GENÇ BAŞKANLIĞI KİME DEVREDECEK
Demiştik Trabzon’da bayram çok ama çok farklı olacak diye. 
Öyle de oldu, dün bayramın birinci günüydü, herkes köyünde, akraba ziyaretindeydi ama, merkez hiç boş kalmadı. Bayramın birinci gününde yoğunluk Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın meydandaki tarihi taş binası önünde sabah 10.00’da başladı. 
Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen halk bayramlaşmasına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan’da katılarak Trabzon halkı ile bayramlaştı çocuklara oyuncak dağıttı.

Zorluoğlu da çocuklara harçlık vermeyi ihmal etmedi. 
Bayramlaşma programı esnasında ilginç diyaloglarlarda olmadı değil. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan. vekili Mehmet Karaoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in bayramlaşması esnasında Genç, ‘Mehmet başkanım çok şıksınız bizi gölgede bırakıyorsunuz’ dedi,

Karaoğlu Estağfurullah başkanım siz de her zaman şıksınız’ cevabını verdi. 


Bu esnada bir gazetecinin Başkanım bir daha ki dönem en sıkı rakibiniz Karaoğlu sözleri üzerine Genç ‘Biz bu makamlarda onlar için varız ve her zaman seve seve yerimizi teslim ederiz, Mehmet Başkan zaten başarılı bir şekilde görevini icra ediyor ve bu şehre önemli hizmetleri olacaktır’ diyerek mütevaziliğini bir daha göstermiş oldu.

MACLİSTE KAPIŞMA TRABZON’DA KUCAKLAŞMA … 

Trabzon milletvekilleri iktidarı ile muhalefetiyle Trabzon menfaatleri adına Ankara’da büyük mücadeleler veriyor.

İktidar partisi milletvekilleri Trabzon’a hizmet getirmenin gayreti içinde olurken muhalefet de eksik yönleri gündeme getirerek önemli bir görev ifa ediyorlar. 
Mecliste zaman zaman iktidar ve muhalefetin Trabzon Milletvekilleri arasında sert tartışmaları da olmuyor değil.

Bunlardan bir tanesine geçtiğimiz günlerde şahit olmuştuk.

Mecliste fındık üzerine konuşup iktidarı eleştiren İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e Ak Parti Milletvekili Muhammet Balta kürsüden sert cevap verimişti. 


Dün belediye önündeki bayramlaşma programında iki milletvekili omuz omuza birbirlerine espiri yaparken görüntülendi.  

Hatta iki. Vekil yan ana fotoğraf çekilirken ‘Mecliste sert tartışmalar yaşıyorsunuz, birbirinize. sallıyorsunuz,  ama burada birbirinize sarılıyorsunuz’ sözleri üzerine Örs, ‘Orasını karıştırma, orası ayrı’ dedi.

Balta ise ’Burada hep bir aradayız Sayın Örs ara sıra sallıyor cevabını alıyor ama bazen de boşa sallıyor’ diyerek espiri yaptı. 


Dileriz bu ilişkiler aynı şekilde Trabzon’un menfaatleri için devam eder. 

O KOLTUĞA HER OTURDUĞUNDA 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı bayramlaşma programında, o binaya her geldiğinde duygu dolu anlar yaşayan bir isim vardı. 


O isim de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan. Turhan’ın rahmetli babası 1980-82 yılları arasında Trabzon belediyesinde hukuk müşaviri olarak görev yapmış.
O dönem  İhtilal döneminin belediye başkanı Hasan Melek. 


Ve Melek’in en güvendiği isim de Bakan. Turan’ın babası merhum Ömer Lütfi Turhan imiş. 
Melek il dışı ziyaretlerinde koltuğunu sadece Bakan Turhan’ın babasına devredermiş.


Bakan Turhan, bir zamanlar babasının başkanlık yaptığı makamda oturup, o günleri duygu yüklü cümlelerle anlatırken aynı anda Hasan Melek’in kapıdan içeri germesi de ‘İyi adam lafının üzerine gelir’ sözünü adeta tescilledi. 

