TRABZON MÜFTÜSÜ’NDEN YENİ CAMİ ÇIKIŞI  
Trabzon’un Moloz mevkiine yapılması planlanan ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da kabul edilerek onaylanan Selatin Camisi (Selatin camileri, Osmanlı İmparatorluğu döneminde sultanların yaptırdıkları camilere verilen addır).  
 ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Dini icraatlar konusunda bu manada Trabzon’un en yetkili ismi olan Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, merkez anons sisteminden tüm camilere vaaz verdiği sırada önemli bir çağrıda ve de uyarıda bulundu.  
Şehirde ki camilerin kalabalık cenaze merasimlerinde, ramazan aylarında ve bu gibi önemli günlerde çok ta yeterli olmadığını özellikle şehrin buluştuğu kalabalık törenler için bir merkez camisine ihtiyaç olduğunu ifade etti.  

Bu ifadeleri esnasında da Moloz’da yapılması düşünülen camiye bir an önce başlanması temennisinde bulunurken bura ile ilgili sert bir çıkış da yaparak ‘Yeni yapılacak camiye bazı kesimler protokol camisi diyor. Böyle bir şey olmaz. Camide protokol olmaz, bunun adı merkez camisi olur yada başka bişe olur ama protokol şeklinde söylemler asla dillendirilmemeli’ ifadelerini kullandı.  


 
GENEL MERKEZ BAŞI AÇIKLARI SORDU  
Trabzon’da ilçe kongrelerinden sonra gerçekleştirilecek olan İl kadın ve ana kademe il yönetim kurulu kongreleri ile ilgili AK Parti genel  merkezinden Trabzon’a heyetler gelmeye devam ediyor. Son olarak Kadın Kolları seçimleri ile ilgili genel merkezden iki isim Trabzon’da İl Başkanı Bahar Ayvazoğlu’nun misafiri olmuş, bu iki kişi tüm ilçe başkanları ile yöneticileri ile görüşmüş, bire bir de görüşmelerde bulunmuş ve bir görüşme esnasında şu şaşırtan soruyu sormuş ‘Yönetiminizde neden başı açık yok? 

Bu soru üzerine kadın partililer şaşmış kalmış.  

Ayrıca genel merkezden gelen iki isim birde yönetimlerde neden üniversite mezunu meslek sahibi kadınların olmayışı noktasında da eleştirilerde bulunmuş.  

Kadın kolları yöneticileri genel merkezin Trabzon’un yapısını bilmemesinden ötürü böyle sorular yönelttiklerini ifade ederek kadınlara siyasete katmanın çokta kolay olmadığını kaydetmişler.  

Genel merkezdekiler acaba gençlik kolları genel merkezi iki partiye yeni katılan isimlerden bilemeyiz ama Trabzon kadın kolları ana kademesi birçok ile oranla başarılı faaliyetler ve seçimler geçirmiştir. Genel merkezden buraya gelecek isimlerin şehrin kadınlarını sorgularken biraz araştırma yapmaları gerekir.  
 
USTA’NIN SÖZÜ HAVADA KALDI 
 
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na 1 milyon liralık destek sözü vermişti. 
 
Bu sözün üzerinden aylar geçti. 
 
Ancak Başkan Usta bu sözünü tutmadı. 
 
ASKF Başkanı Cahit Erdem ile görüşen Usta, 1 milyon liralık maddi desteği aynı değerde malzeme yardımına dönüştürme kararı aldı. 
 
Başkan ne maddi desteği ne de malzeme yardımını gerçekleştirmiş değil. 
 
Amatör kulüpler bu sözün havada kalmamasını istiyorlar. 
 
Malzeme alımında dahi zorluk çeken kulüpler evin reisi olarak gördükleri Trabzonspor’un oğullarına bu desteği fazla görmemesi hatta bunu her yıl gerçekleştirme düşüncesinde. 
 
Başkan Usta’nın ise bu sözünü ne zaman hayata kavuşturacağı bilinmiyor. 

 
ASKF Başkanı Cahit Erdem ise, “Aylar oldu ama sözler gerçekleşmiyor. Birkaç defa görüşme sağladık. Para desteğini malzeme yardımına dönüştürdük. Fakat görüşmelerimiz hep sözde kaldı. İcraata dökülemedi” dedi. 
 
