ŞEREF MALKOÇ’UN ÇAĞRISI..

Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç şu anda kurumun hazırladığı sporda şiddet hak ihlalleri ve bu ihlallere karşı geliştirilecek savunma yöntemleri ile ilgili olarak düzenlenen çalıştayda yapıIan konuşmaların metinlerini inceliyor… Trabzonlu danışmanı Oğuzhan Erdoğan’ın hazırladığı taslağı okuyan Malkoç, sportif müsabakalarda ortaya çıkan haksızlıklarla ilgili olarak çok başvuru aldıklarını da söyledi. Bu arada, Kamu Baş Denetçiliğinin hazırladığı Suriye raporu da basıldı. İngilizce de basılan raporda Türkiye’nin Suriyeli mülteciler ile ilgili yaptıklarını anlatan detay bir çalışmanın kitapçığı bütün büyükelçilere, dünya üzerindeki bütün kamu baş denetçilerine, BM’lerdeki ilgili üyelere gönderildi. Çalışma gerçekten dört dörtlük..

Şeref Malkoç’un Trabzon ile ilgili olarak hassasiyeti de dikkat çekiyor… Makamı,Trabzon’dan gelenlerle dolup taşıyor. Malkoç’a adınız Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığına geçiyor dedik… Biz burada önemli bir görev yapıyoruz dedi… Ve Trabzon’a şu mesajı verdi.

Yeni hükümet sisteminde Trabzon ile bağı olan bakanlar var. Bu önemli bir fırsat. Çok önemli bir fırsat. Şimdi Trabzon bütün güçleri bütün dinamikleri ile bir ve bütün olmalı.. Kendi içinde tartışmamalı.. Bakanlara projeler ile gelmeli.. Projelerin takipçisi olmalı birlik ve beraberlik içinde bu fırsatı değerlendirmeli..

GÜNNAR TAVİZ VERMİYOR…!

Ak Parti’nin parti içinde en çok tartışılan konuların başında İş Kur alımları geliyor. Bir çok partili iş kur alımlarındaki adaletsizliğin oy’a yansıdığı konusunda görüş belirtiyor. İş Kur alımlarında kura sistemine geçilmesi için ilk kararı alındı, hatta bu hayata da geçirildi. Trabzon’da özellikle küçük ilçelerin ilçe başkanları, kura ile alınmalarda sıkıntı çektiklerini belirterek, milletvekili Adnan Günnar’dan başlayarak bu sıkıntılarını dile getirmeye başladılar… Günnar iş kur alımlarından kura sisteminden geri dönüş olmayacağını ilkeli şekilde açıkladı ve tavrını koydu. Günnar’ın bu ilkeli duruşu ve geri adım atmaması dikkat çekici… Dikkat çekici olduğu kadar da direnci sokaktaki adamın tamamen yararına bir duruş… Günnar siyaseten ilkeli duruşları ile tanınıyor…Siyaseti, nabza göre değil olması gerektiği biçimi ile icra ediyor. İş Kur konusundaki tavizsiz duruşu da bunu gösteriyor.

AĞAOĞLU’NUN SÜRPRİZİ

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulüp çalışanlarının tümüne bir sürpriz yaptı…. Sürprizi, maaşlarını bir hafta önceden ödemek.. Personel banka hesaplarında maaşlarının bir hafta önce ödendiğini görünce önce şaşırdı. Banka, bir yanlışlık mı yaptı diye düşündü. Banka ilgililerine sordu... Banka da hayır maaşlarınız yattı… Bir hafta önceden yatan maaşlar personeli çok sevindirdi… Ağaoğlu zaman zaman böyle sürprizler yapacağız dedi..

O LİSTE KISITLANDI

Yeni futbol sezonuna doğru, Trabzonspor A takımı ile ilgili olarak bir dizi kararlar aldı. Bu kararların başında iş disiplini geliyor. İdmana izinsiz ve mazeretsiz katılana ceza var. Deplasmanlarda takım ile hareket etmeyenlere de ceza geliyor. En önemli karar ise, pirim listesi.. Bir önceki dönemde pirim listesi 80’e varıyordu.. Liste edinilen bilgilere göre 40 indi. Artık 40 kişi pirim alacak.

PAZARKAPI’DA İNŞAAT BAŞLAYACAK GİBİ..

Pazarkapıda Ortahisar belediyesi ile Kaymakamlık hizmet binasının yapıldığı yerde, tarihi bazı kalıntılara rastlanması üzerine ön raporla inşaat alanı korumaya alındı… İlk raporda sözü edilen tarihi kalıntıların tarihi camilerin temelin altında olduğuna dair bir gözlem yapıldı.. Ve o kalıntıların da tarihi bir değer taşımadığına dair bir kanaat oluştu. Tabi, şimdi anılan yerde bir komisyon ikinci bir inceleme yapacak.. Tarihi kalıntıların tarihi camilerin temelinin altında olması, camilerin de yıkılarak o kalıntıların tarihi değer taşıyıp taşımadığının tespiti yapılacak.. Şimdi uzmanlar karar verecek.. Camii’yi yıkıp kalıntılara mı ulaşalım yoksa, Camii’yi yıkmayıp ikinci bir yol mu bulalım..

BU MASADA NE KONUŞULDU…?

Bu masa Ak Parti’nin ağır toplarının bir araya geldiği masa..Bir yanda Uğur Aydın bir yanda Mehmet Çelik bir yanda Borsa Başkanı bir yanda da Büyükşehir Belediye meclisi Ak Parti grup başkanı ile Ak Parti’nin en popüler ismi Halim Kaya…. Ve Ayşe Sula Köseoğlu..

Bu masa sizce ne konuşuyor..?

Cumhurbaşkanının açıkladığı ilk 100 günlük programı mı..?

Ya da önümüzdeki yerel seçimlerde Trabzon özelinde kimilerin aday olacağı mı..?

Bu masada;

Köprübaşı, Yomra, Ortahisar ve Arsin ile ilgili adı belediye başkan adaylığına geçen isimler var.

Ve tabi, Büyükşehir için de…

Bu masada dün gece çok konular masaya yatırıldı..

Üffff neler konuşulmuştur neler..