Başkan Zorluoğlu’da Melek’in kapıdan içeri girdiğini görünce hemen koltuğunu Melek’e verdi ve ‘Hasan bey çok duyarlı bir isim, şehrimiz için bir değer, beni ziyaret ederek şehir ile ilgili sorunların ve önerilerin yer aldığı bir dosya verdi, bir daha ki buluşmamızda o sorunlarda ne mesafe katetmişiz onları konuşacağız’ diyerek gelen öneri ve şikayetlere verdiği önemi de göstermiş oldu. 



HEMDİYE NENE BAKANLARI KARIŞTIRDI 

Trabzon’un maskotu bir isim Hemdiye nene. Bordo mavi kıyafetleri ile şehrin meydanını hiç boş bırakmaz ve özellikle şehre bakan, milletvekili geldiğinde bir program var ise sürekli takip eder. 


Bu geleneceğini eski bakanlarımız Erdoğan Bayraktar’dan bu yana sürdürür. 
Siyasetçilerle olan samimiyetini kullanmak isteyenlere asla müsade etmez, tek talebi vardır yıllardır köyde yaptırdığı çok katlı bir evinin bitmesi.

Bayağı bir mesafe katetti etmesine ama ev biraz çok katlı olunca bitmek bilmedi. 
Bir sıvası kalmış demesine göre. Dün belediye binasına geldi, içeride kim var dedi ‘Bakan bey içeride’ cevabını alınca elindeki bordo mavi süslediği kazanı ona vermek için makama girdi. 
Sağa sola bakındı, fakat aradığını bulamamış gibiydi. 
Meğer Hemdiye Nene İçişleri Bakanı Soylu’yu içeride zannetmiş onu arıyormuş.


Bakan Turhan ile çok diyaloğu pek yokmuş. 


O sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı. Zorluoğlu’na ve Trabzon Valisi Ustaoğlu’na yönelerek ‘Habu telefona numaralarınızı kayıt edin arayacağım sizi ama dolaptaki telefonun numarasını vermeyin, gerçek taşıdığınız telefonun numarasını verin, evin sıvası kaldı. Onu yaptıracağım size’ dedi. 
Hemdiye nene bu sözleri ile bayramlaşma programına neşe kattı. 

HAVALİMANINDA NE OLDUDA OLAY ÇIKTI 
Trabzon Havalimanında dün ilginç anlar yaşandı. Çünkü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun uçaklarının alana iniş saati çakıştı. 
Hal böyle olunca normalde VIP’ten geçiş hakkı bulunmayan Ekrem İmamoğlu’da milletvekilleri ile birlikte geldiği için VIP’ten çıkış yapacağım deyince AK Partililer ile CHP’liler VIP’te çakıştı. 
Önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun uçağı alana iniş yaptı, Apron tarafındaki VIP merdivenlerinde hem AK Partililer hem de CHP’liler merakla kimin indiğini kolladı. 
İlk inenin Soylu olduğunu duyan CHP Trabzon il başkanı Güzide Uzun partililerine seslenerek ‘Bu bizim uçak değil herkes içeri girsin’ deyip partilileri VIP misafir salonuna topladı. 


Soylu uçakta indi, kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı, hal hatır sordu. 
Kapıdan çıkacağı esnada, İmamoğlu’nun karşılamaya gelen bazı partililer protesto etmeyi kafalarına koymuş olacaklar ki kimisi ‘Gelince hep birlikte arkamızı dönelim’ dedi, kimisi slogan atalım’ diyerek partilileri örgütlemeye çalıştı. 
Bakan Soylu tam VIP kapısından çıktığında ise CHP’li bir vatandaş ‘Akıllı ol Soylu akıllı ol’ sözleriyle bakana bağırda ve el işaret yaptı.

