YUSUF YAZICI LİLLE’DEN NE KADAR ALACAK? 

Trabzonspor’dan olaylı bir şekilde ayrılan Yusuf Yazıcı yeni takımıyla bugün sözleşme imzalayacak. 

Trabzonspor’dan rekor bir bedelle Fransız ekibi Lille’nin yolunu tutan Yusuf ilk sorunu forma numara seçiminde yaşadı. 10 numarayı isteyen Yusuf bu talebine karlılık bulamadı ve 12 numarayı seçti.

Bugün transferi resmen açıklanan Yusuf Yazıcı’nın merakla beklenen yokluk ücreti de belli oldu. 

Trabzonspor’dan yılda 2 milyon 500 bin TL ye (400 bin Euro) yakın bir ücret kazanan Yusuf Yazıcı yeni kulübünden 1 milyon 800 bin Euro alacak ancak bu paranın sadece 1 milyon 200 bin Euro’su (7 milyon 700 bin TL) Yusuf’un olacak.

Bilindiği üzere Fransa’da vergi sistemi oldukça katı ve Yusuf’ta tüm futbolcular gibi bundan etkilendi. Yusuf kabul ettiği bu ücretle para için gitti yorumlarını da geride bırakmış oldu. Yusuf Yazıcı’nın sözleşmesinde şampiyonalar ligi ve lig bonusları da bulunuyor.

TRABZON AK PARTİ’DE KESİN BİR ŞEY OLABİLİR 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye genelinde kongreleri öne çekmesiyle AK Parti’de büyük bir hareketlilik başladı.

İstanbul seçimlerine yön veren önemli ilerden bire olan Trabzon’da İl Başkanı Haydar Revi’nin tedavi süreci nedeniyle hissedilen bir boşluk yaşandı.

Bazı yanlış adımlar atıldı. Revi tedavi sürecini tamamladı ve Trabzon’a geldi, il binasında işbaşı yaptı.

Milletvekilleri ve teşkilatlar saha çalışmalarına ağırlık verirken, bu çalışmalardan an be an haberdar olan ve programları organize eden İl Başkanı Revi il başkanlığı binasında gelen misafirleri ağırlamaya devam ediyor.

Revi’nin ziyaretçilerinden bir tanesi de 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçim sonuçlarıyla ilgili ‘Hiçbir şey olmasa bile kesin bir şey oldu’ sözleriyle gündeme damgasını vuran Trabzonlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz oldu.

Yavuz ve Revi il başkanlığı binasında uzun bir görüşme yaptı.

Bu görüşmede ‘hiç bir şey olmasa bile kesin bir şey olmuştur’ deyip sohbete latife katalım.

Ama edindiğimiz bilgilere göre görüşmede il yönetiminde bir değişiklik özellikle yürütme kadrosunda bir revizenin gündeme gelmiş olabileceğini tahmin ediyoruz.

Revi’nin yokluğu döneminde gerektiği yerde gerekli müdahaleleri yapamayanlar, yanlış yapanlar veya başka  hesaplar peşine düşerek yapmak istemeyenlerle ilgili Revi’nin mutlaka bir tasarrufu olacaktır diye düşünüyoruz.

Bu görüşmede Revi’ye ‘artık kimseyi sırtında taşıma eleştirilen ve gerçekten partiye, yönetime zarar veren isimlere yol ver’ denildiğini duyduk.

Bakalım bu iddialar ve öngörü gerçek olacak mı? Revi gerçekten son süreçte yönetiminde ve özellikle yürütmesinde gözlemlediği eksikliklerle ilgili bir tırpan vurabilecek mi? Bunu zaman gösterecek. 

TRABZON’DA 2. İSTİFA, 2. KEZ ATAMA.. 

azmi kuvvetli ile ilgili görsel sonucuİYİ Parti Trabzon İl Yönetimi bilindiği gibi yerel seçimlerde aday adaylarının istifaları vs gibi boşalmalar nedeniyle geçtiğimiz aylarda istifa etti.

İl Yönetiminin istifasının ardından Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, bizzat mevcut İl Başkanı Azmi Kuvvetli’yi arayarak yeni yönetimini oluşturmasını istedi. 

