Büyükşehir’de operasyon

Trabzon Büyükşehir belediyesinde geride bıraktığımız hafta sessiz sedasız bir operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonu Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptı.

Hem Büşükşehir’in oluşumunda hem de TİSK’nin yapılanmasında ta o günlerden bu günlere insan kaynakları daire başkanlığını vekaleten yürüden Nazmi Öztürk’ün bütün yetki ve sorumlulukları elinden alındı. Gümrükçüoğlu, ilgili birime yazı göndererek, Öztürk’ün görev sorumluluklarının elinden alındığı duyuruldu. Bu ani gelişmenin perde arkasında ilginç bir iddia var. İddia o ki, Öztürk, bazı aracılarla, daire başkanlığına asaleten atanması için Gümrükçüoğlu’na lobi yaptı. Gümrükçüoğlu da buna kızarak, Öztürk’ü görevinden aldı. Öztürk da bu gelişme üzerine izine ayrıldı.

Öztürk’ten boşalan insan kaynakları daire başkanlığına vekaletin Ahmet Yoloğlu’nun bakması ile ilgili başkanlık oluru da alındı. Yoloğlu Basın ve Halkla ilişkiler daire başkanlığını birlikte insan kaynakları daire başkanlığını birlikte yürütecek.

EKO park açık mı kapalı mı?

Bayram tatili süresince Trabzonlular Ortahisar belediyesinin Beşirli’de hizmete açtığı eko parkı gezmek istedi ama park tam bitmedi gerekçesi ile halka kapatıldı. Bu konuda bir çok okurumuz bizi aradı park açılmıştı şimdi giremiyoruz kapalı dediler.

Biz de soralım.

Ekopark açık mı kapalı mı?

Açık da bayram tatiminde mi kapalı.

Tam bitmemişe niye açıldı.

Trabzon’u hangi yayladan çalıştı.

İç işleri Bakanı Süleyman Soylu bayramın ikinci günü geldiği Trabzon’dan ayrılmadı. Kayabası yaylasında eşi ve çocukları ile kısa süreli dinlenen Soylu, resmi program yapmadı. Ancak, belli aralıklarla Trabzon’un bürokrat ve siyasekçilerini Kayabaşın’da kaldığı obada kabul etti ve Trabzon’u masaya yatırdı.

Önce il başkanı Revi ile geniş çaplı bir görüşme yapan Soylu’ya Revi teşkilat ile ilgili bilgiler verdi, ilçe kongrelerinde izlenecek yol yöntemler masaya yatırıldı.

Sonra KTÜ rektörü ile görüşen Revi, Vali Yücel Yavuz ile de Trabzon’un yatırımlarını masaya yatırdı. Ortahisar Belediye Başkanı A.Metin Genç le de buluşan Soylu, Trabzon’u masaya yatırarak, üç gün boyunca bütün bir mesaisini Trabzon’a ayırdı.

TTSO’da Ak Parti’nin sürpriz adayı

TTSO da yapılacak olan başkanlık seçimleri ile ilgili olarak herkesin merak ettiği, AK Parti’nin adayı olacak mı sorusunun cevabıydı.

Kimilerine göre Ak Parti, Suat Başkan’ı destekleyecek.

Kimilerine göre Ahmet Sarı’yı.

Bu konuda Ak Parti dinamikleri bir işaret vermiyor.

Ancak kulislere ilginç bir isim düştü.

İddia o ki, Nusret Onur, TTSO Başkanlığı için adaylığa hazırlanıyor. Bayram ziyaretlerinde eş dost sohbetinde TTSO Başkan adaylığını düşündüğünü belirten Onur’un kesin karar vermesi halinde, Ak Parti’nin Onur’dan yana tavır alabileceği konuşulmaya başlandı.

Ancak TTSO kulislerinde şu konuşuluyor… Suat Başkan en güzçü aday.

Erkut Çelebi’nin de başkan adaylığı için sahaya inmesi, TTSO seçimlerini tam anlamı ile heyecanlı ve çekişmeli bir konuma sürüklüyor.

Daha dede olmadım ki.

TTSO seçimlerine bu dönem damgasını vurar slogan, dedeler torunlarının önünü açsın.

Bu söz, daha çok TTSO meclis üyeliğinde kadrolu olan isimler için söyleniyor. Bu söze uygun isimlerden biri de Tayfu Sezeroğlu. Sezeroğlu, çok uzun yıllardan bu yana TTSO meclis üyesi. Yöneticilik yaptı, başkanlık görevinde de bulundu.

Sezeroğlu’na sorduk… “Dedeler torunlarının önünü açsın diyorlar…”x

Sezeroğlu cevap verdi…”Doğru…”

Peki siz ne yapacaksınız deyince de şu espiriyi patlattı..

“Eeee ben dede olmadım daha…”

Tabi TTSO’da bir de ak saçlılar artık kenara çekilsin deniyor. Bunu da Tayfun Sezeroğlu’na sorduk. Zira kendisi ak saçlı…

Sezeroğlu ona da bir cevap buldu..

“Saçlarımı boyatır öyle meclise girerim…”

Bu arada, TTSO da meslek gruplarına aday olanlar Tayfun Sezeroğlu’nun kapısını çalıyor. Şu üyeyi tanıyormuşsun bizi de tanıştır. Oy almak için Sezeroğlu, önemli isim ama melis üyeliği için dede ve ak saçtı.

Sezeroğlu’nun son cümlesi şu oldu.

“Dedeler ve ak saçlılar, TTSO’nun hafızasıdır. Hafızasız bir kurum yaşayamaz..”

Tayfun Sezeroğlu bizce de haklı..

İki oğul arasında gidip geliyor

Meral Akşener’in partisinin Trabzon il başkanlığı ile ilgili olarak bir çok isim gündeme geliyor. Hüseyin Örs en öndeki isim. Örs’ün yanısıra iki güçlü isim de gündeme geldi.

Bunlardar biri Dr Ahmet Ömeroğlu

Diğeri mimarlar odası başkanı Gürol Ustaömeroğlu.

İki ogul arasında gidip gelen seçimde Gürol Bey’in bir adım daha önce olduğu söyleniyor…