BAKAN SOYLU VE BERAT ÖZDEMİR!
Trabzonspor dün 61saat’in tüm Türkiye’ye duyurduğu Berat Ayberk Özdemir transferini açıkladı. Türkiye’de ilk kez 61saat’in duyurduğu ve yakından takip ettiği transferin perde arkası oldukça ilginç. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Montpellier, Nantes ve Parma gibi kulüplerin peşinde olduğu Berat için Trabzonspor Yönetimi adeta savaş verdi.

Avcı’nın sözünden çıkmayan yönetim 1. Sırada bulunan Berat’ı kadrosuna kattı ama arka planda neler yaşandı neler.

Berat’ın peşine düşen İstanbul ekipleri her ne kadar zorlasa da Gençlerbirliği Başkanı Cavcav’ı ikna edemedi. Gençlerbirliği kaynaklarından öğrendik ki transferin perde arkasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya karşı Ankara ekibinin duyduğu büyük sevgi ve saygısı yatıyormuş. Gençlerbirliği'nden, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ziyaret

Trabzonlu Bakan Soylu’yu çok seven Ankara ekibi işte bu nedenle Trabzonspor’a bu transferde fazla zorluk çıkarmayarak anlaşmaya vardı. Cavcav’ın en yakını Trabzonlu Erdem Alataş da Berat ile konuşarak kendisi için en iyi seçimin Trabzonspor ve Avcı olduğunu söyleyerek Berat’ı ikna ettiğini öğrendik.

BAKANI BIRAK ANKARA’YA GEL!
Trabzon Ak Parti başkanı Haydar Revi’nin genel merkezce, başka bir alanda görevlendirileceğine dair tebligatın bizzat Ankara’da yüzünü yapılmasının ip ucu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un Trabzon’a geldiği gün Ankara’ya çağrılması ile verildi..

Oysa, genel merkez bakanın incelemeleri bittikten sonraki gün Ankara’ya gelebilirsin diyebilirdi.. Demedi, hemen gel diye Ankara’ya çağrıldı.

ResimBakanı bırak gel denildi. Bu da,Haydar Revi ile ilgili bir gelişmenin olacağının kanıtıydı.. 

Oysa,acil kod adı ile yapılan çağrıdan herkes Ortahisar ilçesi ile ilgili bir gelişme olacağını da tahmin etti…

Ak Parti genel merkezi bu anlamda da sağ gösterip sol vurdu…

Ve Revi’ye il başkanlığından da önemli bir görev tebliğ edildi..

O da bunu kabul etti ama… 

Kulislerden sızan ciddi bir bilgiye göre ise Haydar Revi’yi önümüzdeki günlerde, önemli bir görev daha verilecek. Bu da Ulaştırma Altyapı Bakan yardımcılığı.. Revi’nin  il başkanlığı resmen bittikten sonra ilk kabine

değişikliğinde  bakan yardımcısı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

AK PARTİ FOKUR FOKURAK Parti Trabzon Mitingi 2014
Ve Ak Parti Trabzon’da tüm il teşkilatı ile fokur fokur kaynamaya başladı..

Revi, önce whatsapp grubundan kongrede aday olmayacağını duyurdu. Sonra bu duyulur duyulmaz, telefonlar yoğun bir şekilde çalışmaya başladı… 

Haydar Revi yok ise, adayım diyenler hemen kolları sıvadı.. Kimdi bunlar…

Başta, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi, İl yönetiminden Uğur Aydın, Hasan Dilekoğlu ve Of eski ilçe başkanı Hakan Terzioğlu..

Ve tabi,şartların olgunlaşmasını bekleyen ana şimdilik kaydı ile ortaya çıkmayanlar da parti tabanını kolluyor.

KİMLER ADAY?

Dedik ya kulisler fokur fokur.. Ak Parti Trabzon’da Ortahisar ilçe başkanı kim olacağa kendini kilitlemişse, bir anda şimdi il başkanı kim olacak sorusunun cevabını kilitlendi.
İşte kulislerde adı geçenler.

Ayşe Sula Köseoğlu, Uğur Aydın,Ömer Topaloğlu, Atilla Ataman,Murat Zeki Solak, Yılmaz Büyükaydın, Zeki Kavanoz, Enes Aslan, Hakan Terzioğlu ve Selahattin Çebi..

Bu isimlere, başka isimlerde temayüle kadar eklenebilir.

Bu arada partide il başkanının belirlenmesi ile ilgili olarak temayül yoklaması yapıyacak.Yoklamanın  zamanı da belli oldu… İl Başkanlığı temayül yoklaması Perşembe günü yapılacak. Temayüle, il yönetimi,disiplin kurulu, hakem kurulu ile büyükşehir belediye meclis üyeleri,kadın ve gençlik kolları başkanlarının  yanı sıra ilçe başkanları ilçe kadın ve  gençlik kolları başkanları katılacak..

ORTAHİSAR’DAN ROTAYI!
Trabzon Ak Parti’de herkes, Ortahisar ilçe başkanı kim olacak derken, il başkanı Revi’nin ben yeniden aday olmayacağım demesi, bütün gözleri il başkanlığı kulislerine çevirdi..

Adı, Ortahisar ilçe başkanlığına geçen iki isim Mehmet Karaoğlu ile Selahattin Çebi, rotayı il başkanlığına çevirdi..

Bu arada genel merkez ortahisar ilçe başkanlığı için stratejisini de değiştirdi..

Önce il başkanını belirleyecek ardından bu il başkanı ile Ortahisar ilçe başkanı belirlenecek.

DAVUT ÇAKIROĞLU’NA O TEBLİGATDavut Çakıroğlu'nun en acı günü | Karadeniz Gazetesi

Ve İyi Parti’de beklenen oldu..

Partinin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Davut Çakıroğlu, Ortahisar ilçe başkanlığının ihbarı  üzerine il disiplin kuruluna sevk edildi..

Çakıroğlu’na disipline sevk edildiğine dair tebligatın bugün gideceği öğrenildi. 

Tebligat giderse muhtemelen Çakıroğlu, yazılı savunma verecek.  

Ya da hiç savunma yapmayacak…

İyi Parti’de yeni bir krizin adı olan bu son gelişme, partide bir kesim tarafından sürpriz, bir kesim tarafından da beklenen olay olarak nitelendirilirken hala genel merkez sessiz..

Hala Milletvekili Hüseyin Örs sessiz..