi ile Siyasal Bilimler Fakültesi’nde öğrenim gören Av. Seda Taflan, 2011 yılında ülkemize dönerek Hukuk Fakültesindeki fark derslerini almış ve 2013 yılında Trabzon’da avukatlık stajını yapmıştır.

2014 yılının Ekim ayından itibaren serbest avukat olarak Trabzon’da çalışan Taflan, 2015 yılında Ak Parti İl Kadın Kolları yönetiminde görev almış ve geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Ak Parti 6. Olağan İl Kongresi sonucunda ise Trabzon il yönetimine girmiştir.

Uzun yıllar ticaret odasında ve Ak Parti Trabzon il yönetiminde aktif olarak görev alan işadamı Mehmet Çelik’in kızı olan Av. Seda Taflan, evli ve bir kız çocuğu annesi.

İYİ PARTİ’DE SAYI DEĞİŞMEDİ  

Önceki hafta, büyük genel kurulun yapan İYİ Parti’nin 80 kişilik idare kurulu içinde 3 Trabzonlu yerini korudu.

Koray Aydın, Hayrettin Nuhoğlu ve Emine Küçükali(Eski Kızılay Başkanı Tekin Küçükali’nin oğlu) genel idare kurulu içinde yer aldılar. 

Genel Başkan Meral Akşener, bu üç isim kurucular arasına da almıştı. 

Şimdi seçimle iş başına geldiler. 

Trabzon il Başkanı Hasan Saka, penguenci TV kanallarının inadına, binlerce insanın Ankara’da bir şölen havasında bir araya geldiğini belirterek, halkın teveccühü ve sevgisi karşısında hiçbir güç dayanamayacak dedi.

 Saka, halk tıpkı sel gibi patladı geliyor diye de iddialı konuştu.

VALİLİK ÖNÜ VE BİR TRAFİK POLİSİ

Trabzon Valiliği önündeki trafik karmaşasını herkes biliyor ve görüyor. Ana yol kenarı bazen iki şerit, otopark haline dönüyor. 

Bu güzergahta görev yapan trafik polislerinin çileden çıkmaması mümkün değil. Ama, bir trafik polisi var ki, güzergah boyunca;

Öyle sempatik

Öyle sevecen

Öyle fair play

Bir görev yapıyor ki, bütün sürücülerin gönlünü fetih etmiş durumda.

Giresunlu olan bu trafik polisinin adı Hüseyin Yeşiltaş.

Sürücülere ikazında samimi, yayalara ikazında sevecen, trafik akışının düzenli olmasında da görev aşkı ile dolu olan Hüseyin Yeşiltaş Trabzon emniyetinin de gülen yüzü olarak vatandaş tarafından çok seviliyor