O BAŞKANLIK İÇİN SÖZLER ALINMAYA BAŞLANDI
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 2018 yılı nisan ayında gerçekleştirilmişti. Kıran kırana geçen seçimde az farkla Suat Hacısalioğlu yeniden başkan seçilmişti.

 2018 yılı Nisan ayında kalkan sandığın 2022 yılının ilk çeyreğinde tekrardan kurulması bekleniyor.

Seçimlere aslında uzun bir süre olsa da adaylar şimdiden çalışmalarını başlattılar.

Çünkü geçtiğimiz seçimde adaylar üyelere oy istemeye gittiğinde “Geç kaldın oyumun sözünü verdim” ifadeleriyle karşılaşıyordu. Bu seçimde bu İfadeleri duymak istemeyen ve önden hamle yapmak isteyen bazı isimler alttan alttan çalışmalarını sürdürüyor.M.Suat Hacısalihoğlu on Twitter:

1 yıldan az süre kalan seçimler için esnaf ziyaretleri bugünlerde biraz yoğunlaşsa da son aylarda tamamen hararetleneceğe benziyor. Önceki seçimden bazı hesaplaşmalar da var. Adayları ve çalışmaları başlatan isimleri de açıklayacağız…
 
 ZORLUOĞLU SES KESTİ
Yaklaşık 16 milyon avroluk proje ile Ortahisar'ın 565 kilometrelik içme suyu şebekesini yenileyen Trabzon Büyükşehir Belediyesi, uzun süredir meydan bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.  
Kentin içme suyunun yanı sıra, yağmur suyu, kanalizasyon, doğal gaz ve telekomünikasyon altyapısı da yenileniyor.

Büyükşehir yetkilileri bu altyapı çalışmasını "beşi bir yerde" olarak adlandırıyor.

Tabi şehrin kalbi olan meydan bölgesinde çalışmak çok kolay değil. Süre de biraz uzayınca ve meydan bölgesi çamur deryasına dönünce esnafı sitemini iletti.

Başkan Zorluoğlu geçtiğimiz günlerde meydanın bir bölümünü asfalt döktürmüştü. Önceki gece de Kahramanmaraş Caddesi’ni tamamen asfalt döktürdü. Bunu da sosyal medya hesabından paylaşarak “geçici olarak asfalt serdik taş kaplamayı gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Zorluoğlu’na seslenen bazı vatandaşlar, artık taş olmasın derken bazıları ise tarihi koruma amaçlı taşın tekrar olması gerektiğini söyledi.
Bu arada Kahramanmaraş Caddesi’nin asfalt serilmesinden ötürü araçların taş kaplamadan geçerken çıkardığı ses dün çıkmadı ve meydanda sessizlik hakim oldu diyebiliriz.
 
 STAJ MAĞDURLARI…
Üniversite ve bazı lise bölümlerinde okuyan öğrencilere zorunlu staj uygulaması var. Bu uygulama öğrenciler açışından ilk iş deneyimi diyebiliriz. Hepsi de iyi yerlerde staj gerçekleştirmek istiyor. Kimi özel sektörde kimi ise kamu da staj yapma imkanı buluyor.Staj Seferbirliği'ne 55 binden fazla öğrenci başvurdu - Son Dakika Güncel  Haberler

Bazı öğrenciler ise staj imkanı yaratamıyor. Çünkü özel sektördeki çoğu patron stajyerlerin kendilerine artı bir maliyet ve eziyet olduğunu düşünüyor.

Zorunlu staj uygulaması uygulanan öğrenciler resmi kurumlara başvurduğunda ise kapılar yüzlerine kapanıyor. Çünkü resmi kurumlar kısıtlı sayıda staj imkanı sunuyor. Bu öğrencilerin çoğu da torpili olan isimlerden oluşuyor. Bir eğitimci bizleri arayarak bu sorununu dile getirdi. Biz de yöneticilerimize aktaralım.