Kuvvetli 3,5  haftadır İl Yönetimini oluşturmak için çalışıyor. Aceleci olmayacağını söyleyen Başkan Kuvvetli, son yaptığı açıklamada ise 10 Ağustos’u tarih olarak vermişti. 

Yaklaşık 10 gün önce de il yönetimine girmek için yapılan başvuraların 150’yi geçtiğini söylemişti.

Bu gidişle Kuvvetli daha da zorlanacak. Şimdi tahminlere göre bu sayı 200’ü aşıyor. Bu kişilerin arasından yönetim kurulunu oluşturacak. Kuvvetli, il yönetimine girmek isteyen kişiler arasından, partiye zamanını verebilecek, liyakatli , birikimli, donanımlı kişileri seçecek. 

Ancak bir şey dikkatimizi çekiyor. Bu Kuvvetli’nin İl Yönetimiyle beraber  2. İstifası. Daha önce de 2018’in Eylül ayında Genel Başkan Meral Akşener’in İl Yönetimlerinin istifalarını istemesinin ardından istifa dilekçelerini vermişti.

 Ancak bu istifa kabul edilmemiş yönetim göreve devam etmişti. 

Birde İYİ Parti’de henüz seçimli bir kongre göremedik. 

Daha önce kurucu İl Başkanı Hasan Saka, istifa etmiş yerine mevcut İl Başkanı Azmi Kuvvetli atanmıştı. 

Ancak Kuvvetli’de bol seçimli geçen süreci iyi yönetmiş ve  1 milletvekili ve 1’de belediye başkanlığı kazandı.  

Bu noktada Kuvvetli, yine hakkı olarak yeni yönetimini kurması için yine kendisine yetki verildi..

BAŞKAN AĞAOĞLU GERÇEKTEN İSTEMİYOR MUYDU?

ağaoğlu vestel ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor’un altyapıdan yetiştirdiği genç oyuncusu Yusuf Yazıcı, Fransızların uzun uğraşları sonrası Lille’de gitti..

Gitmesine gitti ancak camiaya yı da ikiye bölmedi değil.

Yusuf Yazıcı giderayak havalimanıda ‘Trabzonspor’u temsil etmeye gidiyorum’ dedi.

Trabzonspor’un Vestel ile sponsorluk anlaşmasında Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Yusuf Yazıcı’nın gidişiyle ilgili, ‘Güzel bir hava yakalamıştık. Hikayeyi yeniden yazıyorduk. Hikayenin başrol oyuncusu da oydu. İçime kan aktı’ diyerek gidişine üzüldüğünü tüm kameralara karşı söyledi.

Bu iki açıklamada gösteriyor ki iki tarafta transfere çok sıcak bakmıyordu. 

Ancak Fransızların teklifi hem Yusuf için hemde Trabzonspor için cazip haline gelmişti.

Yusuf Yazıcı giderken şampiyonluk bonusu kadar bir ücretle gitti.

Dar boğazda olan her transfer girişiminde Mali Fair Play korkusuyla hakaret eden Trabzonspor da nefes aldıracaktı.

Başkan Ağaoğl da istemiyordu… Ancak herşey ortadaydı. Yusuf Yazıcı’da ağaç yaşken eğilir atasözüyle hayatını çizmeye karar verdi.

Yusuf genç yaşta tüm gelecek kuşakların örnek alacağı bir isim haline geldi artık.

Yusuf’un gidişiyle ilgili başkan Ağaoğlu’nun sözleri birçok taraftarı duygulandırdıysa camiada bazı isimler ‘Aslında göndermek istiyordu. Ama 'Yusuf’u neden gönderdin' eleştirilerine kapılarını kapatmak için yaptığı şeklinde yorumlara neden oldu.

BİR KARAR VER TRABZONSPOR

ResimTrabzonspor, Cemil Usta sezonuna çok iyi bir hava yakalayarak girmek istiyor…

Takım içerisinde bütünlük bunu da gösteriyor. Belkide gizli hedef şampiyonluk ama kimsenin dilinde değil.

Ha bu kadroyla şampiyonluk yaşanır mı? Bilinmez… Futbol sonuçta en yakın örneği geçen sezon hatırlayalım.

Yusuf Yazıcı’nın gidişi camiada kafa karışıklıklarına da neden oldu.

