AKYAZI’YA YAPILMASI KESİNLEŞTİ 

Trabzon’un şehir hastanesi, şehir efsanesi gibi, yapılacak mı, yapılmayacak mı, Akyazıya mı yapılacak, yoksa başka bir yere mi derken dün AK Parti Trabzon il başkanı Haydar Revi 61saat.com’a yaptığı teşekkür ziyaretinde laf arasında o iş tamam dedi. 
Trabzon’da STK’lar ile çok sayıda kesmin hatta Trabzonspor’un bile razı olmadığı yere Akyazı’ya şehir hastanesinin yapılması için onay çıktı. Hem de 1000 kişilik dev bir hastane.

Bakanlık onayı çıkan hastane ile ilgili ihale sürecine yakında başlanılacak, fakat şimdiki kriz, TOKİ’ye ait olan alanın sağlık bakanlığına devir işi. Halen daha diş hastanesi inşaatını bakanlığa devretmemiş olan TOKİ’nin şehir hastanesini de böyle sürüncemeye bırakması halinde şehir hastanesi şehir efsanesi olmaya devam edecek. 


AK PARTİ’Lİ YÖNETİCİYE PARALEL YAFTASI

Bir dernek düşünün Trabzon’da AK Parti’nin kurucularının üye olduğu belediye başkanlarının üye olduğu AK Parti’yi kuranların üye listesinin başında olduğu. Geçtiğimiz günlerde AK Parti’de yönetici olan bir isim paralelle mücadele kapsamında görevli olduğu bir kuruldan uzaklaştırılmış.

Yaptığımız araştırmada bakanlık kararıyla uzaklaştırıldığı, sebebin paralele yakın derneğe üye olduğu ifade edildi. 
Seneler önce kapatılmış bir dernek yüzünden bu yafta çok kolay bir şekilde bir kişiye vuruluyorsa demek sırada bu derneğe üye olan Trabzon’da çok tanıdık belediye başkanları ve ve parti kurucuları var. 


MALKOÇ’A SAHİP ÇIKMADI 

Trabzon’un bir değeri olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref malkoç’un MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili yaptığı yılın gafı, özellikle sosyal medyada özür dilemesine rağmen ağır hakaretleri beraberinde getirdi. Hakaretlerin dozunu aşanda oldu, hakaret ve hatta küfür yağdıranda. 
Öylesine büyük bir gaftı ki, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi bile çileden çıktı. 
Kimileri sahip çıkar sandı ama Revi Malkoç’un yaptığı gafın ne yeri ve ne zamanıydı diyerek ‘Çok kötü oldu, biz çok süyük bir birliktelik sağlamışken o sözleri sarf etmesi. Yani tutulacak bir yanı da yok’ diyerek Malkoç’un AK Parti’yi zor duruma soktuğunu ifade etti.
 
Revi  bir memur olan Malkoç’un özellikle siyasi konuşmalar yaparken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve teşkilatları düşünmesi gerektiğini belirterek ‘Trabzon’da ki MHP’lilerin bu konuyu büyütmeyerek anlayış göstermelerini şükranla karşıladı. 



SOYLU’DAN ÇAĞRI 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kendisi Ankara’da ama aklı hep Trabzon’da. Yönetiminden, belediyesine, ilçelerden mahallelerine. Her gün Trabzon’da onlarca kişi ile görüşen Soylu, özellikle birkaç isim ile sorunların çözümü noktasında direk temas kuruyor. 
İl yönetimindeki birkaç kilit ismin yanında şehrin hemen hemen tüm ilçelerinde alo deyince istediği her bilgiyi alabildiği önemli isimleri rehberinde ayrı tutan Soylu, dünde bu telefon trafiğini sürdürerek kilit isimleri arayıp ‘Aman ha, Pazar gün ki demokrasi mitingi işini sıkı tutun’ demiş. 
7 Ağustos Pazar günü Trabzon meydanında gerçekleştirilecek demokrasi mitingini çok ama çok önemseyen Soylu telefonla görüştüğü kişilere de ‘O meydan yine tıklım tıklım dolsun, zaferin demokrasinin meydanların milletin olduğunun en iyi örneğini Trabzon verecektir’ diyerek Trabzon’daki ekibi ateşledi. 



BELEDİYELERDE PARALEL SES YOK 

Trabzon’da FETÖ operasyonu nedeniyle çok sayıda memur işçi bir bir görevlerinden uzaklaştırılıyor. Gözlerin üzerinde olduğu KTÜ’de sayının 22 olduğu ileri sürülse de içeriden edindiğimiz bilgilere göre sorguya çekilenlerin sayısı 70’i geçmiş. Dekanların, profların ve çok sağıda öğretim görevlisinin sorguda olduğu KTÜ’de tutuklamalarında peşi sıra geleceği ifade ediliyor. Her kurumda operasyonlar devam ederken Trabzon’da Büyükşehir başta olmak üzere 18 ilçedeki belediyelerden ses çıkmaması şaşırtıcı.
 
Eğer gerçekten işi sıkı tutmuş ve paralel yapıya mensup kişileri ayıklamışlarla helal olsun onlara. Fakat belediyedeki gerçekten temiz paralel veya AK Parti’ye işi olmayan çalışanlardan bazıları diyor ki ‘Madem geçmişe dönük hesaplar, görev yerleri, himmet paraları transferleri kontrol ediliyor, belediyede sırf o yapıya destek olmak için yapının yayın organın aynı yayınına 10 kez abone olanlar masalarından bu yayını eksik etmeyenler, 17-25 aralık sonrası bile o yayını alanları belediyedeki daire amirleri bilmiyor mu? 18 ilçe belediyesinde hiç mi 17-25 aralık sonrası Bank Asya ile irtibatını devam ettiren, destek olmak için para yatıran yok. Eğer var ide bunun üzerini örtüyorlarsa, bırakın bu dünyada alacakları cezayı Allah öbür dünyada da onlara büyük bir azap verecek’ ifadelerini kullandı. 
Evet 18 ilçe ve Trabzon Büyükşehir’de sadece 1 kişinin görevden uzaklaştırılması herkese garip geliyor. Fakat daha işin başındalar biraz daha sabır diyoruz. Eminiz başkanlar var ise içlerindeki tüm pislikleri kapıya dökecektir.



AYKUT DEMİR'İN ADAMLIĞI

Kemal Onur Fanatik bir Trabzonsporlu minik kardeşimiz..
4 yıldır yumuşak doku kanseri ile savaşan yüreği büyük kardeşimiz..
Tüm Trabzonspor camiasının gözbebeği..
Geçtiğimiz günlerde yine tüm camia ona kan bulunması için ayağa kalkmıştı.
Bulundu da.
Morale ihtiyacı olan Kemal Onur’u dün çok ama çok sevdiği Aykut ağabeyi ziyaret etti.
Trabzonspor’dan bu sezon kiralık olarak Osmanlıspor’a verilen Aykut Demir’e gelen telefonda Kemal Onur’u araması istenmişti.  
Ama Aykut aramayı bir kenara bırakıp Kemal Onur’u ziyaret edip formasını verdi.
Aykut Demir’in bu davranışı bütün camiadan alkış topladı.
Fotoğrafta görüldüğü üzere şu samimiyeti trilyonlar verseniz bulamazsınız.. 
Kemal'iz Allah şifanı versin.