“Resmi kurumlar öğrenciler için iyi bir tecrübedir. Çünkü kurum ağırlığını ve işleyişi öğreniyorlar. Ama çok az sayıda öğrenci kabul ediyorlar. Bence öğrencilerimizin tecrübelenmesi ve devlet kurumlarına olan ilgilerinin artması için daha fazla öğrenciye staj imkanı sunulmalıdır. Valiliğimiz başta olmak üzere tüm kamu kurumlarında staj öğrenci sayıları artırılmalıdır…”

Evet ülkemizin geleceği olan gençlerimiz için eğitimcimizin bu şekilde talebi var. Bunu da yetkililere aktarmış olalım.
 
 UĞURCAN’I SATMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK!Uğurcan Çakır sosyal medyayı salladı - Tüm Spor Haber
Evet bir süredir Trabzon’da gündem Uğurcan Çakır’ın satışı. Kimisi satmayalım diyor ama ardına da ekliyor ‘Şampiyonluk kadrosu kuralım.’ Gönül kalmasını ister ama mevcut tabloya bakınca Trabzonspor’un her dönem 10 milyon Euro üzerinde oyuncu satması lazım.

Bu plan Yusuf ve Sörloth ile bir nebze tuttu. Tabi buradan gelen kaynak fütursuzca harcandı ama genel olarak bakıldığında ortaya bir kemik kadro çıkarıldı. Şimdi ise gözler Avrupa Şampiyonasına çevirdi. İstenilen ve beklenen teklifler gelmedi.

Şampiyona sonrası Trabzonspor’un şartlarına uyacak tekliflerin masaya gelmesi bekleniyor. Trabzonspor buradan alacağı bonservisin 3’de 1’iyle son düzenlemeye göre yarısıyla transfere yüklenecek., bu da ayakta kalabilmesini sağlayacak.

Bir prestij noktası yakalayan Trabzonspor bu gidişle tüm gençlere rol model kulüp haline geldi.

Bakıldığında da tek piyasası olan isim kaleci Uğurcan takımı kurtardığı gibi kulübe de nefes aldırmış olacak.
 
TRABZONSPOR EURO 2020’DE YOKEURO 2020: Avrupa Futbol Şampiyonası'nın az bilinen 10 kuralı - BBC News  Türkçe
Trabzonspor’da şu sıralar hem Başkan hem de hocanın ağzından Scout ekibi düşmüyor.
Sürekli bu mekanizmaya övgüler sıralanıyor ve işlerinde başarılı olduklarının altı çiziliyor.
Bu konu tartışmaya açık. Sezon başındaki transferlerle alakalı olup olmadıkları hala bir muamma.
Ancak gün itibariyle mevcut sistem ile çok iyi iletişim içinde oldukları belli.
EURO 2020 finalleri 6 gün sonra başlıyor.
Tüm dünyanın gözünün önünde gerçekleşen finallere gelen son bilgilere göre Trabzonspor Scout göndermeyecek.

Ama ekip tv başından 7-24 takip edecek.
İhsan Gündüz Derelioğlu’nun konuyla ilgili talimatları bekleniyor.
Trabzonspor adına farklı ülkelerde görevli olan scoutlar da maçlara gönderilebilir. Bu konu kulüpte tartışma halinde..
Kulübün talip olduğu bir çok isim finallerde forma giyecek, bu isimlerle ilgili de dosya hazırlanıp Avcı’ya teslim edilecek.
 
SOLAK’A GEÇMİŞ OLSUN
Trabzon’un geçmişinde önemli işlere imza atan yaklaşık 80 yaşında olmasına rağmen ilime okumaya okutmaya hala büyük daha önem veren ve çok sayıda ismi yetiştiren eğitimci Kemal Solak İstanbul’daki Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çok önemli bir kalp  ameliyatı geçirdi.

Hastanenin başhekimi olan Trabzon’un evladı Prof. Dr. Mehmet Ertürk, ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Burak Onan, yoğun bakım ekibi ve tüm hastane görevlilerine yoğun ilgilerinden ötürü teşekkür eden Solak ailesi tedavinin tamamlanmasının ardından şehre dönecek.

Akoluk Kitapevi Sahibi Fatih Solak’ın da babası olan Kemal Solak’a geçmiş olsun diyerek sağlığına kısa sürede kavuşmasını diliyoruz.