Bu kişinin Çaykaralı olduğu öğrenildi. 
Soylu soğukkanlılığını koruyarak ‘Artislik yapma burası yeri değil’ deyip provakasyona kapılmayarak alandan ayrıldı. 
CHP’liler de Ekrem İmamoğlu sloganları atarak Soylu’yu uğurladı ama bazıları meclis üyesi olmak üzere çok sayıda CHP’lide Bakan Soylu’ya yapılan saygısızlık nedeniyle o isme tepki gösterip ağzını tutmaya çalıştı. 


Sonrasında o kişinin gözatına alındığı sorgulandığı yönünde dedikodular yayıldı ama yalan çıktı. O vatandaş ile ilgili hiçbir işlem yapılmadı. 

Bazı medya organları olayı ‘Bakan Soylu protesto edildi, her şey güzel olacak sloganlarıyla karşılandı’ şeklinde algı yaratıp olayı tüm Trabzonlulara mal etmeye çalıştı. 

Fakat bir protesto söz konusu değil, tam anlamıyla bir saygısızlık söz konusu idi ve birçok partili de yapılanı zaten kabul etmedi. 


Partisi, ismi, mevkisinin bir önemi yok, aynı şey İmamoğlu’na da yapılsa yanlıştır Soylu’ya yapılması da yanmıştır. 


Dileriz İstanbul seçimleri ile ilgili Trabzon’daki siyasi ortam daha fazla gerilmez. 

SOYLU FARKINI GÖSTERDİ 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun her Trabzon ziyareti büyük bir şölen havasına dönüşüyor. 
Dün de öyle oldu. Trabzon meydanında adeta mini bir miting düzenlendi. Yüzlerce vatandaş İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bayramlaşmak için meydana akın etti ve onu görebilmek için saatlerce bekledi. 16.00’da. başlayan bayramlaşma 20.00’a kadar devam etti ve Soylu 4 saat boyunca terden bir su kalmasına rağmen tüm vatandaşlarla tek tek bayramlaşana kadar çadırdan çıkmadı. 
Tüm talepleri, fotoğraf çekilme isteklerini, şikayetleri tek tek dinledi. Trabzon’a her gelişinde olduğu gibi bu gelişinde de yüzlerce talep aldı. 
Gerçekten sabrı ve yaşadığı o çirkin olay karşısında gösterdiği soğukkanlı tavrı ile Soylu bir kez daha farkını göstermiş oldu. 

TRABZON’DA YENİ PARTİYE GEÇECEK Mİ?
Trabzon’da siyasi partiler ilçe başkanları arasında en sempatik, yumuşak yüzlü isimlerden bir tanesidir AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş.

Partinin en sancılı dönemlerinde her zaman dik durmasını ekibini diri tutmasını bilmiştir.


Son günlerde Ahmet Davutoğlu ve ekibinin yeni parti kuracağı yönündeki iddialar üzerine Davutoğlu ile akrabalığı bulunan Altunbaş ile ilgili farklı dedikodular yayılmaya başlandı. 
Belli çevrelerce ortaya atılan dedikodularda Altunbaş’ın kurulacak yeni partiye çoktan geçtiği ve örgütlenme adına çalışmalarda bulunduğu öne sürülüyor. 
Başkan Altunbaş ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in makamında karşılaştık, ve bu dedikoduları sorduk. 


Önce bir gülümsedi ve ardından kısa ve öz olarak şu cümleleri kurdu. 
Biz Sayın Cumhurbaşkanımız parti başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bu davaya baş koyduk ve onunla ilerliyoruz. Gelen gelir, biz yolumuzdan dönmeyiz, biz AK Davadan vazgeçmeyiz, gelmeyen de kendisi bilir. 
Parti kurulacakmış falan, ihtimal vermiyorum ama kurulsa bile ömrü çok uzun olmaz çünkü AK Parti kadroları daha uzun yıllar bu ülkeye bu millete hizmet ışığında yoluna devam edecektir.