KONGRELERE FETÖ ERTELEMESİ  
Trabzon’da bir son dakika gelişmesini önceki gün yine 61saat.com duyurdu. AK Parti’de bugüne kadar 12 ilçede kongre sorunsuz bir şekilde gerçekleşmiş, bir ilçede Maçka’da çift liste çıkmış fakat genel merkezin önerdiği isim seçimi almıştı.  
Fakat önceki gün seçimlerin ertelendiği haberi diğer ilçeleri ve seçim bekleyen kademelerini şok etti. Yaptığımız araştırmalar neticesinde genel merkeze şu iki hususta giden yoğun şikayetler nedeniyle kongreler ertelenmiş.  

Birinci FETÖ ile bağı olduğu herkesçe bilinen bazı isimlerin ilçelerde listelerde veya yedeklerde yer aldığı hususu. Bununla ilgili bir isim, belge bilgi olmaksızın birçok şikayet genel merkeze gönderilmiş.  

Bir diğer şikayet konusu ise değişim olmaması. İddialara göre giden şikaletlerde ‘İlçe konrelerde gerekli değişimler yapılmıyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın metal yorgunluk uyarısı dikkate alınmıyor’ ifadeleri kullanılmış.  
Fakat AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin son basın toplantısında kendisine sorulan ’11 ilçede yapılan kongrelerde kaç değişim oldu’ sorusuna Revi ‘Yüzde 60’ cevabını vermişti.  

Demek yüzde 60’ta genel merkez nezdinde yeterli bir rakam değil veya ertelemelerin arkasında başka bir neden var, kamuoyuna açıklanmayan.  

AYDIN SEÇİME DOĞRU TAM GAZ  
Ocak ayında yapılması planlanan Trabzon Şoförler ve otomobilciler Odası Seçimleri ile ilgili taraftar bire bir saha çalışmalarını durak ziyaretlerini sürdürüyor. 

Sosyal medyadan takip ediyoruz, adaylar her gün farklı bir yerde farklı bir esnaf grubu ile istişare halinde. En çok saha çalışması yapan isimlerden biri de önceki seçimde de aday olan Hüseyin Turgut Aydın, o seçimden bu yana seçim çalışması yaptığını belirten Aydın bazı mecralarda çekileceği yönündeki söylentilerin yalan olduğunu beyan etmiş ve eklemiş ‘Esnafımızı tek tek geziyorum, herkes kimin ne yaptığını, kimin kimle hangi işleri yapıp yapmadığını çok şükür biliyor. Biz çalışacağız, bilmeyenlere de bilmeleri gerekeni anlatacağız. Odamızı şoför esnafı ile yönetmek istediğimi gittiğim her yerde söylüyorum ve Allah izin verir de kazanırsak şoför esnafımız o zaman odanın değerini kıymetini ve nimetini görecektir. Bizler sadece üyelerimize hizmet etmek için bu yola baş koyduk, dünümüz bugünümüz bellidir yarınımızı da şoför esnafımız belirleyecektir’ dedi.  

Saha çalışmalarında esnafın önemli temennilerini dinlediğini belirten Aydın ‘İnşallah esnafın temennilerinden oluşan bir projeler dizisini de yakında sizlerle paylaşacağım’ şeklinde konuştu.  
Aydın’ın iki rakibi var.  

Biri mevcut başkan turan Altuntaş, diğeri ise odanın eski genel sekreteri Ömer Usta. Şunu da belirtelim Ocak ayı diyoruz ama Ocak 1 itibariyle 90 gün içinde herhangi bir gün yapılabilir. Bunun da bilinmesini, bu kararı verecek olan makamın Şoförler Odası Yönetimi olduğunun bilinmesini isteriz.  


   
3 YÖNETİCİ DEVAMSIZLIKTAN GİDEBİLİR 
Trabzonspor Kulübü uzun süredir yapmadığı toplantıları karar alarak her salı günü yapmaya başladı.  

Bu toplantıya Trabzon kanadı tam kadro katılım gösterirken İstanbul kanadından Mehmet Yiğit Alp, Nevzat Aydın ve Tuncay Bekiroğlu’nun katılmaması dikkat çekiyor.  

Konu ile ilgili 3 yönetici de işleri nedeni ile katılamadıklarını belirtirken Trabzonspor tüzüğünün 66. ve 42. Maddelerinde yönetim kurulu toplantısına 3 kez katılmayan yöneticiler ile ilgili yaptırım uygulanacağı ve yöneticiliklerinin düşeceği yazıyor. 
Öte yandan İstanbul’da ikamet eden Gençağa Meriç ve Önder Bülbüloğlu’nun ise telekonferans yöntemi ile toplantıya katılım sağladığı belirtildi. Trabzonspor yönetimi isterse 3 yönetici hakkında cezai işlem uygulayabilir ama Bordo Mavili yönetimin şu anda böyle bir düşüncesi yok. İlerleyen günlerde bakalım neler olacak...