TRABZON UNUTTU, 61SAAT UNUTMADI

Türkiye’de vakıf üniversitelerinin kurulması ile ilgili gerekli yasal düzenlemeler yapıldıktan sonra Trabzon’da da özel bir üniversite kurulması için İpek Yolu, eğitim vakfı kuruldu. 2 binli yıllardı ve herkeste müthiş bir heyecan vardı. İpek Yolu Eğitim Vakfı Trabzon’da ilk özel üniversiteyi kuracaktı. Deyim yerindeyse, iğne ile kuyu kazıldı ve şehir dinamiklerinin tereddütsüz hepsinin destek verdiği üniversiteye kıt arazi imkânları olan Trabzon’da arsa da tahsis edildi. Maliye Bakanlığı, Milli Emlak’a ait Akyazı’da 201 bin, Gürbulak’ta 60bin olmak üzere 261 bin metre kare araziyi vakfa tahsis etti. Ve özel üniversite için düğmeye basıldı.
Ancak, yıllar aktı… Zaman geçti. İpek yolu üniversitesinin kurulması ile ilgili o ilk yıllardaki heyecan kendini derin bir sessizliğe terk etti. Şimdi, kime sorsanız, "İpek yolu üniversitesi diye bir girişim mi var?" diyor. Bu girişim iki belediye başkanı, 3 vali değiştirdi. Vakıf işlevsiz duruyor ama araziler üzerinde. Vakıf deyim yerindeyse, yatırımcıların arsa arsa diye inlediği ızdırap çektiği Trabzon’da şehrin en prestijli bölgesindeki arsaların sahibi gibi... Ancak arsalar öylece atıl duruyor.
Trabzon’un unuttuğu bu olayı, bugünden itibaren 61saat olarak şehrin gündemine getirecek veya bu üniversiteyi yapın diye kamuoyu oluşturacağız, Trabzon’un hedeflerine koyacağız.

 VAKIF ŞARK KURNAZLIĞI MI YAPIYOR?

İpek Yolu eğitim ve kültür vakfının resmi internet sitesinde vakfın yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor.


1-    Mustafa GÜR 2- Süleyman VARLIBAŞ 3- Orhan AKÇAY 4- Bahri KÖSE 5- Temel AKGÜN 6- M. Hikmet YAVUZYİĞİT 7- Ahmet GÜL 8- Dr. Ahmet PAŞAOĞLU 9- Salih Tayfun SEZEROĞLU

Yönetim kurulu üyelerinin çoğu, vâkıfın yönetiminde olduğunu bile unutmuş. Uzun zamandan bu yana vakıf yönetimi toplantı yapmıyor. Tek söz sahibi, bir dönem Çalışma Bakanlığı müsteşar yardımcılığı yapan vakfında başkanı Mehmet Gür. 
Vakfın işlemlerini o yürütüyor.

İpek Yolu vakfı ile ilgili daha geniş bilgi için tıklayın


Şimdi Mehmet Gür’e buradan sesleniyoruz..
Üniversite kurma işi ne durumda.
Çalışma var mı?

Tahsis edilen arazilerin tahsis süresi ne kadar
Size, "siz üniversite kuramıyorsanız, arazı tahsisini bize verin biz kuralım" diye kapınızı çalan Trabzonlu iş adamları oldu mu?
O iş adamlarına ne cevap verdiniz?
Devletin arazisi karşılığında vakıf üniversitesinden hisse istediniz mi..?
Mustafa Gür, gelin İpek Yolu üniversitesinin ne durumda olduğunu Trabzon’a açıklayın. Bu kadar araziyi sahiplenmenin anlamı yok. Bırakın yatırımcıların önünü açın.

A.AKER PROJESİ YAPILDI MI?

Avni Aker’in yerini kent parkı yapılması, bu iktidarın Trabzon’a verdiği en önemli sözlerden biri. Peki, proje ile ilgili bir gelişme var mı?
61saat.com’un edindiği bilgilere göre var.
Özel bir şirkete proje işi verilmiş. 

Miş diyoruz çünkü proje devlet sırrı gibi saklanıyor. Belediye yetkililerine proje ile ilgili bilgi soruyoruz tık yok. Sahi, kent parkında bir değişiklik mi var? İddia o ki, bazı değişiklikler yapılmış. Peki, bu proje ile yakından ilgilenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun projeden haberi var m?
Buradan uyarıyoruz.
Olay Sera Gölü duvarı gibi olmasın.
Sonra da kimse benim bundan haberim yok demesin.

Madem proje hazırlanıyor meclis üyelerinin de haberi olur değil mi..? Birkaç meclis üyesine sorduk "haberimiz yok" dedi.
A.Aker Kent projesi, şehrin dinamiklerinin dikkatinden kaçırılarak yapılamaz..
Biline…

GENÇ’LE EKOPARK’A GİDELİM Mİ?

Ortahisar Belediye başkanı A.Metin Genç, Ekopark açık mı kapalı mı diye kamuoyuna duyurduğumuz haberle ilgili dün mecliste, "Park açık. Halkımız istediği gibi gezebilir" diyerek kısa bir açıklama yaptı. 
Buradan Genç’e çağrıda bulunuyoruz.
Gelin birlikte Eko Park’a gidelim. Parkı en ilginç kılan bölümler açık mı değil mi görelim.

Ağaçları tepeden gören yerden yükseklikteki yollar kullanımda mı? Biberon ole balık beslenecek havuzlar açık mı…?
Gelsin Genç, birlikte görelim.

AK PARTİ İL YÖNETİCİLERİNDEN SÜRPRİZ AYRILIK    

Ak Parti Trabzon il yöneticileri arasında yer alan;
Hasan Dilekoğlu
Mehmet Atmaca, 
Enes Aslan, 
Salim Karabinaoğlu 

ve 
Şener Kibar  sigarayı bıraktı. Yani, sigara ile yollarını ayırdılar.. Çok ağır bir sigara tiryakisi olan bu isimler önceki gün aralarında karar alarak sigarayı bıraktıklarına dair birbirlerine söz verdi. Sigarının bırakılmasında da en çok, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etkisi olduğu biliniyor.
Sigarayı bırakanlar arasında yer alan Hasan Dilekoğlu ile zaman zaman nargile içerek, sigara yasağını delse de nargile sigara olmadığı için arkadaşları tarafından hoşgörü ile karşılanıyor..

SOYLU, İLK BAKANLAR KURULUNDA... 

Bayram tatilinin iki gününü, Trabzon’da kayabaşı yaylasında geçiren bakan Süleyman Soylu, saat 03:00'da Senegal'e gitti. Bu ülkeye çeşitli temaslarda bulunmak üzere giden Bakan Soylu, ilk Bakanlar Kurulunda ise diğer bakanlara bir sürprizi var. Yakın çalışma arkadaşlarından edindiğimiz bilgilere göre Bakan Soylu, kabinedeki arkadaşlarına Kayabaşı yaylasını tanıtan broşürler dağıtacak. "Ben kaldım dinlendim, harika bir yer misafirim olun" diyecek. Böylelikle Trabzon’un fahri turizm elçisi de olan Bakan Soylu, Kayabaşı ile yapılacak ilk bakanlar kuruluna damgasını vuracak…