Trabzonspor artık karar verme noktasına geldi.

Yusuf Yazıcı’nın gidişi altyapıdan gelecek daha da kaliteli oyuncuların habercisi.

Camiada bir kesim eğer şampiyonluk yaşayacaksak öz evlatlara yaşayalım diyor. Diğer türlü dışarıdan transfer edeceğin futbolcuya alt yapıdan daha kaliteli olmayacak oyunculara yüksek paralar vereceksin. 

Kaliteli kadro büyük paralar demek.

O zaman alt yapıdan gelen yetenekli oyuncuları elinde tutacaksın ve şampiyonluklara kapı açacaksın. Yusuf gitti, sıra Abdülkadir ve Uğurcan gibi oyuncularda. 

O zaman şampiyonluğu gözden çıkartıp altyapıdan futbolcu yetiştirip pazarlayacağın bir takım olacaksın diyen de var camiada.

Trabzonspor’u alt yapıdan çıkartacağın bir çok oyuncu ile dar boğazdan kurtaracaksın. Sonra şampiyonluklara yine öz evlatlarınla daha rahat koşacaksın.

Camia Trabzonspor’da bu konu için karar vermesini bekliyor.

Ya öz evlatlarını elinde tut şampiyonluklara koş yada yetenekli oyuncular altyapıdan çıkart pazarla… Her ikisi bu durumda uygulamak çok zor… 

Zor bir karar…

DÜNYANIN FINDIĞI TRABZON’DA DEĞİL 

Sosyal medya #dünyanınfındığıburada diye inledi

Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin “Dünyanın fındığı burada” sloganı ile Ağustos ayında dikkatleri fındığa çekmek,fındığı sosyal medya gibi popüler iletişim kanalına taşımak amacıyla başlattığı kampanyaya 7’den 70’e herkes destek verdi.

Destek verenler arasında bir milyon iki yüz elli bin takipçili Ekonomist Mahfi Eğilmez’in yanısıra Öykü Gürman, Öykü Serter, Sunay Akın gibi milyonlarca takipçisi olan sanatçılar da yer aldı.

Trabzonspor da sosyal medya hesabından “Mucizevi faydaları ile mutfağımızın vazgeçilmezi fındığın hasadı başlıyor! Ağustos ayı, Karadeniz’de fındık ayı.

Herkes bilsin; #dünyanınfındığıburada şeklinde paylaşım yaptı. TrabzonSİAD Yönetimi kampanyanın başarıya ulaşması adına oldukça yoğun çaba gösterdi.

Başkan Sırrı Eren’e kampanyanın nasıl gittiğini sorduk,gelinen noktadan oldukça memnundu.Zaten başından beri takip ettiğimiz süreci bir de kendisinden dinledik.

Eren Ticaret Borsası’nı ziyaretinde fındığın tanıtımına katkı vermek istediklerini belirtmişti.Buldukları slogan ve dernek olarak destek verdikleri hasat şenliği herkesin ilgisini çekti

.TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu fındık hasatı için 8 Ağustosta Trabzon’da olacağını “Dünyanın fındığı burada” sloganı ile duyurdu.

Ardından TSİAD sosyal medya hesaplarından sosyal medyada çok sevilen Reşat Hacıahmetoğlu ve Seren Uzun’un etkinliğe katılım çağrıları başladı.

Eren tüm yerel medyayı gezerek ve siyasi parti il başkanları ile görüşerek şehrin konuyu sahiplenmesini sağladı.

Kampanyanın sadece iş adamları üzerinden yürümemesi, üreticinin de destek vermesi adına hem Ticaret Borsasının desteğini istedi hem Ziraat Odasını ziyaret etti.

Ayrıca Ordu ve Giresun’ a bilgi verildi. Dünyanın fındığı burada, Trabzon’da değil, bölgemizde denildi. Sonuçta ortaya büyük bir sinerji çıktı.

Bu şekilde başlayan kampanyaya destek de büyük oldu. #Dünyanınfındığıburada Hashtagi trend konular arasına girdi.

En büyük başarılardan biri de Trabzon’un altı vekili de olayı sahiplendi, paylaşım yaptı.

Bu birliktelik etkinliğin sosyal medyada tutmasının dışında ikinci bir başarı oldu.

Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği alkışı haketti.